Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Το "προφητικό" 1984 του George Orwell(Βίντεο)

Το 1984 είναι ενα βιβλίο για τον πόλεμο. Για τον μανιασμένο πόλεμο της ανθρωπότητας, ως δεδομένο σύστημα, πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη. Γιατί πόλεμος δεν είναι μόνο αυτό που συμβαίνει όταν δυο λαοί βρίσκονται σε αντιμέτωπη κατάσταση. Όταν δυο στρατεύματα συγκρούονται. Όχι, δεν είναι καθόλου έτσι ο ορισμός του πολέμου! Πόλεμος είναι ένα "παιχνίδι" που ρυθμίζεται από ανώτερες -και συνεπώς ξένες- εντολές που έχουν ως αποτέλεσμα να εμπλέκουν/παγιδεύουν ανθρώπους σε ένα συγκεκριμένο πεδίο.
Συνεπώς, πόλεμος είναι και αυτό που βιώνει ένας λαός όταν έρχεται αντιμέτωπος με την πείνα, όταν μάχεται για τα εργατικά δικαιώματα. Πόλεμος είναι αυτό που συμβαίνει όταν οι συνθήκες σε αναγκάζουν να μεταναστεύσεις. Σ' άλλον τόπο. Ή σ' άλλο όνειρο.

Και όμως χτύπησαν τον μετεωρίτη!!!(Βίντεο)

Εκτός από τις αρχικές μαρτυρίες στρατιωτικών που μετέδωσε το Russia Today ότι η ρωσική στρατηγική αεράμυνα κατέστρεψε τον μετεωρίτη στα Ουράλια τώρα έρχεται και η ανάλυση του βίντεο που επιβεβαιώνει την άποψη ότι ένα κατευθυνόμενο αντικείμενο κτύπησε τον μετεωρίτη του Chelyabinsk και μετά ακολούθησε έκρηξή του.
Το υλικό προέρχεται από την ανάλυση ενός από τα βίντεο από τις κάμερες που έχουν τοποθετημένες οι Ρώσοι στα αυτοκίνητά τους,

Ορσηίς, η μητέρα των Ελλήνων

Στην ελληνική μυθολογία η Ορσηίδα (Ορσηίς) ήταν η νύμφη που έμελλε να γίνει η μητέρα όλων των Ελλήνων. Η νύμφη Ορσηίδα παντρεύτηκε το γιο του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, Έλλην...
Ο συγγραφέας Μιχάλης Καλόπουλος (www.greatlie.com) μας διηγείται την παρακάτω ιστορία:
"Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε Έλληνα, οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου, οπουδήποτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ποια είναι η Σάρρα;... αναμφίβολα θα πάρετε έναν τεράστιο αριθμό ικανοποιητικών απαντήσεων. Αν όμως ρωτήσετε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, του πλέον υψηλού μορφωτικού επιπέδου, από δασκάλους μέχρι ακαδημαϊκούς, ποια είναι η Ορσηίδα; (η έρευνα αυτή έγινε τα τελευταία δυο χρόνια από μένα τον ίδιο, σε εκτεταμένο δείγμα)... θα πάρετε όλες της απίθανες απαντήσεις –εκτός απ την πραγματική- ότι η Ορσηίδα… είναι η Προμήτηρα των Ελλήνων!

Κρήτη: ''Δημοκρατία Λασιθιστάν - Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα''!

Αυτό αναφέρουν τα διαβατήρια που τύπωσαν αγανακτισμένοι κάτοικοι του νομού, που ζητούν να αποκοπεί το Λασίθι από την υπόλοιπη Κρήτη και να ονομαστεί... Λασιθιστάν!
Απίστευτο και όμως αληθινό. Από τις 21 του Φλεβάρη το Λασίθι αποκόπτεται από την υπόλοιπη Κρήτη και για όσους θέλουν να διέλθουν από και προς τις πόλεις της ανατολικής Κρήτης θα πρέπει να έχουν... διαβατήριο!
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι εμπνευστές της πρωτόγνωρης διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με το prismanews.gr, η κοινωνία του Λασιθίου εξοργισμένη από τις πολιτικές αποψίλωσης της κυβέρνησης με το σαρωτικό κύμα των συγχωνεύσεων σε υγεία, παιδεία και υπηρεσίες προχωράει σε δυναμικές κινητοποιήσεις που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση απονέμει έπαινο σε δημόσιο υπάλληλο! Διαβάστε γιατί...

Η κυβέρνηση απονέμει έπαινο σε δημόσιο υπάλληλο! Διαβάστε γιατί...
Με τη συζήτηση για απολύσεις στο Δημόσιο να κορυφώνονται εν όψει έλευσης της τρόικας, η κυβέρνηση απονέμει – δημοσίως – έπαινο σε δημόσιο υπάλληλο. 
Την απόφαση υπογράφει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος και αφορά την Μαρία Γαυγιωτάκη, υπεύθυνη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ).

Στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας η Eurobank

Στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας ανήκει και επίσημα πλέον η Eurobank, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της προαιρετικής δημόσιας πρότασης και την απόκτηση ποσοστού 84,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Eurobank Ergasias από την Εθνική Τράπεζα.


O διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σε μήνυμα του προς τoυς εργαζόμενους στην Τράπεζα και τον Όμιλο, τονίζει :

Το λάθος του ΔΝΤ με αριθμούς!

Του Νίκου Χατζηνικολάου από το enikos

 Λίγες μόνον ημέρες μετά την αποκαλυπτική έκθεση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, που παραδεχόταν ότι οι λανθασμένοι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές του ελληνικού μνημονίου οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας και συνεπακόλουθα της κοινωνίας μας, ο εκπρόσωπος του Ταμείου κ. Τζέρι Ράις, θορυβημένος προφανώς από τις πρώτες αντιδράσεις και φοβούμενος περαιτέρω κλιμάκωσή τους, έσπευσε να «μαζέψει» το θέμα, μιλώντας για «παρερμηνεία» και για «λανθασμένες εντυπώσεις».

«Πρόγραμμα 100 ημερών» ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα από το real.gr

Το πρόγραμμα για τις 100 πρώτες μέρες του στην κυβέρνηση θα παρουσιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα –κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει πριν από το Πάσχα, ενόψει και του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος στις αρχές του καλοκαιριού- ο ΣΥΡΙΖΑ. Την προετοιμασία του μάλιστα, δεν έκρυψε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΤ 3.

Το ξέσπασμα του Βαρθολομαίου

Πού είναι η Σχολή μας; Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Πού είναι η θρησκευτική και εκπαιδευτική ελευθερία μας; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της έγκριτης τουρκικής εφημερίδας «Μιλλιέτ».

«Δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί το γεγονός ότι σε μία σύγχρονη Τουρκία παραμένει κλειστό για 42 χρόνια ένα φυτώριο επιστημονικής γνώσης», τονίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην δημοσιογράφο PelinBatu.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση στις Σκουριές(Βίντεο)

Από το protothema

Την επίθεση των κουκουλοφόρων στην «Ελληνικός Χρυσός» στις  Σκουριές Χαλκιδικής κατέγραψαν καρέ – καρέ οι κάμερες ασφαλείας στο εργοτάξιο.

Στο εν λόγω βίντεο, απεικονίζονται οι δράστες να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους, με πυρσούς και βόμβες μολότοφ.

Πάντως, η χθεσινή επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τείνει να πάρει πολιτικές διαστάσεις,  μετά την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση από τους φύλακες των εγκαταστάσεων.

Έστειλαν φάκελο με σφαίρα και στον Γιώργο Μέργο

Μια σφαίρα μέσα σε φάκελο εντοπίστηκε στη γραμματεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου.

Ο φάκελος με τη σφαίρα 7 χιλιοστών, δεν έφτασε ποτέ στο γραφείο του κ. Μέργου, έμεινε στην υποδοχή του υπουργείου, όπου ανοίχτηκε παρουσία της αστυνομίας, η οποία τον παρέλαβε για περαιτέρω έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε και ένα

Πως είδε τις προεδρικές εκλογές ο διεθνής Τύπος

Λευκωσία: Ο διεθνής Τύπος αναφέρεται στις χθεσινές εκλογές στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι ο νέος ηγέτης στην Κύπρο θα πρέπει να διαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου για να μπορέσει να σώσει την Κύπρο από οικονομική κατάρρευση.

Οι «Times» του Λονδίνου γράφουν ότι μετά τον πρώτο γύρο ο συντηρητικός υποψήφιος έχει καταστεί ο επικρατέστερος να αναλάβει την προεδρία της Κύπρου. Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, ο Νίκος Αναστασιάδης κέρδισε «εύκολα» τον πρώτο γύρο αλλά δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία που θα του έδινε απευθείας τη νίκη, «κάτι που αντικατοπτρίζει τη βαθιά διαίρεση μεταξύ των Κυπρίων επί της συμφωνίας διάσωσης έναντι της χρεοκοπίας».

Κύπρος:Εντατικές διαβουλεύσεις ενόψει του β' γύρου των εκλογών

Λευκωσία: Εβδομάδα εντατικών διεργασιών και ζυμώσεων αρχίζει σήμερα με τα επιτελεία των Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν να συνεχίζουν τον αγώνα ενόψει του β' γύρου των προεδρικών εκλογών.

Ήδη έγιναν και οι πρώτες τηλεφωνικές επαφές από κόμματα και υποψηφίους με την ηγεσία της ΕΔΕΚ. Αυτό επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Πρόεδρος του κόμματος, Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχουν καθοριστεί ακόμα συναντήσεις.

Αναστέλλεται η ποινική δίωξη στην Κύπρο Απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση Helios


Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, με Πρόεδρο τον Μιχάλη Χριστοδούλου και Μέλη τους Αλέκο Παναγιώτου και Σταύρο Σταύρου, αφού άκουσε την κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπούσε η Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας, Ελενα Ζαχαριάδου - Γεωργιάδου, αποδέχθηκε την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη για αναστολή της ποινικής υπόθεσης και διέταξε όπως τα τεκμήρια επιστραφούν στους νόμιμους δικαιούχους.

Με άνοδο 2,24% έκλεισει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κατά την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της περασμένης εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτη κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 2,24% κλείνοντας στις 113,82 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε επίσης αυξημένος κατά 1,90% στις 44,52 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 274.785 ευρώ. 

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, οι Τράπεζες σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό 2,34%, η Κύρια Αγορά άνοδο 2,27%, η Παράλληλη Αγορά άνοδο σε ποσοστό 1,82%, οι Επενδυτικές κατέγραψαν κέρδη σε ποσοστό 0,92% και τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 0,11%. Απώλειες κατέγραψε μόνον ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,71%.

Απώλειες με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι συναλλαγές της Δευτέρας για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο που οριακά ξεπέρασε τα 49 εκατ. ευρώ.

Στο «κόκκινο» έκλεισε η διαπραγμάτευση για το μεγαλύτερο μέρος του FTSΕ25, με τέσσερις μόλις μετοχές (Τρ. Κύπρου, Τιτάν, ΔΕΗ και FF Group) να καταγράφουν κέρδη.

Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των Βιοχάλκο, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ.

Βόρειος Ήπειρος: Το χρονικό του αυτονομιστικού αγώνα 17 Φεβρουαρίου 1914


 5 Νοεμβρίου 1912 : Ο ταγματάρχης χωροφυλακής Σπήλιος Σπυρομήλιος, με σώμα 2.000 αντρών, κυρίως Κρητών εθελοντών, αποβιβάζεται στη Χειμάρρα και ελευθερώνει από τους Τούρκους την γύρω περιοχή.
Δεκέμβριος 1912 - Μάρτιος 1913 : Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την μια μετά την άλλη, τις πόλεις της Βόρειας Ηπείρου, υποδεχόμενος ως ελευθερωτής από τον ντόπιο πληθυσμό.