Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σκόπια: Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ενώ όλοι μας κοιτάμε τα "εσωτερικά μας" οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ /ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ , ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΚΑΤΟΚΟΥΒΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ,ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_6963.html#more

           Η Ελλάδα υποστήριξε την έκδοση του πρώτου Μακεδονο- Ελληνικού Λεξικού, γράφει το δημοσίευμα

Ιούνιος 18, 2011.
Σκόπια.

»Η Αθήνα αναγνωρίζει εμμέσως την ύπαρξη της ‘μακεδονικής’ γλώσσας αφού υποστήριξε και βοήθησε στην εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονo-Ελληνικού» λεξικού.

»Το Λεξικό θα προωθηθεί από τις Βρυξέλλες και θα τυπωθεί στη Θεσσαλονίκη,  με χρηματοδότηση του Centar Maurits Coppieters, Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Ελεύθερης  Συμμαχίας, της οποίας μέλη είναι Έλληνες Ευρωβουλευτές.

»Το χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει το εν λόγω ίδρυμα το οποίο σημαίνει ότι και η Ελλάδα συμμετέχει στην οικονομική ενίσχυση.
«Αύριο, όταν θα λένε ότι η Μακεδονική Γλώσσα δεν υπάρχει,  θα είμαστε σε θέση να δείξουμε το εκτυπωμένο  σύγχρονο βοηθητικό λεξικό με το οποίο αναγνωρίζεται η μακεδονική γλώσσα», λέει η Γιάνα Μπάτσενα, συντονιστής του τμήματος νεολαίας της ΕΕΣ.

»Το λεξικό είναι ο πρώτος τόμος της ελληνικής επανέκδοσης – «Μακεδονικό Λεξικό» που είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο χρόνια.

»Η προώθησή του, τότε, σταμάτησε στην Αθήνα μετά την εισβολή των Νεοναζί στην αίθουσα παρουσίασης του βιβλίου.

»Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών οι εμπνευστές του λεξιλογίου: το Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού της Φλώρινας, σε συνεργασία με το μακεδονικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» πρόκειται να το παρουσιάσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

»Κάλεσαν επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες ευρωβουλευτές να παραβρεθούν στην εκδήλωση των Βρυξελλών. Το σχόλιο του «Ουράνιου Τόξου» είναι αν κάποιος Έλληνας εκπρόσωπος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, κάτι το οποίο θα δήλωνε μεγάλη επιτυχία, όσον αφορά την άρση των εμποδίων που θέτει η ελληνική πολιτεία.

»Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση και για το ζήτημα των μειονοτήτων και θα κληθεί ακόμη μια φορά η Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

»Στο πλαίσιο της προώθησης του λεξικού θα οργανωθεί συζήτηση με θέμα «Γέφυρες Διαλόγου» όπου θα αναφερθούν ζητήματα των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων».


--
Πηγή: Sitel

ΩΔΙΝΕΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΤΕΚΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ένας παθολογικός ψεύτης είναι διαφορετικός από έναν κανονικό ψεύτη δεδομένου ότι ένας παθολογικός ψεύτης θεωρεί αληθινό το ψέμα που λέει, τουλάχιστον στο κοινό που τον παρακολουθεί.Τι από τα δύο νομίζετε πως είναι??
Από το ιστολόγιο http://filotimia.blogspot.com/
Ο κ. Παπανδρέου είχε σχεδόν πείσει τους εύπιστους, ότι ήταν πρόθυμος να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, αν αυτός ήταν το πρόβλημα που παρουσιάζει η διακυβέρνηση της χώρας από τον Οκτώβριο του 2009. Επίσης είχε κατ΄ επανάληψη διακηρύξει ότι επεδίωκε εθνική συναίνεση. Οι γνωρίζοντες τα πράγματα δεν πίστευαν στις δακρύβρεκτες αυτές εξομολογήσεις του πρωθυπουργού. Οι εξελίξεις της περασμένης Τετάρτης και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες είχαν δώσει τροφή στα κανάλια και στον τύπο για επιτηδευμένες αναλύσεις πολιτικών, δημοσιογράφων κλπ. Παραλλήλως είχαν καλλιεργήσει στους πολίτες κάποιες ελπίδες για βελτίωση της καταστάσεως. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης οι μάσκες έπεσαν και ο κ. Παπανδρέου έδειξε σε όλους το πραγματικό πρόσωπό του. Πρώτιστο μέλημά του είναι η παραμονή του στην εξουσία, έναντι οιουδήποτε τιμήματος. Ο κ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός ψευδόμενος. Ο κ. Παπανδρέου κυβέρνησε την χώρα ψευδόμενος και εξαπατώντας τους πολίτες. Από τον πρώτο πολίτη της χώρας μέχρι και τον τελευταίο Έλληνα.
Οι «τακτικές» επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς….
Αλήθεια, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να έχει διαθέτει μεγάλο θράσος για να λέει ψέμματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μάλιστα μπροστά στις κάμερες. Αναφέρομαι στο περιστατικό της συνομιλίας του με τον κ. Παπούλια κατά την διάρκεια της συναντήσεώς τους την περασμένη Τετάρτη, όταν είπε ότι έχει επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς. Πράγμα που διέψευσε τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Καρατζαφέρης. Όμως αν αυτό ήταν το μοναδικό «λάθος» του κ. Παπανδρέου ίσως να περνούσε απαρατήρητο ή σε κάθε περίπτωση να ξεχνιόταν σύντομα. Όμως η πολιτική πρακτική του πρωθυπουργού στηρίζεται στον κατ΄ εξακολούθηση εμπαιγμό των Ελλήνων, των αντιπάλων αλλά και των φίλων του. Την περασμένη Τετάρτη έριξε ένα «κόκκαλο» ενημέρωσης περί κυβερνήσεως εθνικής ενότητος και τα πεινασμένα ΜΜΕ άρχισαν να το τραβολογάνε όπως τα σκυλιά. Και τι δεν άκουσαν τα αυτιά μας.
Σενάρια επί σεναρίων, ονόματα υποψηφίων πρωθυπουργών, επαινετικά σχόλια για την «πολιτική μεγαλοψυχία» του κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί και άλλα πολλά. Μέχρις ότου, κάπου στις 10 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, εμφανίστηκε στην τηλεόραση, ανακάλεσε την παραίτησή του και ανήγγειλε ανασχηματισμό της κυβερνήσεως των «τιτάνων», όπως ο ίδιος είχε αποκαλέσει την κυβέρνησή του. Μέχρι την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές δεν έχει ανακοινωθεί το σχήμα του νέου υπουργικού συμβουλίου. Αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος θα πάει σε ποιο υπουργείο και ποιος θα πάει σπίτι του. Θα είχε σημασία αν τα πρόσωπα μπορούσαν να εφαρμόσουν δικές τους πολιτικές. Για κακή μας τύχη τέτοια περιθώρια δεν υπάρχουν. Κατά συνέπεια το μόνο συμπέρασμα που μπορεί με βεβαιότητα να εξαχθεί από όσα ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου ουδέποτε σκέφθηκε να απομακρυνθεί από την πρωθυπουργία. Ο κ. Παπανδρέου ουδέποτε σκέφθηκε να ενεργήσει με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Ο κ. Παπανδρέου ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το τι θέλουν οι πολίτες . Ο αυτοδιαφημιζόμενος ως αντιεξουσιαστής στην εξουσία κ. Παπανδρέου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας εξουσιομανής στην εξουσία. Εν όψει της καταστάσεως αυτής, είναι αδήριτη η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα με αποφασιστικότητα και αυστηρότητα. Ο κ. Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Σε εμάς μένει να καθορίσουμε τα χρονικά όρια της προθεσμίας αυτής. Όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Μας κορόιδεψαν μαζί. Γιατί έφυγε μόνο ο ένας;

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δύσκολο να καταλάβεις κανείς ότι έτσι καθαρίζουν τις λερωμένες φωλιές  τους σε όλο τον κόσμο τα απανταχού λαμόγια ???(Ο Παπακωνσταντίνου έβαλε υπογραφή , αυτός πρέπει να σωθεί ....για την ώρα!!!)
Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/576/ent.10576.asp

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά μήπως κακώς κόπηκαν μισθοί και συντάξεις και επιβλήθηκαν διαφόρων λογιών φόροι;

Μήπως όλα αυτά τα οποία ζούμε – οι αιματηρές θυσίες, η βαθιά ύφεση, η ανεργία, τα μέτρα επί μέτρων – είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου, εγκληματικού λάθους;

Μήπως κακώς μας κουβαλήθηκε η τρόικα, μήπως μας έπιασαν στον ύπνο οι δανειστές, μήπως δεν διαπραγματευτήκαμε το σωστό πακέτο στήριξης;

Αν όχι, αν όλα έγιναν σωστά, αν όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν, αν δεν υπήρχε άλλος δρόμος, άλλα περιθώρια, άλλες δυνατότητες, αν το Μνημόνιο 1 σχεδιάστηκε σωστά και αν το Μνημόνιο 2 αποτελεί απλώς ένα δεύτερο βήμα και όχι το μέσον για να καλυφθούν οι τρύπες του πρώτου, τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου κακώς απομακρύνθηκε από την θέση του υπουργού των Οικονομικών. 

Αν όλα όσα εξήγγειλε τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Παπακωνσταντίνου, «για να μειωθεί το έλλειμμα χωρίς να πληγούν οι ασθενέστεροι» (και, βέβαια, χωρίς να καταφύγουμε στο ΔΝΤ), έγιναν πράξη τότε κακώς δεν βρίσκεται στη θέση του.

Θυμάται κανείς; Για εκείνες τις εξαγγελίες μιλάω. Ανάμεσά τους, η μείωση των καταναλωτικών δαπανών του δημοσίου κατά 25%, τα 2,6 δις ευρώ για στήριξη των ασθενεστέρων από τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά 5%, οι αυξήσεις στο Δημόσιο στο ύψος του πληθωρισμού για όσους αμείβονται με 2.000 ευρώ τον μήνα.

Επίσης, αν ορθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου διαπραγματεύτηκε με την τρόικα το 2010 και αν πέτυχε το καλύτερο στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου (όταν μπήκε από το παράθυρο η προοπτική της χρεοκοπίας και της συμμετοχής των ιδιωτών στο χρέος, με αποτέλεσμα όλα τα σημερινά βάσανά μας), τότε όχι μόνο δεν έπρεπε να γίνει για χάρη του ο χθεσινός ανασχηματισμός, αλλά έπρεπε να τον δαφνοστεφανώσουμε πάραυτα.

Η αποτυχία ενός πειράματος

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/18/107263/#more-107263


Η ανάδειξη του κ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία της χώρας και η κυβερνητική   θητεία του,  σίγουρα θα αποτελέσει  φαινόμενο, άξιο μελέτης.
Πως,  δηλαδή, ένας πολιτικός, περιορισμένων δυνατοτήτων, εκμεταλλευόμενος την οικογενειακή παράδοση,  τον κομματικό στρατό που δημιούργησε ο πατέρας του και το σύστημα διαπλοκής,  που γιγάντωσε το κόμμα του, κατάφερε παραπλανώντας έναν έξυπνο, υποτίθεται,  λαό να ..κλέψει μια  τεράστια νίκη.
Πώς στη συνέχεια,  αναιρώντας όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις πέτυχε, χωρίς ισχυρές αντιστάσεις,  να υποδουλώσει τη χώρα με το  μνημόνιο, το οποίο μάλιστα για αρκετούς μήνες μας το παρουσίαζαν  ως λύση σωτηρίας!
Τελικά ο Λίνκολν είχε δίκιο! Δεν μπορείς να παραπλανάς πολλούς, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η  πολιτική αποκαθήλωση του κ. Παπανδρέου, θα επερχόταν, ούτως ή άλλως νομοτελειακά, με δεδομένες της ικανότητες του ανδρός.  Επιταχύνθηκε, όμως, από το γεγονός ότι , σε μια έξαρση αλαζονείας, επέλεξε να κυβερνήσει   με  φίλους  και κολλητούς.  Λες  και διοικούσαν  ΜΚΟ!
Ενδεχομένως, ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος Πρωθυπουργός που έλαβε λευκή επιταγή. Από εδώ και στο εξής τίποτα  δεν θα είναι το ίδιο. Και αυτό είναι μια …προσφορά του στη χώρα.
Η δεύτερη, εξ ίσου …μεγάλη προσφορά, είναι ότι οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε μια  στρατηγική ήττα. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται, σε πολύ  μεγάλο βαθμό, για το σημερινό κατάντημα της χώρας. Όμως το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα, στρατηγική ήττα  δεν υπέστη. Για αυτό και ανέκαμπτε σχετικά σύντομα. Ό  κ. Παπανδρέου κατάφερε να διαλύσει τον μεγαλύτερο  μύθο  της μεταπολίτευσης,  με τον οποίον γαλουχήθηκε η ελληνική κοινωνία από το 1981 και μετά,  ότι δηλαδή «με το ΠΑΣΟΚ περνάμε καλά!» Του έφτασαν 20 μήνες! Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά «τα σπάει» με το σκληρό κομματικό του πυρήνα.
Η τρίτη μεγάλη προσφορά του κ. Παπανδρέου, είναι ότι αρχίζει να ξυπνάει έναν λαό, που εδώ και αρκετά χρόνια, είχε μάθει να ζεί σε μια εικονική πραγματικότητα. Χάρη στην …διακυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, η ελληνική κοινωνία συνειδητοποιεί ότι το πολιτικό μας σύστημα χρειάζεται επειγόντως επανίδρυση! Και όχι μόνο αυτό! Η κοινωνία δείχνει έτοιμη να αναλάβει και το σχετικό κόστος.
Όμως, η  μεγαλύτερη ….προσφορά του κ. Παπανδρέου είναι ότι αποδομεί  το  λεγόμενο «σύστημα ΠΑΣΟΚ»! «Κρατικοδίαιτοι»  εργολάβοι και προμηθευτές,  διαπλεκόμενα ΜΜΕ, επαγγελματίες συνδικαλιστές, κομματική ελίτ, βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάρρευση και ελάχιστοι απ’ αυτούς θα επιβιώσουν στην καινούργια ημέρα που ξημερώνει.

Έχουμε γίνει...γραφικό! Παντού χάρτες που δείχνουν τι χρωστάμε ,σε ποιους!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/


 Όλες οι μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού μας έχουν κάνει...γραφικό! Εκτός από τους   New York Times   και οι Times δημοσιεύουν γραφικά που δείχνουν την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και τα δάνεια που έχουμε πάρει.

Στο πρώτο χάρτη αποτυπώνονται οι χώρες που μας έχουν δανείσει και το ποσοστό συμμετοχής του ΔΝΤ.

Στον δεύτερο φαίνονται οι ξένες τράπεζες που είναι περισσότερο "εκτεθειμένες" λόγω ελληνικών ομολόγων. Οι Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες είναι πρώτες στη λίστα.


Roubini: Εκρός ευρώ θα βρεθούν Ελλάδα και Πορτογαλία άν η εμπιστοσύνη δεν αποκατασταθεί

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

     Έξοδο της Ελλάδας και της Πορτογαλίας μέσα στην επόμενη πενταετία σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη βλέπει ο οικονομολόγος Nouriel Roubini, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore. «Εάν η εμπιστοσύνη δεν αποκατασταθεί οι δύο αυτές χώρες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν προδικάζω την εξέλιξη, αλλά εάν δεν αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα, τους ρυθμούς ανάπτυξης και τις κοινωνικές εκρήξεις, τότε οι δύο χώρες θα πρέπει να επαναφέρουν τη δραχμή και το εσκούδο», ανέφερε Roubini.

www.bankingnews.gr   

"Σήμερον, έγχρωμον, σινεμασκόπ"


Από το ιστολόγιο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Σήμερον στον Κινηματογράφον μας:

Βρώμικο Χρήμα (πολιτικόν δράμα)

Ο Εχθρός του Λαού (ιστορικόν)

Υπάρχει και Φιλότιμο (επιστημονικής φαντασίας)

Merkel: Σίγουρη η συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο της Ελλάδας - Barnier - Schäuble: Καλύτερα τώρα παρά στο μέλλον - Juncker: Παίζουμε με τη φωτιά

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

     (upd3)Και συνεχίζεται η "κόντρα" των Ευρωπαίων για το ελληνικό ζήτημα και πως θα προβλεφθεί η συμμετοχή των ιδιωτών στην πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς κάθε αξιωματούχος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις συνέπειες μίας τέτοιας κίνησης. Μπορεί οι Μερκελ και Σαρκοζί να συμφώνησαν ότι θα δρομολογήσουν νέα λύση για την Ελλάδα, οι χειρισμοί ωστόσο παραμένουν το μεγάλο ζητούμενο, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόκλησης πιστωτικού γεγονότος.
Σίγουρη πλέον πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με την Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel να επισημαίνει ότι αυτή θα πρέπει να είναι εθελοντική και να διασφαλίζει ότι το μέγεθος θα είναι σημαντικό. Μιλώντας σε συνάντηση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο έσπευσε παράλληλα να δηλώσει ότι έχουν ήδη συμφωνήσει στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.
Παράλληλα, προειδοποιήσεις προς τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Michel Barnier, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να βοηθήσουν τη χώρα να θέσει σε βιώσιμη τροχιά το χρέος της. Οι ιδιώτες πιστωτές θα πρέπει να συνεργαστούν στη βοήθεια της Ελλάδας, διαφορετικά μπορεί να βρεθούν στο μέλλον αντιμέτωποι με μεγαλύτερες ζημιές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Barnier. Αυτό που ζητάτε είναι να διατηρήσουν την έκθεση τους στα ελληνικά ομόλογα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν δε γίνει αυτό τότε μπορεί στο μέλλον να χάσουν περισσότερα.
Ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συνεισφέρει σε ένα πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα σε εθελοντική, σημαντική, μετρήσιμη και αξιόπιστη βάση , τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Boersen Zeitung.
Όλες οι πλευρές που διαπραγματεύονται για μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα, συμφωνούν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να εμπλακεί, αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε πως πρόσθεσε ο Schäuble.
Η ζώνη του ευρώ θα στηρίξει την Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση της, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Jose Luis Rodriguez Zapatero."Θα στηρίξουμε την Ελλάδα και θα πετύχουμε τον στόχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο Zapatero.
Από τη μεριά του όμως, ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, υποστήριξε ότι η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας θα μπορούσε στη χειρότερη περίπτωση να οδηγήσει τους οίκους αξιολόγησης να κατατάξουν την Αθήνα στην κατηγορία της χρεοκοπίας, κάτι που θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα.
Σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ανέφερε ότι «παίζουμε με τη φωτιά», προειδοποιώντας ότι αν η Ελλάδα καταταχθεί στην κατηγορία αυτή, αυτό μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες για άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, και στη συνέχεια το Βέλγιο και η Ιταλία.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Nout Wellink, πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, ο οποίος θεωρεί ότι τράπεζες και συνταξιοδοτικά ταμεία αναλαμβάνουν σημαντικούς κινδύνους με την εθελοντική συμμετοχή τους στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Σε συνέντευξη του στην ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad κάλεσε τις τράπεζες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία να ενεργήσουν "προς το συμφέρον των πελατών τους".

www.bankingnews.gr   

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Η ‘αραβική άνοιξη’ για τις νεαρές χριστιανές σημαίνει περισσότερες απαγωγές, βιασμούς και υποχρεωτικούς εξισλαμισμούς



The Australian / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Μέσα στην δίνη των ανακατατάξεων στην Αίγυπτο από τον Ιανουάριο, ρεπορτάζ έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ένα κύμα εξαφανίσεων των κοριτσιών της Κοπτικής εκκλησίας.
Ένας ιερέας στο Κάιρο, εκτιμά ότι τουλάχιστον 21 νεαρά κορίτσια, πολλά ηλικίας 14 ετών, έχουν εξαφανιστεί από την ενορία του και μόνο.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν ένα χριστιανό κορίτσι που εξαφανίζεται βρίσκεται από την οικογένειά της, έχει ήδη προσηλυτιστεί στο Ισλάμ και έχει παντρευτεί. Οι Κοπτικές αρχές, έχουν ακόμη δημιουργήσει μια σειρά από καταφύγια σε μοναστήρια για να χειριστούν τον αυξανόμενο αριθμό των κοριτσιών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, πολλά από τα οποία δεν γίνονται αποδεκτά από την οικογένειά τους.
Αλλά ένα χειρότερο πρόβλημα για τις γυναίκες αυτές είναι ότι η μεταστροφή τους στο Ισλάμ είναι αμετάκλητη.
Η θρησκεία αναφέρεται στις αιγυπτιακές ταυτότητες και ακόμη και αν ο κοσμικός νόμος προβλέπει την επάνοδο (στην προηγούμενη θρησκεία), στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νόμου της Σαρία είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην πράξη, εκτός εκείνους στους οποίους παρέχεται νομική υπεράσπιση.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι μοναδική στην Αίγυπτο. Υπάρχουν συνεχείς αναφορές για κορίτσια που εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ και να παντρευτούν στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα.

Για επέκταση της κρίσης σε Βέλγιο και Ιταλία προειδοποιεί ο Γιούνκερ

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Cyprus/328731.html

“Η χρεοκοπία μπορεί να μολύνει την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και λόγω του αυξημένου χρέους τους, το Βέλγιο και την Ιταλία, ακόμη και πριν από την Ισπανία”, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung που δημοσιεύεται το Σάββατο (18/06), ο κ Γιούνκερ αναφέρθηκε και στη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στη σωτηρία της Ελλάδας.

“Η συμμετοχή ιδιωτών στη σωτηρία της Ελλάδας μπορεί να οδηγήσει στη χειρότερη των περιπτώσεων οι οίκοι αξιολόγησης να κατατάξουν την Αθήνα στην κατηγορία "αναξιόχρεη", κάτι που θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα. "Παίζουμε με τη φωτιά”,
είπε.

"Και αν η Ελλάδα καταταχθεί στην κατηγορία αυτή, αυτό μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, στη συνέχεια το Βέλγιο και η Ιταλία".

Ιδιώτης = Idiot = ξέρετε πολύ καλά!!!!

Από Faceof 


Θα κάνουμε μια ανάλυση που πιστεύω θα καλύψει όλες σχεδόν τις περιπτώσεις του Νεοέλληνα !!!!
Εάν ξεχάσω κάτι η κάποιους όποιος θέλει ας με καλύψει ...στο κενό που θα αφήσει το παρών πόνημα!!


Στην Αρχαία Ελλάδα και σε κάθε Πόλη Κράτος, Ιδεώδες αποτελούσε το "πολίτης - δημότης" από το απεχθές "πολίτης  - ιδιώτης" δηλαδή , ο πολίτης που ενώ είχε το δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά της πόλης του, τα απέφευγε και ασχολούνταν μόνο με τα του ιδίου του (πλουτισμός , καλοπέραση....) και των δικών του κοντινών του ανθρώπων ........και αυτό όχι πάντα!!!


Την σήμερον ημέρα και γενικά στην ζωή μας η λέξη έχασε το νόημά της , την λέμε μόνο για να προσβάλουμε κάποιον η να κοροϊδέψουμε ίσως και τους συνανθρώπους μας που μπορεί να έχουν κάποιο διανοητικό πρόβλημα (αυτό είναι το χείριστο της χρησιμοποίησης αυτής της λέξης!! ) και όχι για να διαχωρίσουμε τους πραγματικούς Πολίτες - Δημότες από αυτούς που κοιτάνε μόνο το τομάρι τους !!!!


Πρώτα ήσουν μελος του κοινωνικού συνόλου και μετά άτομο. Κύριο μέλημά σου ήταν να ενδιαφέρεσαι για την κοινωνία και τα προβλήματά της. Μάλιστα όποιον δεν συμμετείχε του αφαιρούσαν τα πολιτικά δικαιώματα (κοινωνικός θάνατος δηλαδή) και ακολουθούσε κατάσχεση της περιουσίας και ίσως στο τέλος εξορία ή θάνατος !!!!!!


Έτσι και η λέξη "ιδιώτης" απέκτησε την έννοια του ηλίθιου (idiot στα λατινικά ), γιατί φανέρωνε απαξίωση και ανευθυνότητα με ρίζα την τεμπελιά.


Και ερχόμαστε στο Τώρα ......οι πρώτοι που κατήργησαν σε αυτή την χώρα την πραγματική σημασία της λέξεως Ιδιώτης είναι τα πολιτικά τομάρια ΜΑΣ που δεν χορταίνουν να τρώνε και να απομυζούν  από οπουδήποτε μπορούν (μίζες και κατάχρηση δημοσίου χρήματος, ΑΣΥΛΊΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ, ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ , ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΕΖΙΛΕΨΕΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.. ) αλλά και να ταΐζουν ο καθένας τους αυλές και σαλόνια δικών τους (κομματόσκυλα) όπως και διάφορα αρπακτικά / λαμόγια, ρεμάλια που τους έχουν ελεγχόμενους (ξέρω τι έκανες εχθές το βράδυ και άλλα τέτοια) έως και παγκόσμιους τοκογλύφους πτωματοφάγους που τους τάζουν μια καρέκλα / προστασία και ίσως ένα μικρό μερίδιο από τα υπερκέρδη τους ........


Δεν είναι μόνο άχρηστοι για το κοινό καλό της χώρας , ΕΙΝΑΙ IDIOTS ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ!!!!


ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!


ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΣΤΟΜΙΖΟΥΝ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ (ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ), ΕΙΝΑΙ ΙΔΩΤΕΣ , ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ , ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ , ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ!!!!


Νομίζω πως κάλυψα το ένα σκέλος , τώρα πάμε και στους υπόλοιπους , σε μας ντε , τους πολίτες αυτής της χώρας......


Χρόνια τώρα ψηφίζαμε ΜΟΝΟ για το δικό μας καλό , γιατί μας έταζαν λαγούς με πετραχήλια η γιατί θέλαμε να βολέψουμε η να βολευτούμε ........ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΩΤΕΣ=IDIOTS!!!!


Το νέο φρούτο όμως τον τελευταίο καιρό όμως είναι αυτοί που λένε να φύγουν αλλά η έχουν φύγει!!!!


Δηλαδή ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ , ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗ , ΕΣΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΟΥ ?????


ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ !!!!!


ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΣ Η ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!! 
ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!


Αυτά τα ολίγα είχα να πω , καλά να είστε και πάντα με Υγεία.
Έρρωσθε

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΞΩΔΙΚΟ


Σχόλιο ιστολογίου μας : Καλώς τους και ας αργήσανε.....ΑΛΛΑ ΚΆΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!! Αναμένουμε να δούμε και άλλες τέτοιες κινήσεις και από ενώσεις που στην Ελλάδα είναι μπόλικες!!!
Από το ιστολόγιο http://www.aneaed.gr/?p=1996
Πειραιάς 17 Ιουνίου 2011



Προς:   – Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γ. Α. Παπανδρέου
ως εκπρόσωπο της Εκτελεστικής Εξουσίας
- Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο
ως εκπρόσωπο της Νομοθετικής Εξουσίας
- Τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδα
ως εκπρόσωπο της Δικαστικής Εξουσίας
- Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Π. Μπεγλίτη
ως αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων



ΕΝΩΠΙΟΝ TOY ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
(Μόνου κατά το Σύνταγμα δικαιουμένου και υποχρεωμένου να αντιστέκεται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. Άρθρο 120 παρ. 4Σ).
Κατά γενική ομολογία, η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, τα τελευταία τριάντα πέντε περίπου χρόνια, ασκώντας άφρονα πολιτική, οδήγησε τη χώρα σε μία πλασματική ανάπτυξη, από την οποία επωφελήθηκαν οι συγγενείς και οι φίλοι των πολιτικών προσώπων που άσκησαν εξουσία. Μάλιστα, αυτή η πολιτική ηγεσία δεν δίσταζε να:
  • Παραδίδει την αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων σε κομματικούς της φίλους, εκφυλίζοντας παράλληλα τη μαχητικότητα και τον ρόλο τους να υπεραμυνθούν των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, με τη διασπορά του στερεότυπου οπίου «τίποτα δεν πρόκειται να γίνει!”.
  • Δημιουργεί το περιβάλλον στο οποίο ικανότατοι Αξιωματικοί:
    • Είτε αποστρατεύονταν ακούσια με ανυπόστατες αιτιάσεις,
    • Είτε μη ανεχόμενοι την αναξιοκρατία και τον κομματικό ραγιαδισμό που επέβαλαν οι διορισμένοι «ηγέτες», υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους προσπαθώντας να διατηρήσουν στο ακέραιο την αξιοπρέπεια τους.
    • Κατασπαταλά τους αμυντικούς προϋπολογισμούς σε αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας και καθομολογούμενης αδιαφάνειας εξοπλιστικά προγράμματα, χωρίς να εξασφαλίζεται η υποστήριξή τους, ενώ παράλληλα οι μόνιμοι και έφεδροι στρατιωτικοί, συνέχιζαν να λειτουργούν, εργάζονται και ζουν σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα.
    • Εξαφανίζει τη γνώση και τον επαγγελματισμό από τα καίρια σημεία της διοικητικής μηχανής, οργώνοντας το καλύτερο χωράφι για την ευδοκίμηση της διαφθοράς.
Η τακτική αυτή ακολουθήθηκε και στον υπόλοιπο δημόσιο βίο της χώρας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε πρωτοφανή φαινόμενα διαφθοράς, τα οποία η κάθε πλευρά εκμεταλλευόταν ανάλογα, προκειμένου να καταλάβει την εξουσία και να συνεχίσει την καταστροφή της.
Σε αυτά τα 35 χρόνια, μεθοδευμένα καταστράφηκε κάθε παραγωγική υποδομή, ενώ η Παιδεία μας εξαρθρώθηκε συθέμελα επ’ ωφελεία της παραπαιδείας που και αυτή είναι στρατευμένη στον ευνουχισμό των Πανελλαδικών. Το Δημόσιο έγινε ο μόνος εργοδότης και επενδυτής. Οι νέοι παραδόθηκαν «άοπλοι» στον «σύγχρονο» τρόπο ζωής, ο οποίος μεταξύ των άλλων συμπεριελάμβανε και την διαρκή προσπάθεια να τους εξασφαλίσει μία θέση στο Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο έλλειμμα της κρατικής εξουσίας να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές για τους νέους με επιθυμίες και οράματα.
Τραγική κατάληξη να ζούμε σήμερα ένα νέο κύμα μεταναστών με την διαφορά όμως, ότι αυτή την ώρα δεν μεταναστεύουν τα εργατικά χέρια, αφού αυτά μας προσφέρονται σε αφθονία από χώρες αμφιβόλων σκοπιμοτήτων αλλά οι πνευματικοί μας άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες. Αυτοί δηλαδή στους οποίους επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια την πρόοδο και αλλαγή της πατρίδας μας.
Συνεπώς, ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα φθάναμε στην σημερινή κατάσταση. Μόνο που εκείνοι που ασκούσαν την εξουσία παραπλανούσαν με ψεύτικες υποσχέσεις, με ψευδή παραστατικά τους πολίτες, τους αποπροσανατόλιζαν από τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας τους, υποσχόμενοι «καλύτερες ημέρες». Είναι οι ίδιοι που και σήμερα έρχονται να υποσχεθούν στον αγανακτισμένο και διαμαρτυρόμενο λαό, ότι κάνουν ότι μπορούν για να «σώσουν» την χώρα από την καταστροφή. Την καταστροφή στην οποία εκείνοι την οδήγησαν, ενώ είναι φανερό, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν οδηγούν στην διάσωση αλλά στην καταβαράθρωση της Ελληνικής κοινωνίας και του κράτους. Άλλωστε την αποτυχία τους συνομολογούν και οι ίδιοι πλέον.
Ανεξάρτητα όμως από τυχόν λάθος επιλογές της πολιτικής παρατάξεως που ασκεί σήμερα την εκτελεστική εξουσία και διαθέτει στην Βουλή την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, με την υπογραφή των διεθνών συμβάσεων, τις οποίες έχει παραχωρήσει να διαχειρίζεται αποκλειστικά ο υπουργός οικονομικών της Κυβερνήσεως, υπογράφοντας εξ ονόματος της Βουλής, έχει παραβιάσει, εν γνώσει της, συνταγματικές διατάξεις αναφορικά με την λειτουργία του πολιτεύματος (άρθρο 28 παρ. Σ). Με την εφαρμογή των δανειακών συμβάσεων εκχωρήθηκαν δικαιώματα του Κράτους στους δανειστές του και παραδόθηκε η οικονομική ανάπτυξη της χώρας σ’ εκείνους, ενώ είναι ευθύνη και υποχρέωση του Κράτους (άρθρο 106 Σ), να εδραιώσει την κοινωνική ειρήνη, να προστατεύσει το γενικό συμφέρον και να διασφαλίσει, ότι η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν θα αναπτυχθεί εις βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή εις βάρος της εθνικής οικονομίας. Έτσι με την υπογραφή της δανειακής συμβάσεως έχει εκχωρήσει, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, κυριαρχικά δικαιώματα στους δανειστές της χώρας, αφού έχει αποποιηθεί την δυνατότητα εξευρέσεως άλλου τρόπον αποπληρωμής των δανείων. Ενεχυρίασε στους ίδιους κάθε παραγωγική της δυνατότητα, φυσικό ή ορυκτό πλούτο, ενώ διαπραγματεύεται την πώληση της ακίνητης περιουσίας της πατρίδας, και μάλιστα όχι με τους νόμους της αγοράς αλλά με προνομιακούς υπέρ των δανειστών όρους και προϋποθέσεις.
Όπως ήταν φυσικό με τον τρόπο που έχει επιλέξει να ασκεί την εξουσία της η πολιτική παράταξη που υφάρπαξε για μία ακόμη φορά την λαϊκή εντολή, υποσχόμενη ημέρες πλήρεις υλικών προνομίων, έχει προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό και θυμηδία στο εξωτερικό. Έχει για μία ακόμη φορά καθηλώσει τις ελπίδες του Έθνους μας για ανάταξη και πρόοδο και έχει φέρει προ των πυλών νέα εθνική συμφορά, είτε με την πιθανολόγηση μιας εξευτελιστικής εθνικής χρεοκοπίας είτε με την παράδοση άνευ όρων εθνικού εδάφους χάριν αποπληρωμής χρέους, το οποίο η ανόητη και χωρίς όρους διαχρονική καιροσκόπος πολιτική, έχει δημιουργήσει.
Με την παρούσα αναφορά μας, την οποία απευθύνουμε προς τον Ελληνικό Λαό και την κοινοποιούμε στην Εκτελεστική, την Νομοθετική και Δικαστική Εξουσία της Χώρας, θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους εκείνους που θεωρούν, ότι η Πατρίδα είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση και μπορούν να την διαχειρισθούν για μία ακόμη φορά χωρίς τον οφειλόμενο προς αυτήν σεβασμό, ασκώντας βιαίως Συνταγματικές εκτροπές,    ότι είμαστε παρόντες στην κρίσιμη για το Έθνος στιγμή.
Παρακολουθούμε και αγρυπνούμε μαζί με τον Ελληνικό λαό, όπως οφείλουμε, αφού, πλέον όλων των άλλων, έχουμε δώσει και όρκο προς την Πατρίδα να τηρούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, γεγονός που δεν έχουμε λησμονήσει μετά την αποστρατεία μας, μιας και εξακολουθούμε να είμαστε ενεργοί πολίτες. Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι είμαστε σάρκα από τη σάρκα τους και τους επισημαίνουμε το αυτονόητο. Είμαστε συναγωνιστές τους.
Στην αναγνωρισμένη κατά το Σύνταγμα εξουσία δηλώνουμε, ότι θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί ώστε με νόμιμες ενέργειες όλοι εκείνοι που ταπεινώνουν την Χώρα διεθνώς και διαμελίζουν τη σάρκα της, να λογοδοτήσουν σε Δικαστές ανεξάρτητους και αφοσιωμένους στο καθήκον τους. Υποσχόμεθα ότι δεν θα ανεχθούμε άλλη ταπείνωση του Έθνους και θα συνταχθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις, μαζί με τον Ελληνικό Λαό, σε κάθε νόμιμη ενέργεια που μόνο σκοπό θα έχει να μη ζήσει ο λαός μας στο εξής, ημέρες προσβολής και ανώφελης θυσίας.
Τέλος απευθυνόμενοι προς τους εν ενεργεία συναδέλφους μας τους παρακαλούμε να βρίσκονται σε πλήρη υπηρεσιακή ετοιμότητα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας και να μη παραχωρήσουν νομιμότητα σε καμία πολιτική πράξη οποιασδήποτε εξουσίας, η οποία θα αντιστρατεύεται τους νόμους του Ελληνικού κράτους αλλά πάνω απ’ όλα δεν θα υπηρετεί πιστά το Σύνταγμα της Χώρας.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Αναπλ. Γενικός Γραμματέας                                                  Ο Πρόεδρος

Άννα Βλαχοπούλου                                                 Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.                                                   Αξιωματικός Π.Ν. ε.α

ΠΑΤΡΑ: Ως και ο Σανιδάς ...σήκωσε τα χέρια ψηλά για το μεταναστευτικό

Mέχρι και ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς ομολογεί πως η κατάσταση σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό σε Πάτρα και Αθήνα, είναι τέτοια που και ο ίδιος... σήκωσε τα χέρια ψηλά!
«Προσωπικά, πάντως, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου. Συμμεριζόμουν πλήρως το πρόβλημα των κατοίκων και επαγγελματιών και αισθανόμουνα άσχημα, για να μην πω ότι αγανακτούσα, όταν έβλεπα κάποιους να υπεραμύνονται των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών και να αδιαφορούν για το δικαίωμα των κατοίκων και επαγγελματιών του κέντρου των Αθηνών να ζουν και να εργάζονται ελεύθερα στον τόπο τους», δηλώνει ο ίδιος.
Αναφερόμενος στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση, υπογραμμίζει: «Αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για τη χώρα μας, αφενός λόγω της βιαίας, και σε μεγάλη έκταση, αλλοιώσεως του πληθυσμού που επιφέρει και θα επιφέρει, αφετέρου, λόγω της αδυναμίας να απορροφηθούν, ως εργατικό δυναμικό, όλοι οι λαθρομετανάστες, πολλοί μάλιστα από τους οποίους, κυρίως Αφρικανοί, επιδίδονται σε εγκληματική δραστηριότητα και ιδία σε διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία.
Τα ανωτέρω ισχύουν πολύ περισσότερα, α

Κερδίζεις ότι ομάδα και αν είσαι!!!!Εθελοντική Αιμοδοσία από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΑΧΑΪΑΣ


Σχόλιο ιστολογίου μας: Η ανάρτηση έγινε όπως μας την έδωσαν , το κάναμε μόνο και μόνο για την πράξη της Αιμοδοσίας και μόνο ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ!!! 
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!!!!
Η Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ σε συνεργασία με την Τ.Ο ΟΝΝΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ 
διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 από τις 10:00 το πρωί  μέχρι τις  13:00 το μεσημέρι 
στην Κεντρική Πλατεία της Κάτω Αχαΐας  (πλ. Δημοκρατίας) .
Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Σας περιμένουμε !!!!!!! 
Δώστε 10’ από το χρόνο σας…. Είστε καλεσμένος….

Επίλεκτη ομάδα της αστυνομίας πίσω από τα επεισόδια

Σχόλιο ιστολογίου μας : Καλώς ήρθατε πίσω χαρακώματα παιδιά , χρειαζόμαστε μαχητές , να είστε πάντα καλά!!!!
Συνδέστε επίσης :  http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_2798.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_7901.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/non-lethal-weapons.html
Από το ιστολόγιο http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/06/blog-post_17.html
Όλοι υποπτευόμασταν τον ρόλο του κράτους και του παρακράτους (αναρχικών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλπ) στα επεισόδια που λαμβάνουν μέρος στις πορείες με σκοπό να τις δυαλύσουν।

Ξέραμε επίσης ότι η αστυνομία έχει επίλεκτη μονάδα με όνομα "ξίφος" με 80-90 άτομα προσωπικό που έχει σκοπό να εμπλέκεται μέσα στις πορείες και να δημιουργεί επεισόδια με σκοπό να μην πηγαίνει ο κόσμος.

Μέχρι τώρα, δεν είχαμε όμως αποδείξεις.

Μέχρι τώρα...

Εδώ είναι η μία ταυτότητα ενός ασφαλίτη που έπιασαν μέσα στην πορεία του ΠΑΜΕ.

Και εδώ σας δείχνουμε πως οι Κυπατζίδες δημιουργούν τα επεισόδια. Άλλωστε ήταν τυχαίο το ότι ο πρωθυπουργός είδε τον δοιηκητή της ΕΥΠ πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια;

Πως απεγκλωβίστικαν οι αστυνομικοί που εντοπίστηκαν από τους διαδηλωτές; Μα με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ...

Αυτόπτης μάρτυρας τράβηξε τις φωτογραφίες έξω από την Σχολή της αστυνομίας στην Μεσογείων όπου πηγαίναν τα ασθενοφόρα και άφηναν τους ασφαλίτες και έφευγαν άδεια. Τουλάχιστον 3 ασθενοφόρα άδειασαν τους ασφαλίτες που είχαν μέσα, στην Σχολή της αστυνομίας και επέστρεφαν πίσω στο Σύνταγμα.












Πατήστε πάνω στις εικόνες για να μεγαλώσουν.

Εάν όντως είχαν τραυματίες, γιατί δεν τους πήγαιναν στο 401 ΓΣΝΑ και τους άφηναν στην Σχολή της Αστυνομίας;

Reuters: Σε άρνηση οι Έλληνες!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ/ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΟΥΣ  ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!! ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σε άρνηση φαίνεται να βρίσκονται οι Έλληνες, ενώ οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να σώσουν τη χώρα τους από τη χρεοκοπία, γράφει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters, ενώ η Wall Street Journal διερωτάται «Τι θα συμβεί αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;».
Σύμφωνα με το Reuters, σε μια αντίδραση που προκαλεί οργή στο εξωτερικό, «οι Έλληνες φαίνονται περισσότερο διατεθειμένοι να κατηγορούν άλλους για τα προβλήματά τους αντί να αποδεχθούν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την χώρα τους και είναι ανάγκη να πάρουν επώδυνα φάρμακα».


Οι απλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, εκτιμά ο αναλυτής της HIS Global Insight, Jan Randolph, ενώ κι άλλοι αναλυτές σχολιάζουν στο πρακτορείο πως κανένα τμήμα της κοινωνίας δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ οι επενδυτές φοβούνται ότι οι πολιτικές αναταραχές και η αντίθεση στα μέτρα λιτότητας, μπορεί να σπρώξουν τη χώρα σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
«Τη στιγμή που χώρες όπως η Λετονία έχουν λάβει το φάρμακο του ΔΝΤ, και υπέστησαν άμεση αλλά επώδυνη συρρίκνωση και τώρα είναι σε πορεία ανάκαμψης, η ελληνική υπόθεση απειλεί να μοιάσει με την περίπτωση της Αργεντινής, που χρεοκόπησε το 2001 και είναι ακόμη εκτός αγορών», επισημαίνει το Reuters.
«Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση υποδεικνύουν η μία την άλλη ως υπεύθυνους για το ότι δεν έχει βρεθεί λύση, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού κλάδου κατηγορούν τους δημόσιους υπαλλήλους, οι τελευταίους τους φοροφυγάδες και οι περισσότεροι Έλληνες λένε ότι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί είναι το βασικό πρόβλημα», σημειώνει το Reuters και επικαλείται δηλώσεις του Θεόδορου Κολουμπή του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος επισημαίνει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η τάση τους να θεωρούν κάποιον άλλο υπεύθυνο για οτιδήποτε πάει στραβά. «Είναι σαν κάποιος να έχει μια πολύ σοβαρή ασθένεια, και θέλει να ξέρει τι την προκάλεσε αντί θα πάρει φάρμακα να θεραπευτεί».
Την ίδια ώρα, σε άρθρο του στην Wall Street Journal, ο Άλεν Μάτιχ γράφει πως ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ βρίσκονται σε σκληρές διαπραγματεύσεις σχετικά με την ανακούφιση του χρέους της ελληνικής οικονομίας, όμως τα σχέδιά τους δεν έχουν καμία αξία αν στην προσπάθεια αυτή δεν συμμετέχει η νέα κυβέρνηση. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν η Ελλάδα αποφάσιζε ότι «δεν θέλει να παίξει»;
«Η Ελλάδα αρχίζει να αναρωτιέται αν υπάρχει κάποιος πιο εύκολος τρόπος να βγει από την κρίση. Αναπόφευκτα, η εμπειρία της Αργεντινής, που άρχισε να ανακάμπτει τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, αρχίζει να τραβά το ενδιαφέρον πολλών. Όμως οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η έξοδος μιας χώρας από την ευρωζώνη θα πυροδοτούσε μια παγκόσμια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.
Τι θα συμβεί, λοιπόν, αν οι Έλληνες αποφασίσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αργεντινής και να βγουν από τη νομισματική ένωση; Όσο ειρωνικό και αν ακούγεται, η προοπτική αυτή είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ΕΕ θα προχωρούσε σε τεράστιους συμβιβασμούς –ίσως ακόμα και να ξεχνούσε το χρέος της Ελλάδας».
tvxs.gr

WSJ: “Τι θα συμβεί αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δε θέλουν να σωθούν”

Σχόλιο ιστολογίου μας : Επειδή οι Ευρωπέοι φοβούνται για τις τσέπες τους θα την πληρώσουμε εμείς την νύφη ??? ΟΥΣΤ , ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/328585.html

Οι Έλληνες πολίτες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλα μέτρα λιτότητας, γράφει σε κεντρικό δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal υποστηρίζοντας ότι το κεφάλαιο “Αργεντινή” έχει αρχίσει να αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, ακόμα και όταν η Ελλάδα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά, θεωρείται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα ξεπεράσει ένα ανεμικό 2% το χρόνο. Μάλιστα στα τέλη του 2016, η Ελληνική Οικονομία θα γυρίσει στα επίπεδα του 2008.

“Δεδομένων των συνθηκών, η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει ότι η “λύση της Αργεντινής” ίσως είναι η μόνη πραγματική επιλογή. Με άλλα λόγια, να φύγει από το ευρώ, να κηρύξει πτώχευση και να υιοθετήσει μια υποτιμημένη δραχμή”, γράφει η Wall Street Journal και μάλιστα τονίζει πως ίσως αυτό περιμένουν ήδη οι διεθνείς αγορές!

Οι έλληνες καταθέτες έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες, και ίσως σκέφτονται ότι έχουν έρθει πιο κοντά σε μια έξοδο από το ευρώ.

“Αυτό θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέσει την ευρωζώνη. Μια τέτοια κίνηση θα φέρει συστημική κρίση στα οικονομικά της Ευρώπης , καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν εκτεθεί στο ελληνικό χρέος”,
λέει η WSJ.

Αυτό θα οδηγήσει χώρες, όπως η Γερμανία, να κάνει πολλούς συμβιβασμούς, όπως μια ολική άφεση χρέους, εκτιμά η WSJ, και καταλήγει στο ότι ίσως η “λύση της Αργεντινής” είναι ίσως το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό όπλο που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας. 

Τα Εξάρχεια έχουν το δικό τους νόμισμα!

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/328170.html

Η Λιρέτα Εξαρχείων είναι πλέον γεγονός. Ολόκληρη Ευρώπη μπορεί να βασανίζεται για το πώς θα σώσει το νόμισμα της, το ευρώ, όμως οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων έχουν ήδη έτοιμο το... Σχέδιο Β.

Πρόκειται για ένα νόμισμα που έκανε εδώ και λίγες ημέρες την εμφάνιση του ως αφίσα στους τοίχους των Εξαρχείων, ενώ το Λαϊκό Ταμείο Εξαρχείων διατείνεται ότι έχει ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμο προς χρήση!

Στα χαρτονομίσματα υπάρχουν φιγούρες ιστορικών προσώπων που έζησαν και έδρασαν στα Εξάρχεια και σκοπός είναι να αποδειχθεί πως δεν είναι απαραίτητο το χρήμα που εκδίδεται από τις κεντρικές τράπεζες.

Πρόκειται για μία κίνηση στα πρότυπα της Αργεντινής, όπου μετά τη χρεοκοπία πολλές επαρχίες τύπωσαν τα δικά τους νομίσματα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις περίπου το 20% του πληθυσμού της Αργεντινής συναλλασσόταν με τα τοπικά νομίσματα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΑΜΕΡΙΚΗΣ 13/6/2011


Από το ιστολόγιο http://antistasihellas.blogspot.com/


Συγκέντρωση κατοίκων Πλ. Αμερικής.
Κόντρα σε όλους τους "οιωνούς" και αντίθετα για όσα λέγανε κάποιοι περί προβοκάτσιας η ακομμάτιστη συγκέντρωση των κατοίκων της Πλ. Αμερικής συγκέντρωσε περισσότερους από 200ους πατριώτες. Ακολούθησε πορεία επί της Πατησιών μέχρι την Πλ. Αγίου Παντελεήμονος.
Ευχαριστούμε όλες τις αυτόνομες-ανένταχτες εθνικιστικές ομάδες που με την παρουσία τους στηρίξανε την συγκέντρωση.

Φάκελος Μπεγλίτη: το εθνομηδενιστικό who is who του νέου ΥΕΘΑ

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Τελικά, με αυτή την κυβέρνηση και τη λογική της, δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη. Ο «επιτηρητής» του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΥΠΕΘΑ, Πάνος Μπεγλίτης, θιασώτης της ελληνοτουρκικής φιλίας, αναβαθμίστηκε σε υπουργό. Άσχετα αν για αδιευκρίνιστους λόγους, δεν θα μετέχει στην κυβερνητική επιτροπή. «Ορκισμένος» σύμμαχος του GAP, ο Πάνος Μπεγλίτης ήταν αυτός που είχε «πληρώσει» την οργή του πληθωρικού Θεσσαλονικιού πολιτικού, στη διάρκεια των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, όταν ο Δημήτρης Ρέλλος εκτόξευσε κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου ένα καφέ.
Απόψεις-πρόκληση για τους πατριώτες
Ο ευρωατλαντιστής Πάνος Μπεγλίτης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ και πρώην ευρωβουλευτής, έχει εθνομηδενιστικές απόψεις, τις οποίες δεν κρύβει. Μιλώντας στη Βουλή, αποκάλεσε τους Έλληνες που πολέμησαν κατά του Αττίλα στην Κύπρο, «παρακρατικούς» (!), ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών. Ως ευρωβουλευτής, εναντιώθηκε επίσημα και μάλιστα αρθρογραφώντας σχετικά, κατά της εισήγησης να τεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων. Τα όσα έχει πει κατά καιρούς ως εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, για ζητήματα όπως αυτό για το Σκοπιανό και για τους εξωμότες που ζητούν «επιστροφές» για «ανθρωπιστικούς λόγους», αφού πρόδωσαν την πατρίδα, είναι εξωφρενικά. Όπως εξωφρενική ήταν και η δημόσια εναντίωση του βουλευτή Κορίνθου στην παρουσία Ρώσων επιχειρηματιών στην εκλογική του περιφέρεια και μάλιστα με φραστική επίθεση κατά των ανθρώπων του τοπικού defenseΕπιμελητηρίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2009...
Δεν έχουν κανένα λόγο να επιχαίρουν οι πατριώτες για την παρουσία αυτού του ανθρώπου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. ΚΑΝΕΝΑ.

"Καζίνο, ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ στα χέρια της ιταλικής μαφίας"!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Σε μια Κούβα εποχής Μπατίστα της οποίας ο τουρισμός και ο τζόγος θα ελέγχονται από την ιταλική μαφία, θα μετατρέψει την Ελλάδα η κυβέρνησή της, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού L'Usine Nouvelle που έχει εκτενές άρθρο για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων: "Οι δραστηριότητες του τουρισμού, τα καζίνο και οι αλυσίδες ξενοδοχείων που είναι εύκολο να πωληθούν αλλά αποτελούνται από μικρο-μονάδες. Τα καζίνοκινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια της ιταλικής μαφίας. Το ίδιο ισχύει για τον OΠΑΠ και τον ΟΔΙΕ που εύκολα θα πέσουν στα χέρια της ιταλικής μαφίας". 
Καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει και που ρίχνουν τη χώρα; Τζόγος, πορνεία, ξέπλυμα χρημάτων και ούτω καθ'εξής!
Το δημοσίευμα που δείχνει άριστα ενημερωμένο αφού αναφέρεται με λεπτομέρειες στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, μιλάει για τις εταιρείες-"λύκους" που περιτριγυρίζουν το οικονομικό πτώμα της Ελλάδας, της οποία η κυβέρνηση μέσα σε 20 μήνες κατάφερε να πάει το κόστος δανεισμού των δεκαετών ομολόγων από το 3,5% στο 17% και εκ τούτου να μην μπορεί να προστατευθεί ο δημόσιος πλούτος της χώρας, ετοιμάζουν οι ξένες εταιρείες τα διαμοιράσουν τα ιμάτια της...
«Ποιός θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα» έχει τίτλο το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας πως οι γαλλικές εταιρείες Veolia, EDF, Bollore είναι ήδη παραταγμένες για μάχη, για την Ελλάδα, όμως ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι η μεταφορά δραστηριοτήτων στο εξωτερικό και χάσιμο θέσεων εργασίας στο εσωτερικό!