Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ο Έλληνας κουρσάρος και το πρώτο ελληνικό κράτος μετά την Άλωση

Στο τελευταίο τέταρτο του 17ου αιώνα μια ακόμα επανάσταση κατά των Τούρκων ξέσπασε στην Ελλάδα, στην περιοχή της ορεινής Φωκίδας με ηγέτη τον αρματολό Κούρμα και την συνδρομή των Βενετών. Μαζί του συνέπρατταν ο επίσκοπος Σαλώνων Φιλόθεος με το σταυρό στο δεξί χέρι και το σπαθί στο αριστερό – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Σάθας.

Ωστόσο οι Βενετοί εγκατέλειψαν για μια ακόμα φορά τους Έλληνες που δέχτηκαν τα φριχτά τουρκικά αντίποινα. Πολλοί Έλληνες που γλίτωσαν από το τουρκικό μαχαίρι στράφηκαν στη θάλασσα και στην πειρατεία. Οι πλέον διάσημοι νέοι Έλληνες κουρσάροι ήταν οι αδερφοί Κάψη (“Τρομάρας”, Γιάννης και Νίκος) από, το Λιδωρίκι.

Συναγερμός στην Τουρκία! Φόβοι για νέα απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν

Μαζικές συλλήψεις Γκιουλενιστών. Πάνω από 700 εντάλματα. Οι περισσότεροι είναι στρατιωτικοί και αστυνομικοί! «Βράζει» ο Τουρκικός Τύπος.
Η έκθεση ενός αμερικανικού think tank για την Τουρκία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην γειτονική χώρα αφού η έκθεση μιλάει για πιθανό πραξικόπημα.
Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα από το RAND Corporation για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού και υποστηρίζει ότι η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να διώξει εκατοντάδες αξιωματικούς από το στράτευμα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους κόλπους του τουρκικού στρατού.

Σμήνος ρωσικών βομβαρδιστικών Su-24 μεταφέρθηκε στη Συρία(Βίντεο)

Σε πορεία σύγκρουσης με τη Ρωσία και πίσω στην αγκαλιά της Ουάσινγκτον βρίσκεται η Άγκυρα - με συνέπειες φυσικά για Ελλάδα και Κύπρο - με αφορμή τις επιχειρήσεις του Συριακού Στρατού για την απελευθέρωση και των τελευταίων περιοχών που ελέγχονται από τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στη Συρία.
Σήμερα, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες των επιτροπών Ρωσίας-Τουρκίας για την εξεύρεση λύσης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σμήνος βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Su-24 πέταξε στη Συρία.

Επίθεση Χαφτάρ κατά τουρκικού πλοίου στο λιμάνι της Τρίπολης

Στόχος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έγινε στο λιμάνι της Τρίπολης ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο, που είχε ξεκινήσει από την Τιυρκία και μετέφερε πολεμοφόδια, σύμφωνα με πηγές του δικτύου Al Arabiya.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γιασάν Σαλαμέ επιβεβαίωσε την επίθεση κατά του τουρκικού πλοίου με ρουκέτες, χωρίς να δώσει πρόσθετες πληροφορίες.

Ανταποκριτής του Reuters στην Τρίπολη, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ, ανέφερε πως διέκρινε πυκνούς καπνούς από το λιμάνι, ενώ πηγές ανέφεραν πως έχει χτυπηθεί και μια αποθήκη.

Πατέρας μαθαίνει την κορούλα του να γελάει κάθε φορά που πέφτουν βόμβες στη Συρία - Όταν η ζωή αντιγράφει τη διάσημη ταινία «La Vita è Bella»(Βίντεο)

Ένα βίντεο που περιγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο τις δραματικές στιγμές που επικρατούν στη Συρία έχει γίνει θέμα σε διάφορα διεθνή Μέσα. Ένας πατέρας έχει μάθει στη μικρή κόρη του να γελάει κάθε φορά που πέφτουν βόμβες κοντά στο σπίτι τους.

Ο Abdullah Al-Mohammad έχει μάθει την τρίχρονη Salwa να γελάει κάθε φορά που ακούγονται βομβαρδισμοί λέγοντας της ότι είναι παιχνίδι.

Η οικογένεια υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει στην πόλη Σαρακίμπ, ανατολικά του Ιντλίμπ, και πλέον ζει σε φιλικό σπίτι την πόλη Σαρμάντα. Ο πατέρας δεν ήθελε η κόρη του να πληγωθεί από τον πόλεμο και να της μείνει τραύμα οπότε αποφάσισε να της πει ότι είναι παιχνίδι.