Τρίτη 11 Μαΐου 2021

10 Μαΐου 1956: Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου!

Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛ ΓΡΙΒΑ
Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους Άγγλους δυνάστες.

Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Παλαιοχώρι Πιτσιλιάς και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος. Παράλληλα,...

ασχολήθηκε με τον στίβο ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με την ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.

Στο 37% ο πληθωρισμός στην Τουρκία – Μήνυση σε εκείνους που το ανακοίνωσαν

Η ENA Group υπολογίζει πως οι τιμές τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 2,62% σε σύγκριση με τα επίπεδα του αμέσως προηγούμενου μήνα, όταν η επίσημη εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας μιλάει για πληθωρισμό μόλις 1,1% (φωτ. AP). 

Τουρκία: μήνυση σε ομάδα ερευνητών που ανακοίνωσαν πληθωρισμό 36,7%

Τουλάχιστον ανησυχητικό 36,7% εκτιμά ότι έχει φτάσει ο πληθωρισμός της Τουρκίας σε σύγκριση με τον Απρίλιο του περασμένου έτους ομάδα ανεξάρτητων ερευνών και βέβαια διαψεύδει τα επίσημα και πολύ χαμηλότερα στοιχεία που δίνει η στατιστική υπηρεσία. Το αποτέλεσμα είναι να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον νόμο στη δημοκρατική Τουρκία, καθώς η στατιστική υπηρεσία υπέβαλε μήνυση εναντίον τους, κατηγορώντας τους ότι τη «δυσφημούν συνειδητά», αμφισβητώντας την ορθότητα των πληροφοριών και «παραπλανώντας την κοινή γνώμη». Το ελάχιστο που μπορεί να τους συμβεί είναι να τους επιβληθεί κάποιο πρόστιμο για το παράπτωμά τους.

Επικήρυξη 300.000 ευρώ για τους άθλιους φονιάδες της νεαρής μάνας

Με το ποσό των 300.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης γυναίκας, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά. Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρονται τα εξής:

«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας

“Iron Dome”: Εντυπωσιακές εικόνες από τις “υπερωρίες” κατά ρουκετών – Γάζα (Βίντεο)

Άκρως εντυπωσιακά είναι τα στιγμιότυπα που έρχονται από βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα και αποτυπώνουν τις προσπάθειες αναχαίτισης των ρουκετών από τα συστήματα αεράμυνας των Ισραηλινών. Η ζωή και η καθημερινότητα συνεχίζονται, τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους… ενώ διεξάγεται πόλεμος.

Προφανώς την παράσταση “κλέβει” το γνωστό “Iron Dome”. Όπως αποτυπώνεται στα βίντεο, οι επιτυχίες του συστήματος είναι πολλαπλές, χωρίς ασφαλώς να έχουν γίνει γνωστά πόσα συνολικά βλήματα εξαπολύει η Χαμάς και άλλα εξτρεμιστικά ισλαμιστικά παρακλάδια από τη Λωρίδα της Γάζας προς τα αστικά κέντρα του Ισραήλ.

Τουρκικά ΜΜΕ: Αρχιμαφιόζος αποκαλύπτει σχέσεις πολιτικών, μαφίας και κρατικής ασφάλειας - Τα βίντεο του Σεντάτ Πεκιέρ έχουν ξεπεράσει σε views ακόμη και τις σειρές του Netflix.

Ένας επιχειρηματίας, τον οποίο η τουρκική αντιπολίτευση αποκαλεί μαφιόζο, φτιάχνει βίντεο στα οποία αποκαλύπτει σχέσεις πολιτικών, μαφίας και κρατικής ασφάλειας.

Tα βίντεο του Σεντάτ Πεκιέρ έχουν ξεπεράσει σε views ακόμη και τις σειρές του Netflix.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι ο Πεκιέρ είχε εμπλακεί με διάφορες παράνομες ενέργειες, ενώ αργότερα είπε ότι αποσύρθηκε και γι’ αυτό σταμάτησαν οι έρευνες εναντίον του.

Συμπεράσματα από την κατακόρυφη αύξηση των εμβολιασμών

Γράφει ο Αυγερινός Β.


Όπως είναι γνωστό, στο ξεκίνημα του εμβολιαστικού προγράμματος ενάντια στον κορωνοϊό Covid-19 ο πληθυσμός της χώρας είχε χωριστεί σε 9 επιμέρους κατηγορίες:

1) Υγειονομικοί, ασθενείς και προσωπικό σε θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, κρατικοί λειτουργοί, και άλλοι πολίτες με συνθήκες μεγάλης επικινδυνότητος·

2) πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω·