Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Πατέρας μαθαίνει την κορούλα του να γελάει κάθε φορά που πέφτουν βόμβες στη Συρία - Όταν η ζωή αντιγράφει τη διάσημη ταινία «La Vita è Bella»(Βίντεο)

Ένα βίντεο που περιγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο τις δραματικές στιγμές που επικρατούν στη Συρία έχει γίνει θέμα σε διάφορα διεθνή Μέσα. Ένας πατέρας έχει μάθει στη μικρή κόρη του να γελάει κάθε φορά που πέφτουν βόμβες κοντά στο σπίτι τους.

Ο Abdullah Al-Mohammad έχει μάθει την τρίχρονη Salwa να γελάει κάθε φορά που ακούγονται βομβαρδισμοί λέγοντας της ότι είναι παιχνίδι.

Η οικογένεια υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει στην πόλη Σαρακίμπ, ανατολικά του Ιντλίμπ, και πλέον ζει σε φιλικό σπίτι την πόλη Σαρμάντα. Ο πατέρας δεν ήθελε η κόρη του να πληγωθεί από τον πόλεμο και να της μείνει τραύμα οπότε αποφάσισε να της πει ότι είναι παιχνίδι.

Έτσι κάθε φορά που βόμβες πέφτουν κοντά στο σπίτι τους εκείνος ξεκινάει να γελάει και μαζί του γελάει και η κορούλα του. Τότε την ρωτάει αν αυτό που ακούγεται είναι αεροπλάνα ή πυροτεχνήματα. Η μικρούλα ξεσπάει σε γέλια και απαντάει «πυροτεχνήματα».
«Είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να της μάθω ένα παιχνίδι προκειμένου να την προστατεύσω την ψυχολογία της από την κατάρρευση» εξήγησε ο Σύρος πατέρας στο Sky News.

Το βίντεο από το δραματικό παιχνίδι πατέρα - κόρης ανέβασε ένας δημοσιογράφος που εξήγησε και τι συμβαίνει. Ωστόσο, δεν ήταν και λίγοι αυτοί που ανέφεραν ότι θυμίζει τη διάσημη ταινία «La Vita è Bella».
Στη θρυλική ταινία του Ρομπέρπτο Μπενίνι, ο πατέρας, τον οποίο υποδύθηκε ο Ιταλός ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου το 1998, ζει μαζί με τον γιο του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί προσπαθώντας να τον κάνει να πιστέψει ότι οι αγριότητες που εκτυλίσσονται γύρω του είναι ένα παιχνίδι.

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου