Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Εν μέσω κυπριακής κρίσης, η Γερμανία ψήφισε νόμο "Mεγάλο Aδελφό" για τις καταθέσεις στις τράπεζές της!

Η Γερμανία πρόλαβε να νομοθετήσει για να μην φύγουν καταθέσεις από τις δικές της τράπεζες. Και το έκανε με τρόπο που πλέον θυμίζει τον “Μεγάλο Αδελφό” του προφητικού βρετανού συγγραφέα του Μεσοπολέμου Τζώρτζ Όργουελ!
Η δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου από την Κύπρο γράφει σχετικά.

Οι πολίτες πήραν ένα μήνυμα που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε επείγον, αλλά τεχνικής φύσης: Η επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων της Βουλής ψήφισε την Τετάρτη μία κυβερνητική διάταξη για μία νέα ρύθμιση στην απογραφή πληφοριακών δεδομένων. Ρυθμίζεται πότε θα μπορούν οι Ομοσπονδιακές Αρχές να ζητούν από τους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών πληροφορίες για τους πελάτες τους.


Καθαρά θεωρητικά μπορεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ξεκινήσει ένα bank run (κατάσταση κατά την οποία πολλοί καταθέτες αποσύρουν ταυτόχρονα τις καταθέσεις τους από μία τράπεζα): το κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα έναν καινούριο νόμο. Συνέπεια αυτού του νόμου οι πάροχοι τηλεφωνίας υποχρεώνονται να παραδίδουν στις αρχές τους κωδικούς pin και puk των συνδρομητών τους! Επιπλέον, ωσάν το προηγούμενο μέτρο να μην ήταν αρκετό, προβλέπεται και η εξασφάλιση της απευθείας πρόσβασης της κυβέρνησης στην επικοινωνία των πολιτών.

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου