Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Ο Αμερικανός Τζορτζ Χόρτον «απαντά» στον Ερντογάν: Ποιοι έκαψαν τη Σμύρνη το 1922

Η διαστρέβλωση της ιστορίας από Αλβανούς, Σκοπιανούς και Τούρκους

– Ποιος ήταν ο Τζορτζ Χόρτον - Τι γράφει για την καταστροφή της Σμύρνης το 1922

Τις τελευταίες μέρες ακούμε από πολιτικούς, επιστήμονες κλπ. των γειτονικών χωρών, πράγματα τα οποία ξεπερνούν κάθε λογική, διαστρεβλώνουν την ιστορία και την πραγματικότητα και προσβάλλουν βάναυσα τη χώρα μας.

Κυπριακό, ενεργειακά και αγωγός φ/α στη συνάντηση ΠτΔ-Σίσι

Πολλά και σημαντικά στην ατζέντα της συζήτησης ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Σημαντικότερα θέματα συζήτησης, το Κυπριακό, τα ενεργειακά, ο αγωγός φυσικού αερίου και τα απόβλητα.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης.

Σάλος στην Τουρκία: Η μεγάλη απάτη του Ερντογάν

Μείζον ζήτημα στη γείτονα αποτελεί η γνησιότητα ή μη του πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά που κατέχει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Για να είναι κανείς υποψήφιος στην Τουρκία πρέπει να έχει πτυχίο. Ο Ερντογάν όμως δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πτυχίο. Και για να μην έχει μπλεξίματα έβαλε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν είναι υποχρεωμένοι οι υποψήφιοι να προσκομίσουν κάποιο πτυχίο.

Οργή Γκάλη: «Παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μου…»

Ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής διέψευσε τις φήμες ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
Θέση λόγω της φημολογίας που τον θέλει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές πήρε ο Νίκος Γκάλης
Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Νίκος Γκάλης τις φήμες περί ενασχόλησης με τα κοινά.

Με ποστάρισμά του στο Facebook, o «γκάνγκστερ» τονίζει δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο κανενός κόμματος. «Αυτοί που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μου και όσοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού είναι άξιοι της μοίρας τους. Και στους Έλληνες αξίζει μια καλύτερη μοίρα», τονίζει ο παλαίμαχος άσος.

Όταν το Σκοπιανό λυγίζει

Του Ν. Λυγερού

Ενώ οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι υπήρχαν όλες οι προδιαγραφές για μια γρήγορη επίλυση, τώρα οι διαπραγματευτές αναγκάζονται να το μαζέψουν και να μιλούν με επιφυλακτικότητα. Δεν παρουσιάζουν πια τα δεδομένα ανεξαρτήτως από το παρελθόν. Αναφέρονται και σε παλαιότερες συμφωνίες για να δείξουν ότι δεν έχουν ξεφύγει από το εθνικό πρόγραμμα. Δεν πιέζουν πια τους λαούς να αποδεχτούν το αυθαίρετο των αποφάσεών τους. Δεν προσποιούνται πια ότι δέχονται πιέσεις από το ΝΑΤΟ ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι και οι δυο υπερδομές έχουν ξεκαθαρίσει το πλαίσιό τους,