Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Μετά την απελευθέρωση της Πόλης

Του Ν. Λυγερού

Από τότε που άρχισε η Εθνική Επανάσταση, ο Ελληνισμός υλοποίησε ένα όραμα σε βάθος χρόνου που είναι το ανάλογο από το πρόγραμμα της απελευθέρωσης της Ισπανίας από τον αραβικό και ισλαμικό ζυγό και αυτό το στρατηγικό πλαίσιο δεν έχει ολοκληρωθεί αφού η Άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι το σημείο αναφοράς. Για να καταλάβουμε λίγο πιο βαθιά αυτή τη στρατηγική προσέγγιση της Έξυπνης Παιδείας, είναι καλό να κάνουμε την επόμενη άσκηση που λειτουργεί και για άλλες περιπτώσεις της μεταστρατηγικής.

Ιεροσόλυμα και ΗΠΑ

Του Ν. Λυγερού

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θέτει έναν νέο προβληματισμό όπως νομίζουν οι περισσότεροι με τη δήλωσή του ότι θα μεταφέρει την Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Ιεροσόλυμα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια υπόσχεση που έχουν κάνει όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ από την δεκαετία του 1970, δηλαδή μετά τα γεγονότα του 1967. Από την άλλη πλευρά το Ισραήλ από την αρχή της ύπαρξής του δηλώνει ότι η επίσημη πρωτεύουσά του είναι τα Ιεροσόλυμα. Γι’ αυτόν τον λόγο έως το 1980, όπου εκδόθηκε η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών να μην αποδεχθεί της θέσεως της ισραηλινής βουλής, υπήρχαν στα Ιεροσόλυμα η πρεσβεία της Ολλανδίας, πρεσβεία της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Ενάντια στον ελληνικό λαό

Του Ν. Λυγερού

Τόσες εξελίξεις γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των υδρογονανθράκων και στην Ελλάδα, μετά από τόσες κυβερνήσεις, ακόμα δεν έχουμε θεσπίσει την ελληνική ΑΟΖ. Κι ενώ έχουμε κάνει τον μεγάλο διαγωνισμό με τα 20 θαλάσσια οικόπεδα, η προσέγγιση της κυβέρνησης, που μείωσε με απαράδεκτο τρόπο τον διαγωνισμό, μας οδήγησε στο γεγονός να έχουμε μόνο τρεις υποψηφιότητες και μάλιστα μόνο δύο ξένες εταιρείες που βρίσκονται στην ίδια κοινοπραξία. Με άλλα λόγια, ενώ οι ειδικοί της ΑΟΖ παλεύουν τόσα χρόνια, ενώ οι ειδικοί των υδρογονανθράκων αγωνίζονται τόσα χρόνια για την ανάδειξή τους στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι είναι κουφή και αποδεικνύει ότι είναι τυφλή, αφού δεν βλέπει καν το παράδειγμα της Κύπρου, ενώ υποτίθεται ασχολείται επίσημα με την επίλυση του κυπριακού.

Αγριεύουν οι αγρότες: Θα κλείνουν την Πατρών-Κορίνθου κάθε μέρα για 2 ώρες - ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Απόφαση για καθημερινές κινητοποιήσεις και δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, πήραν τα μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου.
Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, «από αύριο Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, θα αποκλείουμε την εθνική οδό από τις 17:00 έως και τις 19:00 και στην συνέχεια θα ληφθούν νέες αποφάσεις».

Έγγραφα CIA: Οι ΗΠΑ φοβούνταν επίθεση Αττίλα στο Ακρωτήρι - Τι αποκαλύπτουν για τις ανησυχίες που υπήρχαν για συγκρούσεις τον Ιανουάριο του 1975

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος
Από το philenews
 
 Ένα τηλεγράφημα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, της CIA, με αποδέκτη τον Χένρι Κίσιγκερ αναφέρεται στη μεταφορά των Τουρκοκυπρίων από τις βρετανικές βάσεις μέσω Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αναφέρεται και στο θάνατο του Πανίκου Δημητρίου από τους Βρετανούς (17 Ιανουαρίου 1975).

Το έγγραφο βασισμένο σε πληροφορίες και σε εκτιμήσεις εξέφραζε ανησυχίες για τυχόν επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ενώ δεν απέκλειαν και επέμβαση του κατοχικού στρατού. Όλα αυτά, βεβαίως, δεν επιβεβαιώθηκαν στην πορεία.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Νέος γύρος κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια έως την Τετάρτη

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας σε λίγες ώρες η χώρα - Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα ακόμα και στην Αθήνα – Ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλάζι, πυκνό χιόνι και θυελλώδεις άνεμοι θα «ντύσουν» το σκηνικό του καιρού – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/01/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).