Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Ως και ο Σανιδάς ...σήκωσε τα χέρια ψηλά για το μεταναστευτικό

Mέχρι και ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς ομολογεί πως η κατάσταση σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό σε Πάτρα και Αθήνα, είναι τέτοια που και ο ίδιος... σήκωσε τα χέρια ψηλά!
«Προσωπικά, πάντως, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου. Συμμεριζόμουν πλήρως το πρόβλημα των κατοίκων και επαγγελματιών και αισθανόμουνα άσχημα, για να μην πω ότι αγανακτούσα, όταν έβλεπα κάποιους να υπεραμύνονται των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών και να αδιαφορούν για το δικαίωμα των κατοίκων και επαγγελματιών του κέντρου των Αθηνών να ζουν και να εργάζονται ελεύθερα στον τόπο τους», δηλώνει ο ίδιος.
Αναφερόμενος στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση, υπογραμμίζει: «Αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για τη χώρα μας, αφενός λόγω της βιαίας, και σε μεγάλη έκταση, αλλοιώσεως του πληθυσμού που επιφέρει και θα επιφέρει, αφετέρου, λόγω της αδυναμίας να απορροφηθούν, ως εργατικό δυναμικό, όλοι οι λαθρομετανάστες, πολλοί μάλιστα από τους οποίους, κυρίως Αφρικανοί, επιδίδονται σε εγκληματική δραστηριότητα και ιδία σε διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία.
Τα ανωτέρω ισχύουν πολύ περισσότερα, α
ν ληφθεί υπόψη ότι οι μέσω Τουρκίας και με τη βοήθεια "δουλεμπόρων" εισερχόμενοι στην Ελλάδα πολυπληθείς μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες (υπολογίζονται τελευταία σε 250.000 ετησίως) λόγω της ισχυρής πολιτισμικής και θρησκευτικής τους ιδιαιτερότητας δεν είναι ευχερώς ενσωματώσιμοι σε διαφορετικές κοινωνίες, όπως η ελληνική. Βεβαίως, όλα αυτά δεν αποκλείεται να αποτελούν συνειδητή επιλογή της Τουρκίας και εφαρμογή του δόγματος Οζάλ, σύμφωνα με το οποίο "δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από την εδώ μεριά και να τελειώνουμε με αυτούς"».
Μάλιστα, καταλήγει ως εξής: «Είναι προφανές ότι η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση υπάρχει κίνδυνος, για να μην πω βεβαιότητα, να καταστεί για τη χώρα μας, αλλά και για τους ίδιους τους λαθρομετανάστες, μάστιγα και κατάρα και όχι ευλογία, όπως ισχύει στις περιπτώσεις της νόμιμης και ελεγχόμενης μετανάστευσης σε μια χώρα».
Πάντως, είναι φανερό πως ακόμη και η Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση δεν απέδωσε! Έτσι τόσο στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, όσο και στην Αθήνα το «μεταναστευτικό» παραμένει ως το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Πάτρα μόνο ζουν πάνω από 4.000 μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων.

ΠΗΓΗ dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου