Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Αντζελίνο Αλφάνο:«Επίκειται εισβολή 600.000 λαθρομεταναστών στην Ευρώπη – Θα δώσουμε μάχη»! Φόβοι για την μεγαλύτερη ισλαμική εισβολή στην Ευρώπη που έγινε ποτέ

Μία τεράστια και πρωτοφανή εισβολή λαθρομεταναστών στη νότια Ευρώπη από τη Βόρεια Αφρική εξήγγειλε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στην Βόρεια Αφρική βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών που περιμένει να διασχίσει την Μεσόγειο, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται από 300.000 μέχρι και 600.000»!

Αυτό δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για την μετανάστευση που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο.


Κάτι τέτοιο θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ισλαμική εισβολή στην Ευρώπη εδώ και πλέον μίας χιλιετίας και για την ακρίβεια, την πρώτη μετά τον 8ο αιώνα μ.Χ. μαζική και βίαιη εισβολή του Ισλάμ στην Ευρώπη.

«Θα δώσουμε μάχη, ώστε η Ευρώπη να προστατέψει τα σύνορά της» πρόσθεσε ο Αλφάνο και συνέχισε λέγοντας πως:

«Η προστασία των συνόρων δεν πρόκειται για μια καθαρά ιταλική υπόθεση, υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο που ονομάζεται Frontex και θα πρέπει να ενδυναμωθεί. Αν δεν προστατέψουμε τα σύνορά μας δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα των παράνομων αποβιβάσεων στις ακτές της Ευρώπης».

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2014, σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, στη γείτονα χώρα εντοπίστηκαν 10.962 λαθρομετανάστες, ένας αριθμός που ξεπερνάει επτά φορές τον συνολικό αριθμό των λαθρομεταναστών στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 (1.524).

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa» και με τις καιρικές συνθήκες να καλυτερεύουν, αλλά και την μεγάλη αστάθεια στις χώρες από όπου ξεκινούν το ταξίδι, όπως η Λιβύη, ο αριθμός των λαθρομεταναστών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά.

Ο Ρομπέρτο Μαρόνι της Λέγκας του Βορρά αναφέρθηκε στο ίδιο συνέδριο για, «στόλους μεταναστών» που αναμένεται να αφιχθούν στην Ιταλία αφού το μήνυμα που τους έχει δοθεί είναι, «ελάτε όλοι στη χώρα μας, αφού κανένας σας δεν πρόκειται ποτέ να απελαθεί».

ΠΗΓΗ makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου