Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κύπρος:Εντατικές διαβουλεύσεις ενόψει του β' γύρου των εκλογών

Λευκωσία: Εβδομάδα εντατικών διεργασιών και ζυμώσεων αρχίζει σήμερα με τα επιτελεία των Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν να συνεχίζουν τον αγώνα ενόψει του β' γύρου των προεδρικών εκλογών.

Ήδη έγιναν και οι πρώτες τηλεφωνικές επαφές από κόμματα και υποψηφίους με την ηγεσία της ΕΔΕΚ. Αυτό επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Πρόεδρος του κόμματος, Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχουν καθοριστεί ακόμα συναντήσεις.


Είπε επίσης ότι αύριο θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο, το οποίο θα εξετάσει τις εξελίξεις και τις τελικές αποφάσεις θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή που θα συνέλθει την Πέμπτη.

Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι όπως και στον α' γύρο η ΕΔΕΚ παρέμεινε πιστή στις αρχές και αξίες και μακριά από συναλλαγές, έτσι και τώρα δεν θα μπει στη λογική της διανομής τιμαρίων εξουσίας.

Στο μεταξύ ο ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροής του Κινήματος, Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι αύριο Τρίτη η ΕΔΕΚ θα έχει συναντήσεις με τους δυο υποψήφιους ενόψει του β' γύρου των προεδρικών εκλογών.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι την Τρίτη στις 6 το απόγευμα 18:00 θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος, ενώ την Πέμπτη θα συνέλθει η ΚΕ της ΕΔΕΚ για λήψη της τελικής απόφασης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παπαδάκης επιβεβαίωσε πως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Μαρίνο Σιζόπουλο και τον ίδιο είχαν xθες βράδυ συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε να έχει συνάντηση μαζί του ίσως και εντός της ημέρας.

Η ΓΓ των Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου δήλωσε ότι απόψε θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος για συζήτηση των εξελίξεων.

Είπε επίσης ότι η ίδια θα εισηγηθεί ψήφο κατά βούληση.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου