Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ:Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ - Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τα αγαπώ. Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην μεγάλη Κυρά του Αιγαίου. Στην Κυρά της Ρω όπως είναι γνωστή η Δέσποινα Αχλαδιώτη.
«Με την ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες. Βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Τούρκικες ακτές. Την ελληνική σημαία, θέλω να μου τη βάλουν στον τάφο μου».

Τι μπορεί να είναι αυτή η φωτογραφία; Δεν θα το πιστέψετε…

Τι μπορεί να είναι αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία… Κλικ για μεγένθυση μήπως και σας “κάνει κλικ”.

Αν δεν το βρήκατε, θα σοκαριστείτε αν μάθετε ότι είναι ……φωτογραφία του Ηλίου!

 Στον οποίο επιστήμονες εντόπισαν μία κολοσσιαία “τρύπα” όπως την ονομάζουν οι αστρονόμοι..

Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες το 1600 π.Χ.;

Τι έτρωγαν οι Έλληνες το 1600 π.Χ.;
Ο αρχαιολόγος Χρίστος Ντούμας αφήνει για λίγο στην άκρη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο Ακρωτήρι της Θήρας και μας μιλά για τις νοστιμιές που απολάμβαναν οι πρόγονοί μας 3.500 χρόνια πριν σε μια ομολογουμένως απολαυστική κουβέντα.

Στην Ουκρανία εμφανίστηκαν ξένοι γιατροί - αντεροβγάλτες


Στην κοινωνική δικτύωση άρχισαν να εμφανίζονται ειδήσεις ότι στο Ντονμπάς εκτός από ξένους μισθωτούς εμφανίστηκαν ξένοι γιατροί με ειδικό εξοπλισμό. Αφαιρούν όργανα από νεκρούς, καθώς και από βαριά τραυματισμένους μαχητές. Να μία από τις δημοσιεύσεις αυτές.
 
«Σύμφωνα με τα στοιχεία από νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται οι τραυματισμένοι μαχητές του ουκρανικού στρατού και της Εθνικής Φρουράς που αποτελείται από μισθωτούς και ριζοσπάστες από την εθνικιστική «Δεξιά Παράταξη», ξένοι-χειρούργοι κάνουν πρόσθετες αναλύσεις οι οποίες δεν χρειάζονται για τη θεραπεία των συγκεκριμένων τραυμάτων, και για τη «θεραπεία» πολλούς στέλνουν στο Κίεβο και το Ντεπροπετρόβσκ, αφού αφαιρούν ταυτόχρονα τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα.

Βίντεο - ΣΟΚ: Εν ψυχρώ δολοφονία πολιτών έξω από εκλογικό κέντρο

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! 
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο από την Ουκρανία το οποίο είδε τις τελευταίες ώρες το «φως» της δημοσιότητας και απεικονίζει την εν ψυχρώ δολοφονία δύο πολιτών από πυρά αντρών της ουκρανικής εθνοφρουράς, έξω από εκλογικό κέντρο στην πόλη Krasnoarmeysk.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, αλλά και σύμφωνα με μαρτυρίες, οι Ουκρανοί στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως διαδηλωτές και ψηφοφόρους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες πολίτες και να χάσουν τη ζωή τους δύο.

Financial Times: Τι δεν κατάλαβαν οι Ελληνες για το ευρώ

''Ευρωπαίος πρώην υπουργός μου είπε κάποτε σε μία αναλαμπή ειλικρίνειας πως είμαστε τυχεροί που οι Έλληνες δεν κατάλαβαν ότι το ίδιο το ευρώ μπορεί να ήταν η βαθιά αιτία της οικονομικής τους κατάρρευσης'' γράφει ο Wolfgang Munchau, που θεωρείται κορυφαίος αρθρογράφος των Financial Times.

Το άρθρο των Financial Times βάζει ένα μεγάλο ερώτημα για το ευρώ ''πατώντας'' στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως οι περισσότεροι Έλληνες υποστηρίζουν την ένταξη της χώρας στη νομισματική ένωση παρά την εξαερή ύφεση. Ο αρθρογράφος αναρωτιέται γιατί καμία χώρα, που όπως η Ελλάδα μπήκαν σε πρόγραμμα για να στηριχθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, δεν υποστηρίζει ή τουλάχιστον εξετάζει την αποχώρηση από το ευρώ, εκτός από την Ιταλία που η συζήτηση αυτή έχει ήδη αρχίσει.

ΕΛΑΣ: Μακριά από γοργόνες, φαντάσματα, καρχαρίες και μυθικά τέρατα στο Facebook-Κυκλοφορεί νέος ιός

Αυτά είναι τα θέματα των πιο διαδεδομένων βίντεο που μεταφέρουν ιούς σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Την προσοχή των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών για ιό που διαδίδεται μέσα από βίντεο τρόμου που διακινούνται μέσω Facebook εφιστά η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος οι κακόβουλες αναρτήσεις εμφανίζονται με διάφορους τίτλους όπως :

Δανία: Με αυτό το αρρωστημένο βίντεο παρακινούν τους νέους να ψηφίσουν!Το κοινοβούλιο της χώρας γύρισε αυτό το απίστευτο σποτάκι(Βίντεο)

Ένας «σούπερ-ήρωας» που όμως δρα σαν σεξομανής serial killer, κάνει ομαδικό σεξ και ξυλοφορτώνει όσους παραμελούν τα καθήκοντά τους ως πολίτες
Ενώ όλες οι χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης βρίσκονται λίγο πριν την ημέρα των Ευρωεκλογών και αγωνιούν για τα ποσοστά συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών σχεδόν όσο και για το αποτέλεσμα της κάλπης, καθώς τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά, η Βουλή της Δανίας, το... προχώρησε ένα βήμα παρά πέρα.

Ερευνητές λένε ότι βρήκαν το πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου-Στην Καραϊβική η «Σάντα Μαρία»

Αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές θαλάσσιες αρχαιολογικές ανακαλύψειςΈπειτα από 500 ολόκληρα χρόνια αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Καραϊβική το ναυάγιο του «Σάντα Μαρία», του πλοίου του Χριστόφορου Κολόμβου.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν τα απομεινάρια του πλοίου στον βυθό της θάλασσας στη βόρεια ακτή της Αϊτής, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές θαλάσσιες αρχαιολογικές ανακαλύψεις.

Μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ Τουρκία: Δεν σκοπεύουμε να καταβάλουμε αποζημίωση στην Κύπρο


Άγκυρα: Η Τουρκία δεν έχει κανένα σχέδιο να καταβάλει 90 εκατομμύρια ευρώ στην Κύπρο, όπως προβλέπει η απόφαση την οποία έλαβε χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τα χρήματα, με βάση την απόφαση του ΕΔΑΔ, οφείλονται από την Τουρκία στην Κυπριακή Δημοκρατία ως δίκαιη αποζημίωση για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κυπρίων στην εισβολή των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων πριν από 40 χρόνια.

Άγγιξε το "όνειρο" των 1.900 μονάδων ο S&P 500

Dow16.716,9221,45 0,13%  



  Nasdaq4.143,8671,99 1,77%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Ήπια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί μετά τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις. Τα κέρδη ωστόσο αρκούν για να οδηγήσουν τους Dow Jones και S&P 500 σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, με τον τελευταίο να ξεπερνά προς στιγμήν για πρώτη φορά τις 1.900 μονάδες.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 18,14 μονάδες (0,11%) και βρίσκεται στις 16.713,61 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 5,74 μονάδων (0,14%) φτάνοντας τις 4.138,12 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,48 μονάδων (0,08%) και βρίσκεται στις 1.898,13 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 19 κινούνται με θετικό πρόσημο και 11 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Merck καθώς διαπραγματεύεται στα 55,85 δολάρια με άνοδο 0,56 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,01%. Ακολουθούν η Coca Cola με κέρδη 0,90% στα 41,1871 δολάρια και η Microsoft στα 40,27 δολάρια με άνοδο 0,75%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Cisco Systems (-1,49%), η AT & T (-1,21%) και η Home Depot (-0,73%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Σταθεροποιητικές τάσεις την Τρίτη


Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με την αγορά να κινείται κυρίως εντός του επιπέδου των 106 μονάδων, καταγράφοντας εύρος διακύμανσης μόλις μίας μονάδας. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε τελικά οριακές απώλειες της τάξης του 0,26%, κλείνοντας στις 106,00 μονάδες.

Αντίθετα, σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 1,22% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 53,63 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 47.808 ευρώ.
Από τους επιμέρους δείκτες, ανοδικά κινήθηκε η Παράλληλη Αγορά σε ποσοστό 0,28% και τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 0,99%.

"Παραδόθηκε" στους πωλητές τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Της Εφης Γκικοπούλου
Aπό το capital.gr

Η προσπάθεια που επιχειρήθηκε από την αρχή της συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, με αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους όπως τον ΟΠΑΠ, την ΔΕΗ και την ΕΕΕ, αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς η όρεξη των επενδυτών να αναλάβουν ρίσκο, δεν κατάφερε να συντηρήσει την άνοδο και ο Γενικός Δείκτης υπέκυψε στους πωλητές για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Σε τεχνικό επίπεδο, μόνο μερικές από τις μετοχές που βρίσκονται σε υπερπουλημένη περιοχή κατάφεραν να αντιδράσουν όπως η Frigoglass ( +2,07%), η ΦΦΓΚΡΠ (+2,07%) και τα ΕΛΠΕ (+0,68%).