Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Πέθανε ο θρύλος της Formula 1 Niki Lauda - Κατά τη διάρκεια της καριέρας του υπήρξε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής(Βίντεο)

Ο πιλότος της F1 έκανε διακοπές στην Ίμπιθα όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Αυστρία.

Ένας θρύλος της αυτοκίνησης, ένας πιλότος που έγραψε ιστορία και που πλήρωσε τόσο ακριβά την αγάπη του για το αυτοκίνητο, με ένα σοβαρότατο ατύχημα, «έφυγε» σε ηλικία 70 ετών.

Ο Νίκο Λάουντα άφησε την τελευταία του πνοή, πέντε μήνες μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, με βαριάς μορφής γρίπης.

Η είδηση της απώλειας του θρύλου της Formula 1 μεταδόθηκε επιβεβαιωμένη από το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια

Της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου,
Από το medlabnews.gr


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κήρυξε την 20ή Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών. Στο Ψήφισμα της 20ής Δεκεμβρίου 2017, τονίζεται η επείγουσα ανάγκη να προστατευθούν οι μέλισσες και οι άλλοι επικονιαστές και επισημαίνονται οι κίνδυνοι που συνεπάγεται ενδεχόμενη εξαφάνισή τους.

Χωρίς τις μέλισσες η τροφή μας θα περιορίζονταν σε καλαμπόκι, ρύζι και σιτάρι! Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το 84% από τα καλλιεργούμενα φυτά χρειάζονται τη μέλισσα για επικονίαση ενώ το 80% της άγριας βλάστησης οφείλεται στις μέλισσες! Γενικότερα τα έντομα αυτά, που θεωρούνται τα σπουδαιότερα απο οικονομικής άποψης για τον άνθρωπο, συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στο 15- 30% της παραγωγής τροφίμων.

Τα επτά αρχαία θαύματα του κόσμου ζωντανεύουν μέσα από ένα βίντεο - Μόνο ένα από αυτά στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου μέχρι σήμερα

Σημαντικά μνημεία ανά τον κόσμο που χαρακτηρίστηκαν ως μεγαλουργήματα της εποχής τους, γνωστά και ως «θαύματα» της αρχαιότητας αναβιώνουν και πάλι μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο που προκαλεί δέος στον θεατή του, όπως αυτό παρουσιάζεται στο ταξιδιωτικό site SmarterTravel –μέλος της ομάδας της διεθνούς φήμης τουριστικής πλατφόρμας TripAdvisor.
Με τα περισσότερα από αυτά τα θαύματα της αρχιτεκτονικής και γλυπτικής να έχουν καταστραφεί –μόνο ένα στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου μέχρι σήμερα και αυτό δεν είναι άλλο από την πυραμίδα του Χέοπα (Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας) στην Αίγυπτο, το οποίο είναι και το παλαιότερο όλων– το συγκεκριμένο βίντεο μέσω της βοήθειας του animation καταφέρνει να δημιουργήσει εκ νέου πιστά αντίγραφά τους, που μας δείχνουν πώς μοιάζανε τα επιβλητικά και άκρως θαυμαστά αυτά έργα την εποχή που δημιουργήθηκαν.

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή - Οι άγνωστοι εκσφενδόνισαν τα αντικείμενα και εξαφανίστηκαν

Αναταραχή προέκυψε πριν από λίγα λεπτά στο κέντρο της Αθήνας καθώς άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο κτίριο της Βουλής.

Μία ομάδα περίπου 15 ατόμων εφόρμησε από την Όθωνος και εκσφενδόνισαν τις μπογιές κόκκινου χρώματος και δύο καπνογόνα στο μπροστινό τμήμα του κοινοβουλίου και στο προαύλιο και εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Οι άγνωστοι έφυγαν προς την πλευρά της πλατείας Συντάγματος και αυτή τη στιγμή υπάρχει επιχείρηση της αστυνομίας για την ανεύρεσή τους.