Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Γιατί δεν μιλά κανένας για την Ίμβρο και την Τένεδο;

Σάκης Μουμτζής
Από το liberal

Τουλάχιστον δύο γενιές Ελλήνων -ίσως και περισσότερες- μεγάλωσαν ακούγοντας πως η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από την Τουρκία. Αυτό ήταν ένα από τα δόγματα που χαρακτήριζαν τις σχέσεις της πατρίδας μας με τον γείτονα, ίδιον μιας συμπλεγματικής συμπεριφοράς.
Έτσι όταν η Τουρκία διεκδικεί, ενώ η Ελλάδα έχει παραιτηθεί αυτοβούλως από υπαρκτές και νόμιμες διεκδικήσεις της, είναι μοιραίο ο διάλογος να αποκτήσει ετεροβαρή χαρακτήρα. Να αφορά μόνον τι θα δώσουμε εμείς.
Αυτή η φοβική συμπεριφορά μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα στις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Ας σκεφτούμε λίγο τους εργαζόμενους στις Ενοπλες Δυνάμεις

Βασίλης Σ. Κανέλλης
Από το in.gr
 
Η τουρκική προκλητικότητα έχει κτυπήσει κόκκινο, το ναυτικό, η αεροπορία, ο στρατός βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει όλη αυτή η… περίεργη φάση.
Οσο γκρινιάζουμε για το αν πρέπει να φοράμε μάσκες στα πλοία ή αν πρέπει να μένουν ανοικτά τα μπαράκια μετά τις 12 ή αν δεν μπορούμε να κάνουμε τις ονειρεμένες διακοπές που θέλαμε, είναι καλό να κοιτάξουμε και τι γίνεται γύρω μας.
Είναι καλό να δούμε και ομάδες εργαζόμενων που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές, που είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους.

Χάρτης-μήνυμα για τα νησιά μας μέσα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του τουρκικού στόλου! Φωτογραφίες

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ συνοδευόμενος από την στρατιωτική ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επισκέφτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Στόλου όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες εξελίξεις και πραγματοποίησε βιντεοκλήση με τους Κυβερνήτες των Φρεγατών και των Κορβετών που επιχειρούν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.


Απο την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού της επίσκεψης παρατηρήθηκε ότι εν αντιθέσει με προηγούμενες επισκέψεις του Ακάρ σε Κέντρα Επιχειρήσεων των ΤΕΔ, όπου αποκρύπτονταν οι χάρτες των αιθουσών, αυτή την φορά διακρίνεται μεταξύ άλλων, χάρτης του Αιγαίου στον οποίο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Λήμνος αλλά

The Guardian: «Ο Ερντογάν είναι νταής, η Ευρώπη τον αγνοεί με δικό της ρίσκο»

Η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι τόσο στους αντιπάλους της όσο και στους συμμάχους της συνιστά απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα, και όμως κανείς δεν είναι έτοιμος να δράσει, γράφει σήμερα σε άρθρο γνώμης η βρετανική εφημερίδα Guardian, αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «νταή» και «απειλή» (τίτλος του άρθρου).

Η εφημερίδα συγκρίνει τη σκληρή κριτική που ασκεί η Ευρώπη στον πρόεδρο της Λευκορωσίας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η πρώτη πραγματική φωτογραφία των ζημιών στην TCG Kemalreis

Αν και κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες και ακόμη περισσότερα fake news για το περιστατικό μεταξύ της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ και της TCG Kemalreis, η μοναδική πραγματική εικόνα των ζημιών που υπέστη η τουρκική φρεγάτα, δημοσιεύτηκε νωρίτερα από το stoxos.gr.

Oruc Reis: Ελληνικό υποβρύχιο έκοψε τα καλώδια του τουρκικού ερευνητικού λένε οι Ρώσοι

Διονύσης Αντωνέλλος
Από το sportime
 
Οruc Reis: Όχι μόνο βρέθηκε υποβρύχιο κάτω από το τουρκικό ερευνητικό, αλλά του έκοψε και τα καλώδια λένε οι Ρώσοι. 
Αυτό ισχυρίζονται ρώσικα ΜΜΕ σήμερα, με φόντο την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το παρολίγον θερμό επεισόδιο μεταξύ της φρεγάτας Λήμνος και της τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis, που έληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, με μία μεγάλη τρύπρα στην πίσω, στην δεξιά πλευρά το τουρκικού πλοίου.

Έμμεση ομολογία της Τουρκίας ότι το Kemal Reis που «ακούμπησε» στο Λήμνος εγκατέλειψε την συνοδεία του Oruc Reis

Η Άγκυρα θεώρησε πως κάτι πρέπει να πει για το Kemal Reis, το τουρκικό πλοίο που «ακούμπησε» η φρεγάτα «Λήμνος», καθώς τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και το διαδίκτυο βρίθουν πληροφοριών για την ζημιά που υπέστη.
Έτσι το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το Kemal Reis με την οποία εμμέσως ομολογεί ότι η τουρκική φρεγάτα δεν συγκαταλέγεται πλέον στα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Από τούδε και εις το εξής ενόπλως…

Του ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ
Από το  apopseis 

ΣΤΟ 18ο έτος της συνεχιζόμενης εδραίωσης της απολυταρχίας του, ο παντοδύναμος Ερντογάν δεν κατόρθωσε ακόμη ούτε μισή βραχονησίδα μας να καταλάβει.
Παριστάνει τον μεγάλο παίκτη που παίζει στα δάκτυλά του τους Τραμπ και Πούτιν των υπερδυνάμεων ΗΠΑ – Ρωσίας και εκβιάζει σε γονυκλισίες την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ρωσική παρέμβαση για να εκτονωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο – Συνολικά 6 χώρες άσκησαν veto στην πρόταση της Ελλάδος για κυρώσεις στην Τουρκία

Ποιες χώρες άσκησαν veto στην ελληνική πρόταση για κυρώσεις στην Τουρκία για την προκλητική της στάση

Η Ρωσία εάν ζητηθεί είναι έτοιμη να συμβάλλει στην εκτόνωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.
«Εάν ζητηθεί από τις σχετικές χώρες, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου».

Να πού βρίσκει τα λεφτά ο Ερντογάν: 35 δις δολάρια από τη Λιβύη για έργα σε τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες

Του Zulfikar Dogan
 
Μετά τις συμφωνίες θαλάσσιων συνόρων και στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψε η κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας (UMH) με επικεφαλής τον Feyiz al Sarrac με έδρα την Τρίπολη, την οποία υποστήριξε πλήρως ο Πρόεδρος Ερντογάν στη Λιβύη, τώρα υπέγραψε συμφωνία στην Άγκυρα, με την οποία παραχώρησε την αγορά της Λιβύης σε Τούρκους εργολάβους.