Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Θέλουν να δώσουν στους συνταξιούχους έναντι αντί για σύνταξη το Πάσχα

Θέλουν να δώσουν στους συνταξιούχους έναντι αντί για σύνταξη το Πάσχα
Την προκαταβολή τμήματος της σύνταξης πριν από το Πάσχα εξετάζει η διοίκηση του ΙΚΑ, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί οριστική απόφαση.
Το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ εκτιμάται πως θα επηρεάσει τον σχεδιασμό και άλλων ασφαλιστικών φορέων.

Το σενάριο που συζητείται προβλέπει την καταβολή «μισής» σύνταξης πιθανότατα τη Μεγάλη Δευτέρα ή τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί κανονικά στις 29 Απριλίου.

Δηλαδή, συνταξιούχος που παίρνει από το ΙΚΑ 600 ευρώ τον μήνα, θα πάρει τα 300 ευρώ δεκαπέντε μέρες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία πληρωμής και το υπόλοιπο ποσό κανονικά στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».
Σημειώνεται πως στα σενάρια που εξετάστηκαν στο ΙΚΑ ήταν να γίνει προκαταβολή του συνόλου της σύνταξης, ωστόσο αυτό εκτιμάται πως είναι δύσκολο. Ετσι, τώρα αναζητείται εναλλακτική φόρμουλα, χωρίς να υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση.

Μιλώντας στο «Έθνος» ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κώστας Παπαθανασίου χαρακτηριστικά τόνισε πως: «εξετάζουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε ένα μέρος της σύνταξης πριν από τις εορτές του Πάσχα προκειμένου να ενισχύσουμε την αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων και τη ρευστότητα στην αγορά. Ηδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου την επόμενη εβδομάδα να είμαστε έτοιμοι για να ανακοινώσουμε τις οριστικές μας αποφάσεις».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου