Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Το περίφημο θέατρο της Ασπένδου

Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στη Μικρά Ασία, είναι αυτό της αρχαίας ελληνικής πόλης Ἂσπενδος.

Η Άσπενδος βρίσκεται στην περιοχή της Παμφυλίας, στις όχθες του ποταμού Ευρυμέδοντα (Köprüçay), που τότε ήταν πλωτός. Στη θέση της σήμερα βρίσκεται το χωριό Μπαλκίζ. Την ίδρυσαν οι Αργείοι, αλλά πολύ γρήγορα κατοικήθηκε από πληθυσμό των γύρω περιοχών, αυτό γίνεται φανερό στα νομίσματά της ως το 300 π.Χ. καθώς οι ελληνικές λέξεις έχουν επηρεαστεί από την τοπική διάλεκτο*.

Μια ανασκαφή της ΔΕΗ στη Φλώρινα εμφάνισε πολιτισμό 8.000 ετών που είχε μέχρι και αρχαία μίξερ!


Είμαστε υποστηριχτές της άποψης ότι η ελληνική ιστορία πάει πολύ πίσω και ότι υπήρχε ανεπτυγμένη τεχνολογία πολύ παλιά...

Διαβάστε την είδηση από το citypaper:

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις πολυετείς αρχαιολογικές έρευνες που διεξάγονται στη περιοχή του Αμύνταιου Φλώρινας και ξεκίνησαν έπειτα από ανασκαφές της ΔΕΗ για την εξόρυξη λιγνίτη.

Η εισήγηση του αρχαιολόγου της ΚΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών αρχαιοτήτων, Πανίκου Χρυσοστόμου, τιτλοφορείται «Ο πολιτισμός των τεσσάρων λιμνών» και παραθέτει εντυπωσιακά στοιχεία για τους προϊστορικούς κατοίκους της περιοχής με μια χρονολογική «βουτιά» που φθάνει στο 6.500 π. Χ. και ακολουθεί την πορεία του νερού και της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ν. Λυγερός - Τοπική αυτοδιοίκηση και βιώσιμη ανάπτυξη(Βίντεο)


Ν. Λυγερός - Τοπική αυτοδιοίκηση και βιώσιμη ανάπτυξη. 
Τεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, 03/04/2014

Ασθενής σε αφασία, ακούει τους γιατρούς να συζητούν για τη δωρεά των οργάνων του

Σουηδία, Gothenburg archipelago.

Ο 43χρονος Jimi Fritze, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sahlgrenska Hospital στο Gothenburg. Ενώ βρισκόταν παράλυτος –σε αφασία- στο νοσοκομείο, άκουσε με τρόμο τους γιατρούς να λένε στην οικογένειά του ότι δεν θα επιβιώσει και να συζητούν για τη δωρεά των οργάνων του. Ο Fritze άκουγε κάθε λέξη, αλλά δεν είχε κανένα τρόπο να τραβήξει την προσοχή των γιατρών ή της οικογένειάς του.

Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΜΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ

«Με αποκαλούν παράφρονα... Ελπιζα να έχουν δίκιο! Δεν έχει και τόση σημα­σία αν ένας ακόμη τρελός βαδίζει στην γη. Αλλα αν έχω εγώ δίκιο και η επιστή­μη έχει λάθος - τότε ο Θεός να λυπηθεί
την ανθρωπότητα...»
 Δρ. Βίκτωρ Σάουμπεργκερ.

Από τότε που ζούσαν Νε­ράιδες και Συλφίδες στα νερά των  ποταμών  και των λιμνών, από τότε που ο πρώτος άνθρωπος παρατήρησε την αντα­πόκριση που είχε η στάθμη του νερού στις φάσεις της σελήνης, από τότε που ο Αρχιμήδης έκανε πειράματα στη  μπανιέρα του και οι Ινδοί έκαναν αναζωογονητικά λουτρά μακροζωίας, από την εποχή που οι Ρωμαίοι κατασκεύαζαν πολύπλοκα υδραγωγικά συστήματα, από τότε που ο Πλίνιος έγραφε για τις θεϊκές ιδιότητες του νερού, αλ­λά και από τότε που ο Μέσμερ μα­γνήτιζε το νερό με τους τεράστιους μαγνήτες του και ο Βίλχελμ Ράιχ παρατηρούσε τους ομόκεντρους κύκλους που δημιουργούνται στο νερό αν κάποιος ρίξει μιά πέτρα... γνωρίζαμε πολύ καλά κάτι που σή­μερα το έχουμε ολότελα ξεχάσει: κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει με το νερό!

Προτιμήσετε τα χημικά φάρμακα

Σχόλιο από ALEXANDER

Aν και το άρθρο έιναι πρωταπριλιάτικο έχει την αξία του.

10 λόγοι για να προτιμήσετε τα χημικά φάρμακα: Αρκετά πια με τις φυσικές λύσεις, τα βότανα, τις εναλλακτικές θεραπείες, την αυτοβελτίωση και όλα αυτά τα κουραστικά πράγματα.  Ας είμαστε ειλικρινείς κι ας παραδεχτούμε την αλήθεια… Τα χημικά φάρμακα μπορούν να μας κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 λόγους που αξίζει να τα προτιμήσετε:
1) Είναι όμορφα: Έχουν χρώματα που θυμίζουν καραμέλες, το σχήμα τους δεν μας προβληματίζει. Έχουν πάντα το κατάλληλο μέγεθος για να καταναλώνονται σε μπουκίτσες. Επιπλέον μπορούμε να τα τρώμε σε χούφτες όπως τα smarties. Απίστευτα βολικό δεν είναι; Επίσης, τα παιδικά σιρόπια έχουν και ωραία χρώματα αλλά και ωραία γεύση. Θέλετε κάτι γλυκό; πιείτε λίγο σιρόπι από τη μαμά Buyer.  Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι συνήθως δεν έχουν και καμία μυρωδιά. Τέρμα η βρώμα του βασιλικού, της ρίγανης  και της λεβάντας…

Η υπόθεση για τα UFO (Morris K. Jessup)


 Η υπόθεση για τα UFO Morris K. Jessup 1955: Bantam Books, Νέα Υόρκη:

Το υλικό που παρουσιάζεται στα συνδεδεμένα άρθρα δεν αντανακλά κατ ‘ανάγκη τις απόψεις ή τις γνώμες των συντακτών.
Ερευνήστε μόνοι σας και αν μπορείτε να επικυρώσετε κάποιο από τα άρθρα, ή αν ανακαλύψετε εξαπάτηση ή / και ένα προφανές κρυφό σχέδιο, θα εκτιμούσαμε αν επικοινωνούσατε μαζί μας! Συχνά αναρτούμε τις παρατηρήσεις αυτές, μαζί με τη σύνοψη του άρθρου για το όφελος των άλλων αναγνωστών. Όπως πάντα, Caveat Lector!
Μήπως ο Δρ Jessup «αυτοκτόνησε» όταν πήγαινε να επισκεφθεί έναν φίλο, ή …Τι συνέβη
με το χειρόγραφο του βιβλίου του Jessup που ήταν έτοιμο να ολοκληρωθεί κατά την περίοδο που πέθανε;

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδέχεται την αναφορά Skyguards για αεροψεκασμούς / HAARP!!!

Του  Γουέιν Χωλ 
Ακτιβιστή


Στις 25η Μαρτίου 2014, μέρα εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μας ήρθε μια ωραία έκπληξη από τις Βρυξέλλες: αποδοχή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της αναφοράς για τους αεροψεκασμούς και το HAARP που υπέβαλε
ένα χρόνο πριν η ομάδα Skyguards μετά από τη διήμερη διάσκεψη με τίτλο «Πέρα από τις θεωρίες περί κλιματικής αλλαγής – Κοινωνία των πολιτών εναντίον γεωμηχανικής».

Ανθελληνική προπαγάνδα στα σχολικά βιβλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η προπαγάνδα ξεκινά από την πρώτη δημοτικού, με τα νεοταξικά βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ο δάσκαλος κ. Νατσιός, αποκαλύπτει (δείτε το βίντεο)…


... τις μεθόδους και πρακτικές που χρησιμοποιούνται από το Σύστημα, για πνευματικό και πατριωτικό ευνουχισμό.

Ποτάμι γεννήθηκε στη μέση της ερήμου! (BINTEO)

Αυτόπτες μάρτυρες μιας πρωτοφανούς γέννησης... ποταμού στη μέση της ερήμου έγιναν τουρίστες σε μία περιοχή του Ισραήλ!

Κι αυτό, γιατί εκεί (δείτε το βίντεο)…


... που είχαν μαζευτεί για να απολαύσουν την άγρια ομορφιά της φύσης, ήρθαν αντιμέτωποι με μια υδάτινη... απειλή. Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι η περιοχή δεν έχει δει στάλα νερού εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πόσω μάλλον έναν τόσο ορμητικό χείμαρρο!

Ο βασιλιάς είναι γυμνός; Πώς ο… Chobani έκλεψε τη μυστική συνταγή της ΦΑΓΕ

Σχόλιο από ALEXANDER

Εμείς τα λέγαμε από τον Αύγουστο του 2011 Δείτε εδώ και εδώ
 και εδώ και εδώ

Την απίστευτη αποκάλυψη έκανε η σύζυγος του Τούρκου που έχει καπηλευθεί το ελληνικό γιαούρτι στις ΗΠΑ.
Έγινε δισεκατομμυριούχος μέσα σε λίγα χρόνια παρουσιάζοντας το γιαούρτι του ως ελληνικό στο αμερικανικό καταναλωτικό κοινό, έχασε δικαστική μάχη στη Μεγάλη Βρετανία όταν αποδείχθηκε ότι επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες για την προέλευση του προϊόντος του και τώρα κατηγορείται από την πρώην σύζυγό του ότι έκλεψε του συνταγή του από την ελληνική ΦΑΓΕ.

Στην Ελλάδα τους βρίζουμε αλλά στην Κίνα τους λατρεύουν !

GREECE-ATHENS-INDEPENDENCE DAY
Μπορεί στην Ελλάδα η «καρμιριά» να μας έχει φτάσει να ζητάμε τιμολόγιο  με το πόσα ξοδέψαμε σε καύσιμα για την παρέλαση ,μπορεί ακόμη και να τους λοιδορούμε ίσως και να τους ζηλεύουμε  επειδή βαδίζουν αργά ,βαριά , αγέρωχα και  λεβέντικα !
ίσως κάποιοι να τρομάζουν γιατί θυμίζουν του Καπεταναίους και τους Αρματωλούς του 21 ,μπορεί ακόμη και να αδιαφορούμε αλλά στην μακρινή Κίνα  όμως τους λατρεύουν !

Το ναρκωτικό Captagon ®, κύριο όπλο των τζιχαντιστών για να μην αισθάνονται τον πόνο τους ή αυτόν που προκαλούν στους άλλους(Βίντεο)


Réseau Voltaire (Γαλλία)    (μτφ. Κριστιάν)
Ενώ τα Δυτικά ΜΜΕ και του Κόλπου αφήνουν να εννοηθούν ότι οι τζιχαντιστές τρέφονται κυρίως με την ανάγνωση του Κορανίου, οι κατασχέσεις που πραγματοποιηθήκαν στη Συρία δείχνουν ότι στην πραγματικότητα ναρκώνονται με Captagon.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατέσχεσε σε δύο ημέρες ένα αυτοκίνητο γεμάτο με χάπια Captagon και ένα φορτηγό βυτιοφόρο που περιείχε έναν τόνο.

Νεράιδες. Φωτογραφία - «ντοκουμέντο» αποδεικνύει την ύπαρξή τους...

Ένας 53χρονος λέκτορας πανεπιστημίου ισχυρίζεται ότι κατάφερε να φωτογραφήσει τα... μυθικά πλάσματα
Ο John Hyatt έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που τράβηξε στο Rossendale Valley της Βρετανίας.
Όπως λέει οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές και δεν τις έχει «επεξεργαστεί».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Mirror ο λέκτορας του Metropolitan University στο Μάντσεστερ, επιθυμεί να φέρει λίγη
«μαγεία στη ζωή των ενηλίκων».
Και αυτό το στόχο έχει θέσει και με τις φωτογραφίες που εκθέτει.

ΝΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ (VΙ)…Εσβησε καταδικασμενη χωρις φαρμακα 40χρονη μητερα δυο παιδιων

bardem_bwΕσβησε καταδικασμενη χωρις φαρμακα 40χρονη μητερα δυο παιδιων
Συγκλονίζει την κοινωνία της Μυτιλήνης ο χαμός μίας νεαρής γυναίκας που ανήμπορη να πληρώνει τα φάρμακα για την υπέρταση απο την οποία έπασχε, «έσβησε» την Τρίτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά από βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο. Η 40χρονη μητέρα δυο παιδιών μπήκε στο νοσοκομείο στις 27 Μαρτίου μετά από κλήση της μικρής της κόρης στο ΕΚΑΒ. Η κατάσταση, ωστόσο της υγείας της επιδεινώθηκε τις επόμενες μέρες με αποτέλεσμα να καταλήξει. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου η υγεία της είχε επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού όπως αποδείχθηκε για ένα μεγάλο διάστημα δεν λάμβανε τα απαραίτητα φάρμακα για την υπέρταση.

Ναυτία προκαλούν οι αμοιβές των πτωχευμένων τραπεζιτών που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι: Από 375.000 έως 1.000.000+ ευρώ!

Σοκάρουν οι αμοιβές των τραπεζιτών σε μία χώρα που έχει πτωχεύσει και μία κοινωνία που βιώνει μια απίστευτη εξαθλίωση! Μήπως θέλετε να μάθετε τους μισθούς των τραπεζιτών (ναι, αυτών που πτωχεύουν τράπεζες, και εν συνεχεία δανείζονται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα λεφτά τα εξοφλούν οι φόροι των πολιτών);
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων που ισχύουν στην ΕΕ από την 1η Αυγούστου 2013 (Οδηγία 2013/36/ΕΕ) οι απολαβές κάθε τραπεζίτη δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 15πλάσιο του εθνικού μέσου μισθού του κράτους στο οποίο λειτουργεί το πιστωτικό ίδρυμα ή το 10πλάσιο του μέσου μισθού των εργαζομένων του πιστωτικού ιδρύματος.

Αντζελίνο Αλφάνο:«Επίκειται εισβολή 600.000 λαθρομεταναστών στην Ευρώπη – Θα δώσουμε μάχη»! Φόβοι για την μεγαλύτερη ισλαμική εισβολή στην Ευρώπη που έγινε ποτέ

Μία τεράστια και πρωτοφανή εισβολή λαθρομεταναστών στη νότια Ευρώπη από τη Βόρεια Αφρική εξήγγειλε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στην Βόρεια Αφρική βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών που περιμένει να διασχίσει την Μεσόγειο, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται από 300.000 μέχρι και 600.000»!

Αυτό δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για την μετανάστευση που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΤΙΝΑΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ!

20140406-003210.jpg                                 Να γίνει αμεσως έρανος. Η έστω μια κινητοποίηση για την
                                                     επανυπουργοποίηση της. Αμαρτία…
                                                                         ΠΗΓΗ  olympia

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ........

Στην Αμερική έχει αρχίσει το εξής φαινόμενο:
στα καλά του καθουμένου, εκεί που κάποιο μαγαζί πάει για κλείσιμο λόγω χρεών, πέφτει σύρμα (SMS, FACEBOOK) και πλακώνει κόσμος που αρχίζει να αγοράζει ότι βρει μπροστά του. Οι
ιδιοκτήτες από άφραγκοι και χρεωμένοι ξεπουλάνε σε μία μέρα !!!! και γλυτώνουν το κλείσιμο. Αυτό για τους ξένους λέγεται κοινωνική αλληλεγγύη. Κάτι που στη χώρα μας, έχει εκλείψει από το '60 !!!

Καιρός και εμείς να κάνουμε κάτι.
Κατ' αρχήν :
στηρίξτε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς σας. Κάτι καλό θα έχουν και αυτά!!! Γιατί όταν θα τα χρειαστείτε, δεν θα υπάρχουν πιά... Ενα κουτί χρώμα και 10 πρόκες, δεν απαιτούν εκδρομή στο PRAKTIKER ή το LEROY MERLIN....μόνο μια βόλτα στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς.

Ελληνικά λαχανικά, φρούτα και χυμούς. Αν τα ξένα ήταν τόσο εξαιρετικά καλά, οι ξένοι δεν θα τα έστελναν σε εμάς !!! (π.χ.Τα ολόλευκα μανιτάρια εισαγωγής είναι περασμένα με λευκαντικό και αντισηπτικό για να μη μαυρίζουν-ενώ τα Ελληνικά δεν είναι λευκά, αλλά είναι βιολογικά !!!)

Αυτό είναι δώρο: Το Ομάν δίνει στην Κύπρο ένα πολεμικό πλοίο!

Ο λόγος της δωρεάς; Στο Ομάν θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τη φιλοξενία της οποίας έτυχαν επισκεπτόμενοι την Κύπρο το Νοέμβριο του 2013.
Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού του Ομαν αποφάσισε να δωρίσει στην Κύπρο ο Σουλτάνος του αραβικού Σουλτανάτου Γκαμπούς μπιν Σαϊντ αλ Μπουσαϊνι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φιλοξενία της οποίας έτυχε κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Κύπρο.

Boeing Malaysia: Τρεις ηχητικοί «παλμοί» οδηγούν στα μαύρα κουτιά(Βίντεο)

Δύο ηχητικά σήματα στη συχνότητα που εκπέμπει το μαύρο κουτί ανίχνευσε ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο και ακόμη ένα ακούστηκε από το πλήρωμα πλοίου της Αυστραλίας - Γιατί οι αρχές αντιμετωπίζουν «πολύ σοβαρά» τα νέα ευρήματα. Ακριβώς ένα μήνα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines που επρόκειτο να κάνει μια πτήση «ρουτίνας» από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο μεταφέροντας 239 ανθρώπους, ουδείς φαίνεται να γνωρίζει τι απέγινε η πτήση MH370.

Κατέκτησε το Len Trophy η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού

Του Παναγιώτη Γκαραγκάνη
Από το redplanet

Γοργόνες, μας συγκινήσατε! Τεράστια εμφάνιση μέσα στη Φλωρεντία και ευρωπαϊκός τίτλος για την ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, που νίκησε την "οικοδέσποινα" Φιρέντσε με 10-9 και κατέκτησε το Len Trophy! Συγκλονιστική η Αυστραλή, Μπρόνγουϊν Νοξ, η οποία έκλεψε την μπάλα στην άμυνα και με κούρσα έως το αντίπαλο τέρμα πήρε παραμάζωμα δύο παίκτριες των γηπεδούχων για να διαμορφώσει με ψύχραιμο πλασέ το 10-9, 23 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής (6/4) επιστρέφουν από την Ιταλία στην Ελλάδα οι θριαμβεύτριες.

Θέλουν να δώσουν στους συνταξιούχους έναντι αντί για σύνταξη το Πάσχα

Θέλουν να δώσουν στους συνταξιούχους έναντι αντί για σύνταξη το Πάσχα
Την προκαταβολή τμήματος της σύνταξης πριν από το Πάσχα εξετάζει η διοίκηση του ΙΚΑ, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί οριστική απόφαση.
Το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ εκτιμάται πως θα επηρεάσει τον σχεδιασμό και άλλων ασφαλιστικών φορέων.

Το σενάριο που συζητείται προβλέπει την καταβολή «μισής» σύνταξης πιθανότατα τη Μεγάλη Δευτέρα ή τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί κανονικά στις 29 Απριλίου.

Δηλαδή, συνταξιούχος που παίρνει από το ΙΚΑ 600 ευρώ τον μήνα, θα πάρει τα 300 ευρώ δεκαπέντε μέρες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία πληρωμής και το υπόλοιπο ποσό κανονικά στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».