Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Οι τροϊκανοί επιστρέφουν με εντολές για σκληρή στάση

Του Ιωάννη Μαρτέλλου από το newpost
 
Μεγάλη πίεση αναμένεται από την τρόικα το επόμενο διάστημα. Οι τροικανοί δεν εμφανίζονται καθόλου διατεθειμένοι να υποχωρήσουν και οι εντολές από τη Γερμανική Καγκελαρία είναι να επιδείξουν σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας.

Η εξέλιξη στην Κύπρο και η αμυντική στάση των Κυπρίων που δεν είχαν εναλλακτικό σχέδιο για να περισώσουν την αρχική στάση του «όχι» αποδυναμώνει εκ των πραγμάτων τα όποια σχέδια για πιο δυναμική στάση της Αθήνας.

Τη «Συμμαχία του νότου» φιλοδοξεί να φτιάξει ο Τσίπρας

 Του Περικλή Βασιλάκη από το newpost
 
Τη «συμμαχία του νότου» φιλοδοξεί να φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας. Πάνω σε αυτή την λογική  ο ΣΥΡΙΖΑ  θα προσπαθήσει το επόμενο   διάστημα να διεθνοποιήσει το θέμα της Κύπρου ενώ ταυτόχρονα επιθυμεί να κινητοποιήσει τις κοινωνίες των χωρών που πλήττονται από τα μνημόνια απέναντι στην αλαζονεία των ισχυρών της Ευρώπης.

Όλο το παρασκήνιο της μυστικής συνάντησης των τριών αρχηγών

Του  Νίκου Τριαντάφυλλου από το newpost
 
H προχθεσινή, μαραθώνια σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στην πρωθυπουργική κατοικία στην Κηφισιά,  ήταν ίσως η κρισιμότερη και πάντως η δυσκολότερη από τη σύσταση της τρικομματικής κυβέρνησης, αφού για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο, η Αθήνα βρισκόταν εκτεθειμένη στον άμεσο κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας παρασυρόμενο από το "κυπριακό ατύχημα".

Και η Ελληνική Τράπεζα στη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς

Του Σταμάτη Ζαχαρού από το capital.gr

Μέχρι σήμερα το βράδυ αισιοδοξούν κύκλοι της τρόικας ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς. Η διαδικασία διαπραγμάτευσης συνεχίζεται κανονικά στην Κύπρο μια μόνο μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με το αρχικό πλάνο. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και τα καταστήματα της Ελληνικής τράπεζας.

Έφυγαν... καρέκλες στο προεδρικό! Αναστασιάδης σε Βελκουλέσκου: Δε σε αντέχω άλλο! Όλο το παρασκήνιο

- Εκτός εαυτού ο πρόεδρος της Κύπρου με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου
- Αιτία οι συνεχείς απαιτήσεις της που οδήγησαν τα ξημερώματα σε νέα εμπλοκή
- Δραματικές οι στιγμές στο προεδρικό μέγαρο
- «Δε διαπραγματεύομαι άλλο μαζί σου» φέρεται να είπε ο Κύπριος πρόεδρος
- Σήμερα παίζεται στις Βρυξέλλες και το Eurogroup η τελευταία πράξη του δράματος για την Κύπρο

Βράδυ Σαββάτου. Η ώρα περασμένη. Τα νεύρα σπασμένα από τις συνεχείς διαπραγματεύσεις. Από τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Κύπρος στην καταστροφή και την άτακτη χρεοκοπία.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΛΑ ΤΑ ΘΕΤΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ.

ΤΟΥ  ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ .drougos.gr

1) Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ.
2)ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΙ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ-ΑΣΑΝΤ ΕΠΟΧΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ….ΜΕΧΡΙ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΠ.
3 )ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΚΑΕΙ Η ΒΟΜΒΑ ΠΕΡΙ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ , ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΤΟ 2010 ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.

Σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος η Ρωσία "νίπτει τας χείρας της" για την Κύπρο - Η γεωπολιτική διάσταση των ρωσικών επιλογών

ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΩΣΤΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ newsit.com.cy

 Η Κύπρος ήλπιζε να λάβει βοήθεια από τη Ρωσία, ωστόσο, τα μεγέθη είναι πολύ μικρά για να ανατρέψουν τους αριθμούς και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Η ρωσική Ομοσπονδία εξάγει πάνω από 40% των προϊόντων της σε χώρες της ΕΕ. Το ρωσικό "Plan B" το ανακοίνωσε άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με την πανηγυρική ανακοίνωση ενός μακρόπνοου σχεδίου που προβλέπει την δημιουργία οικονομικών ζωνών off shore εντός της ρωσικής επικράτειας ως εναλλακτική πρόταση στην κατάρρευση του κυπριακού φορολογικού παραδείσου.

Εν μέσω κυπριακής κρίσης, η Γερμανία ψήφισε νόμο "Mεγάλο Aδελφό" για τις καταθέσεις στις τράπεζές της!

Η Γερμανία πρόλαβε να νομοθετήσει για να μην φύγουν καταθέσεις από τις δικές της τράπεζες. Και το έκανε με τρόπο που πλέον θυμίζει τον “Μεγάλο Αδελφό” του προφητικού βρετανού συγγραφέα του Μεσοπολέμου Τζώρτζ Όργουελ!
Η δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου από την Κύπρο γράφει σχετικά.

Οι πολίτες πήραν ένα μήνυμα που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε επείγον, αλλά τεχνικής φύσης: Η επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων της Βουλής ψήφισε την Τετάρτη μία κυβερνητική διάταξη για μία νέα ρύθμιση στην απογραφή πληφοριακών δεδομένων. Ρυθμίζεται πότε θα μπορούν οι Ομοσπονδιακές Αρχές να ζητούν από τους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών πληροφορίες για τους πελάτες τους.

Νέα προκλητική ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας

Επανέρχεται η Τουρκία στις γνωστές αξιώσεις της σε σχέση με την Κύπρο με αφορμή τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία.
Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «η ιδέα ότι οι φυσικοί πόροι της Κύπρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση σε Tαμείο Aλληλεγγύης ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή δανεισμού που θα μπορούσε να συζητηθεί στα πλαίσια της σημερινής οικονομικής κρίσης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα εγγενή δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων - συνιδιοκτητών του νησιού- είναι μια επικίνδυνη έκφανση της φαντασίωσης ως του μόνου ιδιοκτήτη του νησιού και μπορεί να οδηγήσει σε νέα κρίση στην περιοχή».

Ένταση στην πλ. Συντάγματος - Το πανό για την Κύπρο(Βίντεο)

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όταν διαδηλωτές σήκωσαν πανό για την Κύπρο με το σύνθημα: «Ενωμένη Ρωμιοσύνη. Μαζί αδέλφια μας. Ελλάδα-Κύπρος, Μίκης Θεοδωράκης» και διαμαρτυρήθηκαν για την ισχυρή αστυνόμευση και τον αποκλεισμό της περιοχής. Αστυνομικοί τους απώθησαν με τις ασπίδες τους.

Δείτε εικόνες από την ένταση στην πλατεία Συντάγματος καθώς και άλλα παραλειπόμενα από την μαθητική παρέλαση.

Κατασχέσεις για οφειλές άνω των 50.000 ευρώ

Κατασχέσεις για οφειλές άνω των 50.000 ευρώ
Το νέο 50σέλιδο πλάνο της Τρόικα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές θα κρίνει τα πάντα, αναφορικά με την τελική αξιολόγηση των δανειστών για την εκταμίευση της δόσης του Απριλίου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου Μνημονίου που παρουσιάζει κυριακάτικη εφημερίδα, οι δανειστές αποδέχονται την κατ' εξαίρεση ενιαία ρύθμιση για φόρους και εισφορές με 48 δόσεις και πάντως όχι πέραν του Δεκεμβρίου του 2016, ενώ επιμένουν, όπως η «πάγια» ρύθμιση που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα να μην ξεπερνά τις 12 δόσεις.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Απειλεί με χρεοκοπία την Κύπρο ο Σόιμπλε

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Απειλεί με χρεοκοπία την Κύπρο ο Σόιμπλε
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε εκ νέου την Κύπρο ότι η παραμονή της στην ευρωζώνη εξαρτάται από το σχέδιο διάσωσης της οικονομίας της το οποίο διαπραγματεύεται με την τρόικα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Welt am Sonntag. 
Μερικές ώρες πριν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντηθούν σήμερα —στις 19:00 ώρα Ελλάδας στις Βρυξέλλες—, για να διαπραγματευτούν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στην Κύπρο να αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, ο Σόιμπλε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποτυχίας της προσπάθειας.
Με τη φράση «δεν θα αφήσω κανένα και τίποτε να με εκβιάσει» έθεσε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στη σημερινή έκτακτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Έφτασε η κρίσιμη ώρα για την Κύπρο: Μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία

Έφτασε η κρίσιμη ώρα για την Κύπρο: Μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία
Ζοφερότατη είναι η κατάσταση για την κυπριακή οικονομία, καθώς είναι πλέον «προ των πυλών» η άτακτη χρεοκοπία της, αν δεν βρεθεί συμφωνία για το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση στο έκτακτο Eurogroup που θα αρχίσει στις Βρυξέλλες στις 19.00 (ώρα Ελλάδος). 

Εκτός από τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή και τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου, για τις Βρυξέλλες αναχώρησε το πρωί και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος, πριν από την σύνοδο του Eurogroup, θα έχει κρίσιμες επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Ωαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ώρα μηδέν για την Κύπρο - Χωρίς συμφωνία ο Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες

Ώρα μηδέν για την Κύπρο - Χωρίς συμφωνία ο Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες
Νύχτα για γερά νεύρα στην Κύπρο. 
Ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα το βράδυ, καθώς λόγω της επιμονής του ΔΝΤ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο κούρεμα των καταθέσεων της τράπεζας Κύπρου.
H εμπλοκή με την τρόικα, οφείλεται στην αδιάλλακτη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ειδικότερα της εκπροσώπου του στην Κύπρο Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία φέρεται να έχει οδηγίες από τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να εμμείνει στην ίδια διευθέτηση για την Τράπεζα Κύπρου που ίσχυσε για τη Λαϊκή Τράπεζα.
Η Βελκουλέσκου εμμένει στο διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε «καλή» και «κακή» κατά το πρότυπο της Λαϊκής και κατόπιν να υπάρξει συγχώνευση των δύο «καλών» τμημάτων των δύο τραπεζών.

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Ώρα για αναστήλωση του Ελληνισμού

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Ώρα για αναστήλωση του Ελληνισμού (VIDEO)
Του Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb

Επτά ημέρες μετά τον ερχομό της Καθαράς Δευτέρας και την έναρξη των νηστειών κλείνει απλά ο πρώτος κύκλος των νηστειών εν όψει του Πάσχα. Έρχεται η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η οποία φέρνει ένα μήνυμα που πρέπει να αφυπνίζει όλους μας, να δίνει ένα μήνυμα διαρκούς αγώνα και να αποτελεί μαρτυρία αγάπης.
Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ιδιαίτερη γιορτή. Σημαίνει την αναστήλωση των ιερών εικόνων και τη λήξη μιας παράλογης διαμάχης που δίχασε τον Ελληνισμό πριν από 12 αιώνες. Στην πορεία των χρόνων όμως έχει ένα βαθύτερο νόημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα επίκαιρο αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τις δοκιμασίες που υφίσταται ο λαός στην Ελλάδα και την Κύπρο από τη γερμανική ηγεμονία της Ε.Ε. και τους "καλοπροαίρετους" δανειστές.

Η ιστορική εκεχειρία και η πορεία του Ερντογάν προς την προεδρία

Η ιστορική εκεχειρία και η πορεία του Ερντογάν προς την προεδρία
Σχόλιο από ALEXANDER

 Το λινκ παραπέμπει στο γνωστό τραγούδι του «Καραϊσκάκη»
Τα συμπεράσματα για Ηγέτες και ηγετίσκους δικά σας…

Η ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός έγινε στις 21 Μαρτίου, την πρώτη ημέρα του νέου κουρδικού έτους, δίνοντας συμβολική διάσταση στη μακρά και δύσκολη διαδικασία που ξεκινά και είναι η εξεύρεση πολιτικής λύσης στο κουρδικό ζήτημα.

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΑΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ JOYAKOUN ΣΤΟ FACEBOOK

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821



ΑΠΟ THΝ ΣΕΛΙΔΑ  Είμαι ένας από τους 10.964.020 Ελληνες ΤΟY FACEBOOK

Υπερ της χρεοκοπίας της Κύπρου 9 στις 10 γερμανικές επιχειρήσεις!

Να αφεθεί η Κύπρος να χρεοκοπήσει, συνιστούν τα στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων σε ποσοστό 86%, σύμφωνα με έρευνα η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία συμβούλων Roland Berger για λογαριασμό της εφημερίδας Die Welt.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 64% αυτών των στελεχών υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να επιτρέπουν να τους ασκείται πίεση από την Κύπρο, ενώ το 22% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Κύπρος δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Στην πόρτα της εξόδου 7.500 δημόσιοι υπάλληλοι

Την έξοδο από το Δημόσιο βλέπουν 7.500 υπάλληλοι αρχής γενομένης από το 2014.

Πρόκειται για επίορκους, κοπανατζήδες, εργαζομένους, οι οποίοι κατέλαβαν τις θέσεις με πλαστά πιστοποιητικά, υπαλλήλους που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας που δε θα επιτύχουν μετακίνηση εντός δωδεκαμήνου, αλλά και όσους περάσουν κάτω από τον… πήχη της αξιολόγησης των ικανοτήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», οι συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, για να επιτευχθεί η μνημονιακή δέσμευση για αποχώρηση 150.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015.

Οργή Καραμανλή για Στουρνάρα και τις εμμονές της Μέρκελ

Οργή Καραμανλή για Στουρνάρα και τις εμμονές της Μέρκελ
Ιδιαίτερα εκνευρισμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και την θέση που κράτησε στο κρίσιμο Eurogroup που έγινε για την Κύπρο. 
«Απορώ με την στάση που κράτησαν οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας και Κύπρου. Έδειξαν σαν να μην καταλαβαίνουν τι σήμαινε το «ναι που είπα στο κούρεμα των καταθέσεων και τι επιπτώσεις θα είχε», είπε ο κ. Καραμανλής σε στενούς του συνεργάτες.
 Ο πρώην πρωθυπουργός  δήλωσε επίσης, σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, ότι τον ανησυχούν ιδιαίτερα και οι εμμονές της Γερμανίας και της Άγκελα Μέρκελ, οι οποίες οδηγούν σε περιπέτειες την Ευρώπη και την ευρωζώνη.