Τρίτη 11 Μαΐου 2021

“Iron Dome”: Εντυπωσιακές εικόνες από τις “υπερωρίες” κατά ρουκετών – Γάζα (Βίντεο)

Άκρως εντυπωσιακά είναι τα στιγμιότυπα που έρχονται από βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα και αποτυπώνουν τις προσπάθειες αναχαίτισης των ρουκετών από τα συστήματα αεράμυνας των Ισραηλινών. Η ζωή και η καθημερινότητα συνεχίζονται, τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους… ενώ διεξάγεται πόλεμος.

Προφανώς την παράσταση “κλέβει” το γνωστό “Iron Dome”. Όπως αποτυπώνεται στα βίντεο, οι επιτυχίες του συστήματος είναι πολλαπλές, χωρίς ασφαλώς να έχουν γίνει γνωστά πόσα συνολικά βλήματα εξαπολύει η Χαμάς και άλλα εξτρεμιστικά ισλαμιστικά παρακλάδια από τη Λωρίδα της Γάζας προς τα αστικά κέντρα του Ισραήλ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κλιμάκωση των συγκρούσεων είναι σοβαρή που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει σε σύρραξη. Ολόκληρη η υφήλιος εύχεται αυτό να αποτραπεί. Ωστόσο, διερεύνησης και αξιολόγησης χρήζουν τα ενδεχόμενα κίνητρα πίσω από το νέο ξέσπασμα βίας στην περιοχή.

Η Μέση Ανατολή, παραδοσιακά κινείται με μια δική της ξεχωριστή λογική, όπου ό,τι φαίνεται ως εικόνα, σπανίως αποτυπώνει την πραγματικότητα στο παρασκήνιο της διεθνούς πολιτικής.

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου