Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Το πανό για την Κατοχή της Κύπρου έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του Αταμάν

του Γιάννη Ξένου

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες για να συμμετάσχει στο τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης”. Η ομάδα του Παναθηναϊκού έτυχε θερμής υποδοχής από τους φιλάθλους και ο Τούρκος προπονητής του, Εργκίν Αταμάν έγινε αποδέκτης θερμής υποδοχής. 

Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που Κύπριοι φίλαθλοι σήκωσαν ένα πανό – υπενθύμιση για τα 50 χρόνια της συνεχιζόμενης Κατοχής. Τότε ο Αταμάν ξέχασε τις αβρότητες και έβαλε το κοστούμι του πρεσβευτή της Τουρκίας στο εξωτερικό και θερμού φίλου του Ερντογάν (Με τον Αταμάν τα είπε ο Ερντογάν στην τουρκική πρεσβεία).

Δέχτηκε δύο τεχνικές ποινές με σκοπό να αποβληθεί από τον αγωνιστικό χώρο και μετά έβγαλε ανακοίνωση κατά των φιλάθλων που τόλμησαν και ανήρτησαν πανό επειδή δεν ξεχνούν την Κατοχή. Γράφει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του σε δασκαλίστικο ύφος:

Χθες όμως, στο γήπεδο που πρέπει να κυριαρχεί ο αθλητισμός και η φιλία, αναρτήθηκε ένα πανό πολιτικού περιεχομένου από μια μικρή ομάδα ατόμων που δεν μπορεί να συγκριθεί με την φιλοξενία που βλέπουμε εδώ. Εξέφρασα την αντίδρασή μου στην κατάσταση αυτή με τον πιο εμφατικό τρόπο ώστε να επιστήσω την προσοχή σε αυτή την κατάσταση.

Τα γήπεδα είναι τόπος φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής. Ξέρω ότι οι άνθρωποι που άνοιξαν αυτό το πανό δεν θα επηρεάσουν τα συναισθήματα των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν δείξει αγάπη σε μένα και την ομάδα από την πρώτη ημέρα εδώ. Θα υπάρχει πάντα ένας ξεχωριστός δεσμός ανάμεσα σε εμάς και αυτά τα άτομα.

Ξεχνά ο Αταμάν ότι το τουρκικό καθεστώς έχει αναγάγει τα γήπεδα σε μέρη πολιτικής προπαγάνδας. Πριν μερικά χρόνια ένας νυν αθλητής του, ο Κώστας Σλούκας όταν αγωνιζόταν στην Φενερμπαχτσέ, δέχτηκε πολύ αυστηρή κριτική γιατί αρνήθηκε να κρατήσει πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Καλά τα πανηγύρια και η χαρά των φιλάθλων για τις επιτυχίες της ομάδας τους, αλλά φίλαθλοι και διοίκηση του Παναθηναϊκού πρέπει να βάλουν ένα φρένο στον Αταμάν, στην Ελλάδα εργάζεται ως προπονητής και όχι ως εκπρόσωπος του τουρκικού καθεστώτος. Μας αρκούν οι καθημερινές απειλές από τους αυλικούς του Ερντογάν, δεν θέλουμε σε Ελλάδα και Κύπρο να μας κουνάν το δάκτυλο και υπάλληλοι ελληνικών επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ https://ardin-rixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου