Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

«Πρόγραμμα 100 ημερών» ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα από το real.gr

Το πρόγραμμα για τις 100 πρώτες μέρες του στην κυβέρνηση θα παρουσιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα –κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει πριν από το Πάσχα, ενόψει και του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος στις αρχές του καλοκαιριού- ο ΣΥΡΙΖΑ. Την προετοιμασία του μάλιστα, δεν έκρυψε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΤ 3.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει από κεντρικά στελέχη και «σκιώδεις υπουργούς» του κόμματός του να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να είναι σύντομα έτοιμο ένα «μίνι κυβερνητικό πρόγραμμα». Με αυτό θα επιχειρήσει αφενός να ενισχύσει το... κυβερνητικό προφίλ του κόμματός του, αφετέρου να απαντήσει στο ερώτημα «πού θα βρει τα λεφτά» για όσα ευαγγελίζεται, αλλά και στις κατηγορίες ότι «υπόσχεται τα πάντα στους πάντες».

Επικεφαλής της προσπάθειας έχει αναλάβει –και πάλι- ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης που είχε την ευθύνη της εκπόνησης του πολιτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και στην πορεία προς τις εκλογές του Ιουνίου. Οι σχετικές επιτροπές (Οικονομίας, Δημόσιας Διοίκησης, Αγροτικής Ανάπτυξης κτλ) δε, έχουν αρχίσει ήδη να συνέρχονται και μάλιστα σε πολύ τακτικά διαστήματα, με την μεγαλύτερη έμφαση να δίνεται –ως αναμενόταν- σε θέματα Οικονομίας, αλλά και σε θέματα Δημόσιας Τάξης και στην ανάγκη συγκρότησης ενός «δημοκρατικού μετώπου» απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Στην συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, άλλωστε, ο κ. Τσίπρας επανέφερε την πρότασή του για άμεση προσφυγή στις κάλπες –παρότι στο παρασκήνιο αναγνωρίζει ότι η πρόβλεψή του για εκλογές τον Μάρτιο, διαψεύστηκε- και θέλει να είναι απολύτως έτοιμος για αυτές. «Αυτό που απαιτείται αυτή την ώρα είναι να μπει ένα τέρμα σε αυτή την κατηφόρα», είπε, προσθέτοντας πάντως ότι «εμείς δεν ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στελέχη του κόμματος επισημαίνουν πως ο προγραμματισμός για την εκπόνηση του «προγράμματος 100 ημερών», τελεί πάντα υπό την αίρεση των πολιτικών εξελίξεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο ίσως και στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου