Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Χιλιάδες πυρσοί για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου (φώτο)

Το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου γιορτάζεται σε όλη την Ευρώπη και κάθε βράδυ για μια εβδομάδα ο Πύργος του Λονδίνου θα φωτίζεται από τις 10.000 φλόγες.

Οι πρώτες φλόγες άναψαν από τους αξιωματικούς του Πύργου του Λονδίνου και στην συνέχεια, εθελοντές βγήκαν από τις σκιές και άρχισαν να ανάβουν έναν έναν τους πυρσούς.

Αποκάλυψη: Οι Σκοπιανοί ενισχύουν τον αλυτρωτισμό & τροποποιούν την Συμφωνία των Πρεσπών – Στόχος η ανεξάρτητη Μακεδονία με έξοδο στο Αιγαίο


Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας με την Συμφωνία των Πρεσπών. Ανοίγουμε από το πουθενά ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα στην περιοχή, ακόμα και διαμελισμό;

Δεν θα λέγαμε ότι είναι υπερβολική αυτή η παρατήρηση, καθώς ολόκληρη η Δύση, ΜΜΕ, κράτη και ιστορικοί, αρχίζουν να πετάνε βόμβες για το μέλλον της περιοχής.
Σκοπός και στόχος η αλλαγή των συνόρων. Έλεγχος των αγωγών και να βγει πάση θυσία η Ρωσία από τα Βαλκάνια.

Mην ξεχνάμε επίσης, πως Σκόπια και Ελλάδα δημιούργησαν κοινή επιτροπή για την διερεύνηση όλων των ιστορικών, αρχαιολογικών και πολιτιστικών θεμάτων που απασχολούν τις δύο χώρες.

Ρωσικό μαχητικό παρεμπόδισε αμερικανικό κατασκοπευτικό (Βίντεο)

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές αμερικανών πιλότων εξ' αιτίας του τρόπου με τον οποίο ένα μαχητικό Su-27 παρεμπόδισε ένα κατασκοπευτικό EP-3 Aries στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ΗΠΑ τονίζουν ότι το κατασκοπευτικό τους αεροσκάφος δεν παρανομούσε και δεν προκάλεσε τη ρωσική επέμβαση, ενώ καταγγέλλει ότι η ασφάλεια των πιλότων και του πληρώματος τέθηκαν σε κίνδυνο.
«Στις 5 Νοεμβρίου 2018, ένα αμερικανικό EP-3 Aries που πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα παρεμποδίστηκε από ένα ρωσικό Su-27. Αυτή η διάδραση έγινε επικίνδυνη λόγω του γρήγορου περάσματος του Su-27 μπροστά από το αεροσκάφος, θέτοντας σε κίνδυνο τους πιλότους και το πλήρωμα», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού ναυτικού.

Ιερώνυμος: Δεν ξέρω τι εννοεί ο Τσίπρας με τη θρησκευτική ουδετερότητα - ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ(Βίντεο)

Διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος εμφανίστηκε καυστικός προς την κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση του ζητήματος.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος στην εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου.
«Είναι μια ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολλή αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολλή προχειρότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος. Ο πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί».

Ο αντιπρόσωπος της Ανθρωπότητας

Tου Ν. Λυγερού

Σε μία θεωρητική επαφή με εξωτερικούς παράγοντες, η έννοια του αντιπροσώπου της Ανθρωπότητας, έχει νόημα. Απλώς αυτό φαίνεται τεχνητό σε κάποιον που δεν έχει ιδέα για το τι είναι Ανθρωπότητα. Όμως αν ξεκινήσουμε με το θέμα των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας τότε προκύπτει το πρόβλημα της συγγραφής των Άρθρων. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει μια θεμελιακή διαφορά σε αυτό το επίπεδο με τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αφού είναι άνθρωποι που εξετάζουν τη διατύπωση για ανθρώπους. Στη περίπτωση των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας υπάρχει το πρόβλημα της αντίληψης της ίδιας της Ανθρωπότητας και της επιλογής

Έλλειψη σεβασμού προς τον νεκρό

Tου Ν. Λυγερού

Το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές δεν έχουν ακόμα παραδώσει τη σωρό του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του, είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι απαράδεκτο μια οικογένεια να αναγκάζεται να κάνει το μνημόσυνο του παιδιού της χωρίς το σώμα του. Ξέρουμε ότι οι αλβανικές αρχές δεν έχουν πράξει το πρέπον από την αρχή κι ότι πρόκειται για μια εκτέλεση ενός Βορειοηπειρώτη που ανήκει σε μια εθνική μειονότητα κι όχι μόνο θρησκευτική, όπως νομίζουν οι περισσότεροι ακόμα και στην Ελλάδα.

Ο ορθολογικός προβληματισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας

Tου Ν. Λυγερού

Αν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση των Σκοπίων να αξιοποιεί το επιχείρημα της ιστορικότητας για να μην αλλάξει το αλυτρωτικό Σύνταγμα, τότε για ποια σκληρή διαπραγμάτευση μιλούμε και για ποιο erga omnes; Επίσης το πιο σημαντικό ακόμα είναι ότι είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε τις αναθεωρήσεις της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα θέματα ιστορίας, αρχαιολογίας και εκπαίδευσης, πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο διότι αποτελεί πράξη βαρβαρότητας και δεν αντιστεκόμαστε όταν το Υπουργικό Συμβούλιο των Σκοπίων κάνει μόνο τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος για ν’ ακολουθήσει δήθεν τις απαιτήσεις του Προσυμφώνου