Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Βρέθηκε ο τάφος της Ολυμπιάδας μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον Κορινό Πιερίας(Βίντεο)

Εικόνα © Αρχαία Ελληνικά

Από το arxaia-ellinika

Την αποκάλυψη έκανε ο ομότιμος καθηγητής Αθανάσιος Μπίντας.

Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές έρευνες που έχει κάνει στον Τύμβο Κορινού του νομού Πιερίας, ο Ομότιμος καθηγητής Αθανάσιος Μπίντας τις οποίες παρουσίασε σε επιστημονικό συνέδριο, υποστηρίζει πως εκεί βρίσκεται ο τάφος της γυναίκας του βασιλιά Φιλίππου και μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδας.

Με το σκεπτικό της μελέτης την οποία θα σας παραθέσουμε παρακάτω, συμφωνεί και η γνωστή αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή, η οποία είχε διευθύνει τις ανασκαφές στην Όαση της Σίουα, όπου υποστήριζε πως εκεί βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οὔτε μία λέξη γιά τήν Μακεδονία δέν ἄρθρωσε ἡ κ. Πρόεδρος

«Ξύλινες» ἀπαντήσεις στήν προσφώνηση τοῦ πιλότου καί τυποποιημένες δηλώσεις μετά τήν δοξολογία στόν Ἅγιο Δημήτριο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ἡ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας σέ διαφόρους κυβερνητικούς ἐπισήμους, ὑποστηρίζοντας ὅτι ἡ «Ἑστία» τήν διαβάλλει. Ἡ κ. Σακελλαροπούλου ἐνοχλεῖται ἀπό τήν κριτική τῶν πράξεων καί τῶν λόγων της. Δυστυχῶς γιά αὐτήν, ἡ «Ἑστία» δέν τήν διαβάλλει. Ἀναδεικνύει ἁπλῶς ὅσα ἡ ἴδια πράττει, μέ τήν ἐλπίδα, ὅτι ἡ κριτική θά ὁδηγήσει τήν ἀνωτάτη πολιτειακή παράγοντα τῆς χώρας νά ἀντιληφθεῖ τίς ἀπαιτήσεις τῆς θέσεως τήν ὁποία κατέχει καί τίς προσδοκίες τῶν Ἑλλήνων ἀπό αὐτήν. Ὅμως, ἡ παρουσία της στήν Θεσσαλονίκη γιά τίς ἑορτές τῆς ἐπετείου ἀπελευθερώσεως τῆς πόλεως καί τῆς 28ης Ὀκτωβρίου ἔδειξε ὅτι ἐμμένει στήν συνήθη τακτική της. Τηρεῖ σαφεῖς ἀποστάσεις

Μάζης: Ο ύπουλος ρόλος της Γερμανίας στην υπόθεση των Σκοπίων - Γιατί είναι άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών(Βίντεο)

Ο κ. Μάζης αναφέρθηκε εκτενώς στον ύπουλο ρόλο που διαδραμάτισε η Γερμανία στην υπόθεση των Σκοπίων, αναφέροντας μάλιστα πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη

Σε μία επετειακή εκπομπή το Right2TheBone φιλοξένησε τον καθηγητή γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ιωάννη Μάζη, όπου συζήτησαν για τη γεωπολιτική της 28ης Οκτωβρίου του 1940,ενώ ο κ. Μάζης αναφέρθηκε εκτενώς στον ύπουλο ρόλο που διαδραμάτισε η Γερμανία στην υπόθεση των Σκοπίων, αναφέροντας μάλιστα πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη.

Δείτε τι είπε ο κ. Μάζης στο παρακάτω βίντεο:

Αλβανός δημοσιογράφος: ¨Η δολοφονία του Κατσίφα ήταν ενέργεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών¨

Από το tourkikanea

Αλβανικά τεχνάσματα για τη δολοφονία του Κατσίφα: Οι καταγγελίες του βουλευτή της ελληνικής μειονότητας Βαγγέλη Ντουλέ

Για σχέδιο της Τουρκίας, η οποία επιθυμεί διάσπαση της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και προσπαθεί να δημιουργεί εντάσεις, έγραψε ο Αλβανός δημοσιογράφος Kastriot Myftaraj στο facebook, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες ως μέρος του σχεδίου.

Ο Myftaraj έκανε λόγο για «χοντρό ψέμα» των αλβανικών Αρχών και εκθέτει τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, λέγοντας μάλιστα ότι δόθηκε και αμοιβή από την Τουρκία στην αλβανική αστυνομία για τη δολοφονία!

Στην ανάρτησή του του ο Αλβανός δημοσιογράφος, υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

Αποδυναμώστε την προπαγάνδα της Τουρκίας(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Ξεβράκωμα στην Άγκυρα! Αποδυναμώστε την προπαγάνδα της Τουρκίας. Στρατηγικός σχεδιασμός καταγγελιών.

Την προκλητική επίθεση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Συντονιστείτε απόψε στις 21:30 στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Τουρκία: Καταστηματάρχες συνελήφθησαν που είπαν «Εδώ είναι Κουρδιστάν» στην επίσκεψη της Ακσενέρ στη Σιίρτ

Καταστηματάρχες που είπαν στην αρχηγό του ‘Καλού Κόμματος’/ “IYI Parti Μεράλ Ακσενέρ κατά την επίσκεψή της στη Σιίρτ, «Το μέρος στο οποίο βρίσκεστε αυτή τη στιγμή είναι το Κουρδιστάν, αλλά δυστυχώς το αρνούνται στο Κοινοβούλιο», συνελήφθησαν με εντολή της εισαγγελίας, αναφέρει η τουρκική Haberler.

Συγκεκριμένα, άρχισε έρευνα εναντίον του Τζεμίλ Τασκεσέν, ενός καταστηματάρχη από τη Σιίρτ, ο οποίος είπε στην Μεράλ Ακσενέρ, «Το μέρος στο οποίο βρίσκεσαι είναι το Κουρδιστάν»,  κατηγορήθηκε άμεσα για «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Εξακολουθεί να διχάζει την Ευρώπη η πυρηνική ενέργεια εν μέσω της ενεργειακής κρίσης

Ποιες χώρες καλύπτουν τις ανάγκες τους από πυρηνικά εργοστάσια και κατά πόσο

Το ξέφρενο ράλι στις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και τελικά του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αρχίσει να επαναφέρει τις συζητήσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο για το θέμα της πυρηνικής ενέργειας, με τον διχασμό να παραμένει μεγάλος.

Παρά τις προσπάθειες για πιο πράσινη στροφή και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών, χώρες όπως η Γαλλία, η Φιλανδία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν διατηρήσει τα πυρηνικά εργοστάσια για την παραγωγή ηλεκτρισμού από όπου καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών τους.

Έλυσαν τις διαφορές τους ΗΠΑ-Γαλλία – Μπάιντεν: «Αυτό που κάναμε ήταν αδέξιο» – Μακρόν: «Διευκρινίσαμε ό,τι είχαμε να διευκρινίσουμε»

Με πλατιά χαμόγελα, θερμές χειραψίες και αμοιβαίες δηλώσεις για τη σημασία της εταιρικής σχέσης τους, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν, έδειξαν δημοσίως την Παρασκευή, κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη, ότι έλυσαν τις διαφορές τους μετά την αντιπαράθεση που προκάλεσε η «κρίση των υποβρυχίων», τον περασμένο μήνα.

«Αυτό που κάναμε ήταν αδέξιο, δεν έγινε με κομψότητα», παραδέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως μεταδίδει τι ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι η Γαλλία είναι για εκείνον «ένας εταίρος μεγάλης αξίας», απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, και ενώ βρισκόταν στο πλευρό του Μακρόν, ο οποίος τον υποδέχτηκε στη Βίλα Βοναπάρτη, την πρεσβεία της Γαλλίας στο Βατικανό.