Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Τετραήμερος εορτασμός στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 26, 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


Την περίοδο από το 1911 έως και το 1929, 50 γυναίκες δολοφόνοι στην κωμόπολη της Ουγγαρίας Ναγκίρεβ δηλητηρίασαν γύρω στους 300 άντρες. Για να μην χάσουν τους εραστές τους.

Γ. Ρακκάς: Πως από τη Γαλλική θεωρία φτάσαμε στο ρεύμα Woke (Podcast)


Φιλοξενούμενος στο newshub.gr ο Κοινωνιολόγος, αρθρογράφος και συγγραφέας Γιώργος Ρακκάς

Ιταλία: Μητέρα εξετάζεται για διπλή βρεφοκτονία στην Πάρμα

Η μητέρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόκρυψη πτώματος.

Το πανό για την Κατοχή της Κύπρου έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του Αταμάν

του Γιάννη Ξένου

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες για να συμμετάσχει στο τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης”. Η ομάδα του Παναθηναϊκού έτυχε θερμής υποδοχής από τους φιλάθλους και ο Τούρκος προπονητής του, Εργκίν Αταμάν έγινε αποδέκτης θερμής υποδοχής. 

Τατάρ: Η Συμφωνία του 1960 είναι από τις πιο σημαντικές


Η Συμφωνία του 1960 είναι μια από τις πιο σημαντικές νομικές συμφωνίες στην ιστορία αυτού του τόπου, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι “κύρια παρανομία αποτελεί η μονομερής κατοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ανάπτυξη της νότιας Κύπρου με τη χρήση των πλεονεκτημάτων της και η παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων με μια σειρά από ‘εμπάργκο’ και ‘απομονώσεις’».

Άναψε «πράσινο» στα 25 εκατομμύρια ετησίως για ηλεκτρική διασύνδεση το Υπουργικό


Ανακοινώσεις Υπουργού Ενέργειας για το καλώδιο που θα συνδέσει ηλεκτρικά την Κύπρο με την Ελλάδα – Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό Συμβούλιο

ΕΕ: Το Χαρτοφυλάκιο Αλιείας και Ωκεανών ανατέθηκε στον Κύπριο Κώστα Καδή


Το Χαρτοφυλάκιο Αλιείας και Ωκεανών ανατέθηκε στον Κύπριο Κώστα Καδή κατά την παρουσίαση του νέου Σώματος των Επιτρόπων που έκανε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, λίγο μετά τη συνάντησή της με τη Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων.

Ο οδικός χάρτης των ΗΠΑ με την Κύπρο “τρώει” τους Τούρκους: Δεν στρέφεται κατά τρίτων λέει ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα, υποσχέσεις για τα F-16…

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τη Βοηθό Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κα Celeste Wallander και την Πρέσβειρα κ. Τζούλι Φίσερ, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO

Ο οδικός χάρτης αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν η Κυπριακή Δημοκρατία με τις ΗΠΑ δεν στρέφεται εναντίον τρίτων με κανένα τρόπο, δήλωσε ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Άγκυρα Μάικλ Γκολντμαν, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα έπειτα από την λήξη της θητείας του Τζέφρι Φλέικ και μέχρι τον διορισμό νέου Πρέσβη.

Αποστολή εξετελέσθη: Επίδειξη ισχύος έκανε στην Ινδία η Πολεμική Αεροπορία αφήνοντας ισχυρό «αποτύπωμα»

*Του Κώστα Σαρικά 

Η συμμετοχή της Πολεμικής μας Αεροπορίας στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Tarang Shakti 24» στην Ινδία αποτελεί αναμφίβολα την κορυφαία φέτος εκπαιδευτική της δραστηριότητα εκτός Ελλάδος.

Καθελκύεται η 2η φρεγάτα FDI HN για το Πολεμικό Ναυτικό-Στη Γαλλία ο Νίκος Δένδιας

Γιάννης Νικήτας

Τη Πέμπτη στις 19 Σεπτεμβρίου, στα ναυπηγεία της Λοριάν, στις ακτές του Ατλαντικού, καθελκύεται η δεύτερη ελληνική φρεγάτα, «ΝΕΑΡΧΟΣ» τύπου FDI HN. Στη τελετή θα παρευρεθεί και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Δένδιας καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΝ. 

F-35 & Luftwaffe: Οι πιλότοι θα εκπαιδευτούν στην Ελλάδα!


Σε ώριμο στάδιο βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι συνομιλίες ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα Γερμανοί «Ικαροι», οι οποίοι θα είναι οι μελλοντικοί πιλότοι των γερμανικών F-35, να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος της Καλαμάτας.

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα κι η Ευρώπη «τρέμει» - Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη


Αλεξία Τασούλη

Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για μια σειρά συναντήσεων στο εξωτερικό με επίκεντρο τη διαχείριση του μεταναστευτικού. 

Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει για εγκληματικότητα Ρομά…


Σχετικά με δηλώσεις των κ.κ Πλεύρη και Μαρκόπουλου ότι για το 84% των διαρρήξεων ευθύνονται Ρομά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε:

Γ. Γεραπετρίτης: Aνάγκη για δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο μεταναστευτικό


Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε κοινές δηλώσεις του με το Γάλλο ομόλογό του Στεφάν Σεζουρνέ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Κομισιόν: Το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης σε έναν δορυφόρο της Γερμανίας


Η Αυστρία θα χειριστεί τα ζητήματα της μετανάστευσης

Σκόπια: «Ο Γεραπετρίτης λέει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα»


Σεπτέμβριος 17, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια διεθνής συμφωνία που έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, δεσμεύει τα μέρη και δημιουργεί υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούνται πλήρως, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο συνάδελφό του Στεφάν Σεζουρνέ,  σύμφωνα τον ανταποκριτή του MIA στην Αθήνα.

Φρέντι Μπελέρης στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Αλβανία απομακρύνεται συνεχώς από το ευρωπαϊκό κεκτημένο

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

«Στα Δυτικά Βαλκάνια ο σεβασμός στο ευρωπαϊκό κεκτημένο πρέπει να είναι ο μόνος δρόμος για την ένταξη υποψήφιων κρατών. Οποιαδήποτε υποχώρηση θα σήμαινε αυτομάτως και ήττα των κοινών μας αξιών», τόνισε στην πρώτη του παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντι Μπελέρης.

Ο πρέσβης της Βουλγαρίας στα Σκόπια αρνήθηκε να λάβει νότα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ!


Σεπτέμβριος 17, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Στο στόχαστρο της κοινής γνώμης βρίσκεται ο πρέσβης της Βουλγαρίας στα Σκόπια, Ζελιάσκο Ραντούκοφ, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του, αφού χθες αρνήθηκε να λάβει το σημείωμα διαμαρτυρίας του Υπουργείου Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου της Βόρειας Μακεδονίας για το περιστατικό με τη σημαία των Σκοπίων στη συνάντηση της προέδρου Γκόρντανα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα με τον Βούλγαρο συνάδελφό της Ρούμεν Ράντεφ  στο προεδρικό μέγαρο στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Μαρινάκης σε Τσελίκ: Τα νησιά έχουν και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βάλει στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας


Με αναφορά στην ανακοίνωση από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου των Βιώσιμων Μεταφορών και του Τουρισμού από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία οι μεγάλοι κερδισμένοι στη νέα Κομισιόν, λέει το Bloomberg


Χαρτοφυλάκια-κλειδιά στη νέα Κομισιόν της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξασφαλίζουν, σύμφωνα με το Bloomberg, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Στην Ελλάδα το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών, ποια είναι η νέα Κομισιόν


Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναλαμβάνει Επίτροπος για βιώσιμες μεταφορές και τουρισμό. Δημιουργία Επιτρόπου Άμυνας, με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ζήτημα έκπτωσης του Μακρόν από την προεδρία έπειτα από πρόταση βουλευτών της αριστεράς


Το προεδρείο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, με ψήφους 12 υπέρ και 10 κατά, θεώρησε αποδεκτό σήμερα το αίτημα που υπέβαλαν βουλευτές της Αριστεράς, κυρίως από το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας, για εκκίνηση της διαδικασίας έκπτωσης του Εμανουέλ Μακρόν από την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Αποδεκτή η πρόταση μομφής κατά του Μακρόν από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν Benoit Tessier/PAP

Αποδεκτή έγινε η πρόταση μομφής που είχε υποβάλει η «Ανυπότακτη Γαλλία» κατά του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση. 

Στο Κάιρο ο Μπλίνκεν εντός της εβδομάδας


Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Β. Μεϊμαράκης σε ΕΕ για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας με «Γαλάζια Πατρίδα» και BRICS


Γραπτή ερώτηση σχετικά με την «προκλητική πρόθεση της Τουρκίας για υποψηφιότητα ένταξης στους BRICS», αλλά και την «εισαγωγή και διδασκαλία του ρεβιζιονιστικού αφηγήματος για τη "Γαλάζια Πατρίδα" στα σχολικά της βιβλία», υπέβαλε ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

Εργκίν Αταμάν: Ενοχλήθηκε από πανό στο γήπεδο για τα 50 χρόνια της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο


Στο βάθος του γηπέδου διακρίνεται το πανό με τη σύνθημα για την τουρκική κατοχή της Κύπρου (φωτ.: EUROKINISSI)

Στο βάθος του γηπέδου διακρίνεται το πανό με τη σύνθημα για την τουρκική κατοχή της Κύπρου (φωτ.: EUROKINISSI)

Επίθεση Τσελίκ σε Δένδια Τουρκικά ΜΜΕ: Το Καστελόριζο βρίσκεται σε απόσταση που μπορούν να κολυμπήσουν οι Τούρκοι κομάντος


Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησαν τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, για δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στο Καστελόριζο.

Hurjet: Η Τουρκία ζήτησε άδεια από τις ΗΠΑ για την προμήθεια κινητήρων τύπου F404


Η Τουρκία έχει ως βασικό στρατηγικό στόχο να κατασκευάσει και να αναπτύξει τα καινούργια μαχητικά αεροσκάφη νέας γενιάς τύπου KAAN και τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου Hurjet, ωστόσο ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι οι κινητήρες, με αποτέλεσμα να στραφεί στις ΗΠΑ για να βρεθεί λύση.

Βρετανική έκθεση για τις σχέσεις της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας με ευρωπαϊκές χώρες


Αν και η μεγαλύτερη τέτοια συνεργασία ήταν με τις ΗΠΑ για την κατασκευή F-16 στην Τουρκία, πολλές πρωτοβουλίες επιδιώχθηκαν με ευρωπαϊκές εταιρείες

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

To Ιράκ θέλει τα αμερικανικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από το έδαφός του -«Δεν αποτελεί απειλή πλέον το ISIS»


Το Ιράκ πιστεύει ότι ήρθε η ώρα τα αμερικανικά στρατεύματα που είναι στη χώρα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ισραήλ: Σοκάρει η τελευταία selfie παρέας λίγο πριν την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova


Οι πύραυλοι είχαν ήδη αρχίσει να πέφτουν βροχή όταν μια ομάδα φίλων πόζαρε για μια τελευταία selfie στο Nova Festival στο Ισραήλ, αγνοώντας τη φρίκη που επρόκειτο να εκτυλιχθεί.

Bloomberg: Η Δύση έχει αρχίσει να εξετάζει πλάνο κατάπαυσης του πυρός για την Ουκρανία


Ο Ζελένσκι έχει διαμηνύσει ότι η παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία θα ήταν άδικη, αλλά το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί ευνοεί το Κρεμλίνο   

H ΕΕ θωρακίζεται απέναντι σε drones και ρωσικούς πυραύλους: Διάσκεψη στη Ρώμη για την αεροπορική και πυραυλική ασπίδα στον ευρωπαϊκό ουρανό [video]


epa10581782 American Patriot surface-to-air missile system presented at the Warsaw-Radom Airport in Radom, 20 April 2023. EPA/Pawel Supernak POLAND OUT

Περίπου 200 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων Ευρωπαίοι στρατιωτικοί ηγέτες και υπουργοί Άμυνας, συναντώνται στη Ρώμη με την ευκαιρία της δεύτερης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για την Αεράμυνα και την Πυραυλική Άμυνα.

Μπέρμποκ: Εάν πέσει η Ουκρανία η Μολδαβία θα είναι η επόμενη

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ  AP

Η στήριξη για την Ουκρανία εγγυάται την επιβίωση της γειτονικής Μολδαβίας, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σε διάσκεψη για την αντιμετώπιση των ανησυχιών αναφορικά με τη διεύρυνση της ρωσικής παρέμβασης στην περιοχή.

The Economist: Οι ΗΠΑ αναγκάζουν την Ουκρανία να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας με δεμένα χέρια


Σεπτέμβριος 17, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Οι ΗΠΑ αναγκάζουν την Ουκρανία να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας με δεμένα χέρια, γράφει ο Economist.

Κρεμλίνο: Οι απειλές στα δυτικά σύνορα οδήγησαν τον Πούτιν στην αύξηση του τακτικού στρατού


Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η διαταγή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να μετατραπεί ο στρατός της Ρωσίας στον δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο χρειαζόταν προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυξανόμενες απειλές στα δυτικά σύνορα και η αστάθεια στα ανατολικά.