Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Νεκρός πυροσβέστης στην Ελευσίνα - Κάηκαν σπίτια στην Σαλαμίνα

Ένας 28χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ελευσίνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι τρεις πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος πυροσβέστης που ήταν οδηγός του περιφερειάρχη της πυροσβεστικής ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Ο θάνατός του πιθανότατα προκλήθηκε από ανακοπή καρδιάς.

Βόμβα Μεντβέντεφ: Ιδρύουν Ευρασιατική Ένωση με ισχύ Σοβιετικής Ένωσης!

Μια τεράστια οικονομική, πολιτική και σε δεύτερη φάση, οικονομική, ένωση η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση που θα δώσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά την πρώτη σε ενεργειακά αποθέματα, την πρώτη σε πυρηνική στρατιωτική ισχύ και μία από τις πρώτες σε συμβατική στρατιωτική ισχύ, η οποία θα καταλαμβάνει σχεδόν όλα τα εδάφη της πρώτη Σοβετικής Ένωσης και θα καλύπτει το 1/6 της χερσαίας επιφάνειας του πλανήτη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Οι χώρες μέλη της Ένωσης θα είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Αρμενία, και το Τατζικιστάν.

Πρώτες απειλές από Τουρκία για "Προστασία της τουρκικής μειονότητας στην Δ.Θράκη"!


Eυθεία απειλή για προστασία των δικαιωμάτων της "τουρκικής μειονότητας" - όπως την χαρακτήρισε - της Θράκης εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι "καταπατά την Συνθήκη της Λωζάνης", όσον αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη, ξεχνώντας ότι και μόνο που αναφέρεται σε "τουρκική" μειονότητα αυτό αποτελεί παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης στην οποία η Τουρκία αναγνωρίζει μόνο τον θρησκευτικό χαρακτήρα της μειονότητας. 

ΣΟΚ: Ένας ΠΑΣΟΚος τραπεζίτης εκλεκτός του Γ.Παπανδρέου, νέος ΥΠΟΙΚ!


Οριστικό: Ο Βασίλης Ράπανος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών και είναι μία επιλογή που από μόνη της προβληματίζει, όχι σε ό,τι αφορά την προσωπικότητα, αλλά την πολιτική καταγωγή και τις τεράστιες επιρροες της τρόικας στη νέα κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Μέχρι σήμερα διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, τοποθετημένος από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σκληρός ΠΑΣΟΚος, παλαιός σημιτικός με διάφορες κυβερνητικές θέσεις (διοικητής Κτηματικής, ΟΤΕ κλπ.), στενός φίλος και σύβουλος του πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάννου Παπαντωνίου, οπαδός της σκληρής λιτότητας, "στριφνός" τραπεζίτης (άνθρωποι που τον ξέρουν καλά λένε ότι ο Λ.Παπαδήμος θυμίζει "αριστερών τάσεων πρόεδρο φιλεργατικού συλλόγου" μπροστά του) και βέβαια "κολλητός" του Λ.Παπαδήμου με μία στενή φιλία πολλών ετών (στη φωτό της α'σελίδας οι δύο "κολλητοί"). 

Τα "καλά" του Μνημονίου: Πήρε φωτιά η Βουλή!!!


Η ελλιπής συντήρηση της Βουλής (και όλων των δημοσίων υπηρεσιών) λόγω Μνημονίου και μηδενισμού των δαπανών συντήρησης, παραλίγο να οδηγήσει σε ολοκαύτωμα, αφού άρπαξε φωτιά το κλιματιστικό στον τελευταίο όροφο της Βουλής, η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε και καπνοί και φλόγες άρχισαν να βγαίνουν από το παράθυρο…

Άμεσα η επενέβη η πυροσβεστική (δίπλα είναι , άλλωστε, τα κεντρικά της) η οποία έστειλε πέντε οχήματα και έσβησαν την πυρκαγιά.

Ο ένας τον κρατούσε κι ο άλλος τον μαχαίρωνε!

Ο ένας τον κρατούσε κι ο άλλος τον μαχαίρωνε!
Σοκ προκαλεί ένα ακόμη κρούσμα βίας στους δρόμους της Κρήτης. Μουδιασμένη η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τα περιστατικά επιθέσεων. Σε κατάσταση συναγερμού οι Αρχές.
Το βράδυ της Τετάρτης ένας 23χρονος Πακιστανός μαχαίρωσε στο στήθος και στα χέρια έναν 26χρονο ομοεθνή του, με τη βοήθεια άγνωστου τρίτου ατόμου, που ακινητοποίησε τον 26χρονο.
Ο 23χρονος συνελήφθη, χθες το βράδυ, από αστυνομικούς του Α' Α.Τ. Ηρακλείου για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.
Προανάκριση ενεργεί το Α' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές οι διαφορές θύτη και θύματος.

Ποινική δίωξη για τον "αντάρτη" του internet.Δεν βρέθηκε στη διεύθυνση που είχε δώσει!!!

Ποινική δίωξη εις βάρος του Ιφικράτη Αμυρά για πρόκληση σε τέλεση κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιάννης Δραγάτσης.

Αφορμή για την άσκηση δίωξης αποτέλεσαν οι δηλώσεις του στο Διαδίκτυο, με τις οποίες καλούσε τον κόσμο να πάρει όπλα και τσεκούρια και να κάνει αντάρτικο πόλεων.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε διαταχθεί έρευνα από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ελένη Ράικου, στο πλαίσιο της οποίας είχε κληθεί και είχε καταθέσει ως μάρτυρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Αλ.Τσίπρας στο Reuters: Αν δεν ήμασταν εμείς, θα ήταν η Χρυσή Αυγή...

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη δεύτερη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Reuters, υποστηρίζοντας και πάλι ότι το πρόγραμμα διάσωσης δεν είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Συνασπισμός θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Οι πέντε άξονες της συμφωνίας για τη νέα κυβέρνηση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο δεύτερος γύρος της κρίσιμης διαβούλευσης της άτυπης τρικομματικής επιτροπής, η οποία θα επιχειρήσει να ολοκληρώσει σήμερα το κείμενο-πλαίσιο του κυβερνητικού έργου, προκειμένου να δοθεί άμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και να το υπογράψουν ως δεσμευτική προγραμματική συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της ΝΔ, το κείμενο θα στηρίζεται σε πέντε βασικούς άξονες:

Δεν μπαίνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπό τον πρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία είχε ως βασικό θέμα την συμμετοχή στελεχών του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε την άποψη να μην συμμετέχουν νυν κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Έγινε κυβέρνηση! Το ανακοίνωσε ο... Βενιζέλος!!!

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Το ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.

"Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφερθεί αύριο στο Eurogroup", επισήμανε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του από τη Βουλή.

ΠΑΤΡΑ: Τα ασθενοφόρα... είναι κλεισμένα στο συνεργείο

Η κατάσταση στο ΕΚΑΒ Πάτρας είναι τραγική. Πέντε ασθενοφόρα βρίσκονται κλεισμένα στα συνεργεία αφού η Αθήνα δεν πληρώνει για την παραλαβή τους. Μάλιστα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σε περίπτωση που "ξεμείνουν" παρακαλούν τους ιδιοκτήτες του συνεργείου... να τους δανείσουν ένα όχημα, να κάνουν την δουλειά τους και να τους το επιστρέψουν! Ακόμη και βενζίνη... χαριστικά βάζουν, επειδή γνωρίζουν πρατηριούχους από τους οποίους ζητούν... εξυπηρέτηση! Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Πάτρας Γρηγόρη Μπαράκο "η κεντρική διοίκηση στην Αθήνα τους έχει αφήσει στο έλεος του Θεού".

Κύπρος:Κλειδώνει το νέο πακέτο μέτρων για την οικονομία

Λευκωσία: Οριστικοποιήθηκε το πακέτο μέτρων για την οικονομία και εντός των ημερών θα τεθεί ενώπιον των κοινωνικών εταίρων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι πρόκειται για μέτρα, που στοχεύουν στη διόρθωση στρεβλώσεων, είναι αποδεκτά από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και δεν πλήττουν τους εργαζόμενους.

Είπε επίσης ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις και ήδη η κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση των έξι συστάσεων από τις επτά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με οριακή άνοδο κινείται το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Οριακή άνοδο παρουσιάζει σήμερα ο δείκτης του κυπριακού Χρηματιστηρίου, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται. Στις 13.01μμ ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 150,96 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε πτώση της τάξης του 0,02%, και βρισκόταν στις 56,26 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 425.135,22 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,22%, ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 0,17% και ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 2,3%.

Συνεχίζεται το κερδοφόρο σερί στο ταμπλό του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μετά από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και αθροιστικά κέρδη που ξεπερνούν το 22%, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας συνεχίζει την Τετάρτη το κερδοφόρο σερί του.

Οι μετοχές των ΕΛΠΕ και Μυτιληναίος ξεχωρίζουν ανοδικά στον FTSE20 με κέρδη 4,31% και 3,00% αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν οι ΚΑΕ και ΜΕΤΚΑ με άνοδο περί του 2,7%.

Σε θετικό έδαφος, μεταξύ άλλων, βρίσκονται και οι τίτλοι των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Πτωτικά, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι Eurobank και Alpha Bank, υποχωρώντας 4,02% και 3,52%, ενώ άνω του 3% υποχωρεί και η Τρ. Πειραιώς. Μικρότερες απώλειες καταγράφουν οι Βιοχάλκο, MIG, Τρ. Κύπρου και Coca-Cola 3E, ενώ η μετοχή της ΕΤΕ που βρέθηκε νωρίτερα έως τα 1,68 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο για τη μετοχή από τις 4 Μαΐου, αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται αμετάβλητη στα 1,60 ευρώ.

Γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αίγυπτο,έχει σχέση με την ελληνική ΑΟΖ

Η εσωστρέφεια στην οποία έχουμε υποχρεωθεί να ζούμε λόγω της οικονομικής κρίσης και εσχάτως λόγω των εκλογών δεν μας έχει επιτρέψει να ασχοληθούμε όπως πρέπει με ότι γίνεται στη “γειτονιά” μας.Και γίνονται πολλά και σημαντικά που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας αφορούν άμεσα.Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαν προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο και το αποτέλεσμα έχει τη σημασία του.

Από σπόντα ελληνική αντιπροσωπία στον ΟΙΣ…


Με τον Τούρκο γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), Εκμελεντίν Ιχσάνογλου πρόκειται να συναντηθεί αντιπροσωπία του υπουργείου Εξωτερικών η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία.
Υπενθυμίζεται πως ο ΟΙΣ, ο οποίος έως τον Ιούνιο του 2011 ονομαζόταν Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, εδρεύει στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και αποτελεί τον διεθνή οργανισμό ο οποίος φέρνει κοντά τις μουσουλμανικές χώρες του πλανήτη, κατά συνέπεια έχει 57 κράτη μέλη ενώ αντιπροσωπεύει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Νταβούτογλου κατά της Ελλάδας για τη Θράκη…

Σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγορώντας την χώρα μας ότι η Ελλάδα καταπατά την Συνθήκη της Λωζάνης, όσον αφορά τα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη.
«Ο μεγάλος αριθμός προσφυγών κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποτελεί ξεκάθαρα σημάδι ότι η Ελλάδα φέρεται άδικα στην τουρκική μειονότητα», είπε ο Νταβούτογλου και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το άρθρο 19 του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας, ο οποίος ήταν σε ισχύ όμως μέχρι το 1998 και ανέφερε: «Ένα πρόσωπο μη ελληνικής εθνικότητας που εγκαταλείπει την Ελλάδα, χωρίς να έχει την πρόθεση να επανέλθει, χάνει την ελληνική του ιθαγένεια», για να συμπληρώσει, «αυτό είναι ένα καθαρό παράδειγμα διακρίσεων εις βάρος των εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα»…