Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΩΔΙΝΕΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΤΕΚΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ένας παθολογικός ψεύτης είναι διαφορετικός από έναν κανονικό ψεύτη δεδομένου ότι ένας παθολογικός ψεύτης θεωρεί αληθινό το ψέμα που λέει, τουλάχιστον στο κοινό που τον παρακολουθεί.Τι από τα δύο νομίζετε πως είναι??
Από το ιστολόγιο http://filotimia.blogspot.com/
Ο κ. Παπανδρέου είχε σχεδόν πείσει τους εύπιστους, ότι ήταν πρόθυμος να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, αν αυτός ήταν το πρόβλημα που παρουσιάζει η διακυβέρνηση της χώρας από τον Οκτώβριο του 2009. Επίσης είχε κατ΄ επανάληψη διακηρύξει ότι επεδίωκε εθνική συναίνεση. Οι γνωρίζοντες τα πράγματα δεν πίστευαν στις δακρύβρεκτες αυτές εξομολογήσεις του πρωθυπουργού. Οι εξελίξεις της περασμένης Τετάρτης και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες είχαν δώσει τροφή στα κανάλια και στον τύπο για επιτηδευμένες αναλύσεις πολιτικών, δημοσιογράφων κλπ. Παραλλήλως είχαν καλλιεργήσει στους πολίτες κάποιες ελπίδες για βελτίωση της καταστάσεως. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης οι μάσκες έπεσαν και ο κ. Παπανδρέου έδειξε σε όλους το πραγματικό πρόσωπό του. Πρώτιστο μέλημά του είναι η παραμονή του στην εξουσία, έναντι οιουδήποτε τιμήματος. Ο κ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός ψευδόμενος. Ο κ. Παπανδρέου κυβέρνησε την χώρα ψευδόμενος και εξαπατώντας τους πολίτες. Από τον πρώτο πολίτη της χώρας μέχρι και τον τελευταίο Έλληνα.
Οι «τακτικές» επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς….
Αλήθεια, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να έχει διαθέτει μεγάλο θράσος για να λέει ψέμματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μάλιστα μπροστά στις κάμερες. Αναφέρομαι στο περιστατικό της συνομιλίας του με τον κ. Παπούλια κατά την διάρκεια της συναντήσεώς τους την περασμένη Τετάρτη, όταν είπε ότι έχει επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς. Πράγμα που διέψευσε τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Καρατζαφέρης. Όμως αν αυτό ήταν το μοναδικό «λάθος» του κ. Παπανδρέου ίσως να περνούσε απαρατήρητο ή σε κάθε περίπτωση να ξεχνιόταν σύντομα. Όμως η πολιτική πρακτική του πρωθυπουργού στηρίζεται στον κατ΄ εξακολούθηση εμπαιγμό των Ελλήνων, των αντιπάλων αλλά και των φίλων του. Την περασμένη Τετάρτη έριξε ένα «κόκκαλο» ενημέρωσης περί κυβερνήσεως εθνικής ενότητος και τα πεινασμένα ΜΜΕ άρχισαν να το τραβολογάνε όπως τα σκυλιά. Και τι δεν άκουσαν τα αυτιά μας.
Σενάρια επί σεναρίων, ονόματα υποψηφίων πρωθυπουργών, επαινετικά σχόλια για την «πολιτική μεγαλοψυχία» του κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί και άλλα πολλά. Μέχρις ότου, κάπου στις 10 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, εμφανίστηκε στην τηλεόραση, ανακάλεσε την παραίτησή του και ανήγγειλε ανασχηματισμό της κυβερνήσεως των «τιτάνων», όπως ο ίδιος είχε αποκαλέσει την κυβέρνησή του. Μέχρι την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές δεν έχει ανακοινωθεί το σχήμα του νέου υπουργικού συμβουλίου. Αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος θα πάει σε ποιο υπουργείο και ποιος θα πάει σπίτι του. Θα είχε σημασία αν τα πρόσωπα μπορούσαν να εφαρμόσουν δικές τους πολιτικές. Για κακή μας τύχη τέτοια περιθώρια δεν υπάρχουν. Κατά συνέπεια το μόνο συμπέρασμα που μπορεί με βεβαιότητα να εξαχθεί από όσα ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου ουδέποτε σκέφθηκε να απομακρυνθεί από την πρωθυπουργία. Ο κ. Παπανδρέου ουδέποτε σκέφθηκε να ενεργήσει με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Ο κ. Παπανδρέου ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το τι θέλουν οι πολίτες . Ο αυτοδιαφημιζόμενος ως αντιεξουσιαστής στην εξουσία κ. Παπανδρέου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας εξουσιομανής στην εξουσία. Εν όψει της καταστάσεως αυτής, είναι αδήριτη η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα με αποφασιστικότητα και αυστηρότητα. Ο κ. Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Σε εμάς μένει να καθορίσουμε τα χρονικά όρια της προθεσμίας αυτής. Όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου