Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ρωσικό μαχητικό παρεμπόδισε αμερικανικό κατασκοπευτικό (Βίντεο)

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές αμερικανών πιλότων εξ' αιτίας του τρόπου με τον οποίο ένα μαχητικό Su-27 παρεμπόδισε ένα κατασκοπευτικό EP-3 Aries στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ΗΠΑ τονίζουν ότι το κατασκοπευτικό τους αεροσκάφος δεν παρανομούσε και δεν προκάλεσε τη ρωσική επέμβαση, ενώ καταγγέλλει ότι η ασφάλεια των πιλότων και του πληρώματος τέθηκαν σε κίνδυνο.
«Στις 5 Νοεμβρίου 2018, ένα αμερικανικό EP-3 Aries που πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα παρεμποδίστηκε από ένα ρωσικό Su-27. Αυτή η διάδραση έγινε επικίνδυνη λόγω του γρήγορου περάσματος του Su-27 μπροστά από το αεροσκάφος, θέτοντας σε κίνδυνο τους πιλότους και το πλήρωμα», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού ναυτικού.

Οι ΗΠΑ έδωσαν, μάλιστα, στη δημοσιότητα οπτικό υλικό του περιστατικού.
ΈΚΤΑΚΤΟ: Αμερικανικό EP-3 εμποδίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα από ρωσικό SU-27 θέτοντας σε κίνδυνο τους πιλότους και το πλήρωμα. Το αεροσκάφος του αμερικανικού ναυτικού λειτουργούσε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και δεν προκάλεσε αυτή τη ρωσική ενέργεια», αναφέρει στην ανάρτησή του το αμερικανικό ναυτικό.
Επίσης η αμερικανική πλευρά συμπληρώνει ότι οι ενέργειες του ρωσικού μαχητικού προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό του κατασκοπευτικού.
ΠΗΓΗ  philenews/sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου