Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
 
ΔΕΛΦΟΙ Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Οι Δελφοί είναι γνωστοί ως ο ομφαλός της γης. Σύμφωνα με το μύθο, όταν ο Δίας απελευθέρωσε δύο αετούς, τον έναν από την ανατολή και τον άλλον από τη Δύση, εκείνοι συναντήθηκαν σε αυτό το μέρος που θεωρήθηκε το κέντρο του κόσμου. Αρχικά το μαντείο άνηκε στη Γαία που ζούσε εκεί με το γιο της Πύθωνα. Ο Θεός Απόλλωνας όμως σκότωσε τον Πύθωνα και το ιερό μέρος έγινε δικό του. Η φήμη του μαντείου των Δελφών είχε φτάσει σε όλον τον κόσμο και πολλοί ήταν εκείνοι που έρχονταν ζητώντας κάποια συμβουλή. Οι χρησμοί δίνονταν από το Θεό Απόλλωνα μέσω της Πυθίας. Αρχικά η Πυθία ήταν μια νεαρή με ενάρετο βίο, αλλά λόγω της μεγάλης φήμης του Μαντείου, οι ιέρειες αυξήθηκαν σε δύο…

Ο Μακρόν ευχαριστεί τον Σίσι για τη στήριξή του μετά την αντιγαλλική «εκστρατεία μίσους»

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υποδέχεται σήμερα τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, δήλωσε «σταθερός συνήγορος ενός δημοκρατικού ανοίγματος» και «μιας δραστήριας κοινωνίας των πολιτών» και διαβεβαίωσε πως μίλησε για την τύχη των φυλακισμένων υπερασπιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω, όπως γίνεται μεταξύ φίλων με εμπιστοσύνη και πλήρη ειλικρίνεια, για το ζήτημα των δικαιωμάτων του Ανθρώπου» και «παραμένω σταθερός συνήγορος ενός δημοκρατικού, κοινωνικού ανοίγματος και της αναγνώρισης μιας δυναμικής και δραστήριας κοινωνίας των πολιτών», υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο αλ-Σίσι, ο οποίος καταγγέλλεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Αυστρία: «Πολύ ξεκάθαρη γλώσσα απέναντι στην Τουρκία και την απαράδεκτη πολιτική της»

«Πολύ ξεκάθαρη γλώσσα απέναντι στην Τουρκία» ζητά σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ με την ευκαιρία του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών σήμερα στις Βρυξέλλες, ελπίζοντας, όπως τονίζει, ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ληφθούν «σαφείς αποφάσεις» για την Τουρκία.

«Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι μία στρατηγική πρόκληση. Η πολιτική ΄άνοιγμα της πόρτας, κλείσιμο της πόρτας΄, την οποία ακολουθεί η  Άγκυρα, δεν μπορεί πλέον να γίνεται αποδεκτή από εμάς», προσθέτει στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας.

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες από την κοινή ευρωπαϊκή άσκηση PASSEX

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και άλλων ευρωπαϊκών και περιφερειακών δυνάμεων της Μεσογείου συνεχίζονται, με την πρόσφατη κοινή αεροναυτική άσκηση PASSEX να διεξάγεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Γαλλίας πραγματοποίησαν αεροναυτική άσκηση με τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου να είναι εντυπωσιακά.

Πούτιν και Μέρκελ συνομίλησαν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Ανατολική Ουκρανία

Συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές σε ζητήματα που σχετίζονται με τα εμβόλια κατά της Covid-19

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζήτησαν αναλυτικά για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την κρίση στην ανατολική Ουκρανία, ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους μεσώ των υπουργείων Υγείας των δύο χωρών σε σχέση με τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές μέσω των υπουργείων Υγείας για θέματα που άπτονται των εμβολίων κατά της Covid-19.