Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Μέγας Αλέξανδρος: Στο «φως» μυστικά που ίσως αποκαλύψουν τον τάφο του(Βίντεο)

Μετά από πολυετείς έρευνες η αρχαιολόγος Καλλιόπη Παπακώστα, ανακάλυψε τη βασιλική συνοικία της αρχαίας Αλεξάνδρειας.

Η κα. Παπακώστα επί χρόνια προσπαθούσε να εντοπίσει τον τύμβο του Μεγάλου Αλέξανδρου. Πριν από επτά χρόνια, η ομάδα της εντόπισε άγαλμα της πρώιμης ελληνιστικής περιόδου που θύμισε το στρατηλάτη, σύμφωνα με το αφιέρωμα του National Geographic.
Από τότε, η σκαπάνη έχει αγγίξει βάθος περίπου 10 μέτρων, φέρνοντας στο «φως» τη βασιλική ζώνη. Στα ευρήματα συμπεριλαμβάνονται ένας ρωμαϊκός δρόμος και ένα μεγάλο δημόσιο κτήριο που ίσως κρύβει «μυστικά» για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 33 ετών, το 323 π.Χ.

Υπατία (370 – 415)

Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός. Έζησε και δίδαξε στην Αλεξάνδρεια της Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αιγύπτου, όπου και δολοφονήθηκε από όχλο φανατικών χριστιανών. Θεωρείται η πρώτη γυναίκα που διακρίθηκε στα μαθηματικά.
Η Υπατία γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 και ήταν κόρη του μαθηματικού και αστρονόμου Θέωνα του Αλεξανδρέως (335-405). Έλαβε πολύ καλή εκπαίδευση στην Αθήνα και στην Ιταλία. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα στη νεοπλατωνική σχολή του Πλούταρχου του Νεότερου και της κόρης του Ασκληπιγένειας, ενώ μαθήτευσε και κοντά στο Πρόκλο και τον Ιεροκλή.
Μετά την επιστροφή της στην Αλεξάνδρεια ανέλαβε την εκεί σχολή των Πλατωνιστών, που ακολουθούσε τη διδασκαλία του Πλωτίνου, ενός από τους πρώτους νεοπλατωνιστές φιλοσόφους.

Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Διαφημίζουν «μακεδονικά» κρασιά 2.000 ετών!

Σκοπιανοί | Συμφωνία των Πρεσπών: Σε κατάφωρη παραβίαση των όσων προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών προβαίνουν, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, οι Σκοπιανοί, καπηλευόμενοι, όχι μόνο την ελληνική Ιστορία αλλά και τα εμπορικά σήματα που αφορούν στον όρο «Μακεδονία».
Έπειτα από την απαράδεκτη πρόκληση των Σκοπίων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο με το «Macedonia Timeless», που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, η γειτονική χώρα ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην έκθεση κρασιού Prowein στο Ντίσελντορφ στις 17 – 19/03/2019 υπό την αιγίδα του οργανισμού «Assocation Wines of Macedonia».

Η Κύπρος στις 4 χώρες της ΕΕ χωρίς πόσιμο νερό βρύσης

Μια από τις 4 μόλις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τις 187 παγκόσμια που δεν είναι ασφαλές και πόσιμο το νερό βρύσης είναι η Κύπρος.
 
Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail και την εταιρεία Globehunters, η Κύπρος μαζί με τη Βουλγαρία, τη Λετονία και τη Ρουμανία βρίσκεται στη μικρή λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που δεν έχουν πόσιμο νερό βρύσης.
 
Παγκόσμια, η λίστα γιγαντώνεται και συγκαταλέγονται σε αυτήν χώρες όπως η Αλβανία, η Βραζιλία, η Τουρκία, η Αίγυπτος, τα νησιά Φίτζι, οι Μαλδίβες, το Κατάρ, τα Σκόπια και συνολικά 187 χώρες.

Πλήθος παραβιάσεων για άλλη μία μέρα στο Αιγαίο - Πραγματοποιήθηκε μία εικονική αερομαχία

Σε οχτώ παραβάσεις του FIR Αθηνών προχώρησαν έξι σχηματισμοί τουρκικών F-16 και ένα CN-235 πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε 56 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν συνολικά 15 τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα, ενώ καταγράφηκε και μία εικονική αερομαχία.

Πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν έξι σχηματισμοί τουρκικών F-16 και ένα CN-235, ενώ προχώρησαν και σε οχτώ παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Από το Σκοπιανό στο Καστελλόριζο - Αμερικάνικο χαστούκι στην Τουρκία

Από το Σκοπιανό στο Καστελλόριζο
Του Ν. Λυγερού

Όσοι πίστευαν και πιστεύουν ότι το Σκοπιανό τελείωσε κάνουν διπλό λάθος. Πρώτον δεν τελείωσε διότι είμαστε ακόμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης και κατά συνέπεια και στο πλαίσιο της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Δεύτερον προκαλεί συνέπειες στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στο Καστελλόριζο λόγω του τρόπου σκέψης. Το ριζοσπαστικό στοιχείο με εκείνο του ραγιαδισμού τα έχουν βρει μαζί, όπως και στο παρελθόν άλλωστε με τη συμμαχία της Σοβιετικής Ένωσης, με την κεμαλική Τουρκία που οδήγησε μεταξύ άλλων και στη Συνθήκη Καρς του 1921. Διότι οι ριζοσπάστες δεν θέλουν τον Ελληνισμό και οι ραγιάδες έχουν το σύνδρομο της Στοκχόλμης

Οι ριζοσπαστικοί ραγιάδες - Οι ραγιάδες ενάντια στην Κύπρο

Οι ριζοσπαστικοί ραγιάδες
Του Ν. Λυγερού

Δεν μας έφταναν οι καταστροφές που προκαλούν οι ριζοσπάστες με το Σκοπιανό, έπρεπε ν’ ακούσουμε και τους ριζοσπαστικούς ραγιάδες να μας μιλούν για το Αιγαίο και την Κύπρο. Μπορεί μερικοί που βρίσκονται στο Αιγαίο, ειδικά στο αριστερό μέρος, να μην έδωσαν σημασία στις εξελίξεις του Σκοπιανού, αλλά τώρα βλέπουν τις πρώτες επιπτώσεις και στην περιοχή τους, λόγω μικρής απόστασης από την Τουρκία. Μπορεί άλλοι που βρίσκονται στην Κύπρο να μην έδωσαν σημασία στο Σκοπιανό, αλλά τώρα ακούν δηλώσεις από αυτούς που δήθεν έλυσαν το πρόβλημα, να προσπαθούν να εφαρμόσουν την ίδια μεθοδολογία και στη χώρα τους.

Άλλο ριζοσπάστες κι άλλο επαναστάτες - Ο κόκκινος ραγιαδισμός

Άλλο ριζοσπάστες κι άλλο επαναστάτες
Του Ν. Λυγερού

Ο ριζοσπάστης πιστεύει ότι έκανε επανάσταση επειδή γράφτηκε στο κόμμα. Ο επαναστάτης δεν έχει κόμμα. Ο ριζοσπάστης δεν ξέρει τι είναι επέτειος αφού πιστεύει ότι η ιστορία πέθανε. Ο επαναστάτης συνεχίζει τον αγώνα της απελευθέρωσης. Ο ριζοσπάστης κάνει έντιμους συμβιβασμούς και είναι περήφανος. Ο επαναστάτης δεν συμβιβάζεται και παλεύει έως το τέλος. Ο ριζοσπάστης δεν ξέρει ότι είναι ελεύθερος χάρη στον επαναστάτη. Ο επαναστάτης δεν περιμένει απολύτως τίποτα από τον ριζοσπάστη διότι είναι της συνέχειας. Με αυτά τα δεδομένα είναι εύκολο να δούμε σε ποια κατηγορία βρίσκεται ο Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών που πρότεινε να τιμηθεί η Τουρκία στη ΔΕΘ του 2021.