Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Βασίλισσα ή θεά

….Η νεαρή γυναίκα φόρεσε το πέπλο, που της έκρυβε το μισό πρόσωπο, καθώς ανέμιζε από το ανοιξιάτικο αεράκι. Τα μαλλιά της άψογα χτενισμένα, τραβηγμένα πίσω σε χαμηλό κότσο, έλαμπαν στο φως του ήλιου. Αλλά το βλέμμα της θολό, δεν ήταν η καρδιά της εκεί….

Την βλέπουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, με το απαθές ύφος να κοιτάζει τον επισκέπτη, σοβαρή, αινιγματική, απρόσιτη. Ήταν ένθετη η κεφαλή του μουσείου μας με αρ.15, σε κάποιον στιβαρό κορμό γυναικείας μορφής όρθιας ή καθιστής. Είναι λαξευμένη σε παριανό μάρμαρο και βρέθηκε τo 1913 σε ένα χαμηλό λόφο γνωστό ως Dobër, στην περιοχή της υπαίθρου γύρω από το Βουθρωτό. Το συνολικό της ύψος, σε όρθια στάση, υπολογίζεται στο 1,90-2,10μ., καθώς οι διαστάσεις

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: Τι έκανε τις Σανταίες να ξεχωρίζουν - Στο «Σούλι του Πόντου» η κοινωνία ήταν ιδιαίτερη, καθώς οι γυναίκες είχαν στα χέρια τους την τοπική οικονομία

Πατριαρχική ήταν η παραδοσιακή ποντιακή κοινωνία, αυτό όμως δεν εμπόδισε πολλές γυναίκες να βγουν στο αντάρτικο, όπως συνέβη στη Σάντα, ή να λάβουν σημαντική μόρφωση από τα παρθεναγωγεία, στις αστικές βέβαια οικογένειες. Ιδίως στη Σάντα, το «Σούλι του Πόντου» οι δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες διαμόρφωσαν με τέτοιο τρόπο την κοινωνική και οικονομική ζωή που οι γυναίκες είχαν ξεχωριστή θέση στους επτά μεγάλους και τους πέντε μικρότερους οικισμούς που αναπτύχθηκαν στο αλπικό τοπίο.

Η ειδοποιός αυτή διαφορά σε σχέση με άλλες μη αστικές περιοχές του Πόντου οφείλεται στην αναγκαστική μετανάστευση του ανδρικού πληθυσμού. 

Αιέν Αριστεύειν στο Κεμπέκ! - Βραβεύσεις για τους νέους επιστήμονες της Ελληνοκαναδικής παροικίας.

Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη, Αρθρογράφος
Δημοσιογράφος και Συγγραφέας

Το Ελληνικό Ίδρυμα Υποτροφιών βράβευσε την περασμένη Παρασκευή για 34η χρονιά την αριστεία των Ελλήνων φοιτητών του Κεμπέκ, αποδίδοντας ένα χρηματικό έπαθλο ως συμβολική συμμετοχή στην πορεία των σπουδών τους.

Φέτος 11 φοιτήτριες και φοιτητές έλαβαν την τιμητική διάκριση του Ελληνικού Ιδρύματος Υποτροφιών με τον προέδρο του Ιδρύματος δρα Γιάννη Χατζηνικολάου να αναφέρει στον εισαγωγικό λόγο του:

Κατέχουν εδάφη και παρουσιάζονται ότι είναι τα θύματα! Αγκάθι για τους Τούρκους η Κυπριακή Δημοκρατία

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Είναι γνωστό ότι ο μεγάλος διαχρονικός στόχος της Άγκυρας είναι η εξουδετέρωση του ψηφίσματος 186/1964, το οποίο «τσιμέντωσε» την Κυπριακή Δημοκρατία, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων από το κράτος. Το ψήφισμα θεωρείται εμπόδιο για τους τουρκικούς σχεδιασμούς για αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το 186/64, το οποίο αποδείχθηκε για την Κυπριακή Δημοκρατία το βασικό διαπραγματευτικό της όπλο, ειδικά μετά το 1974, είναι το μεγάλο αγκάθι για τις επιδιώξεις της κατοχικής δύναμης. Γι αυτό και η κατοχική δύναμη πολεμά την ΚΔ, την οποία χαρακτηρίζει «εκλιπούσα». Σε αυτό το παιχνίδι της υπονόμευσης, βρίσκει συμμάχους, τους «συνήθεις υπόπτους», αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο, το οποίο πρέπει να ανοίξει.

«Orion 2023»: Η φρεγάτα «Αδρίας» στην πολυεθνική άσκηση των γαλλικών ΕΔ(ΦΩΤΟ)

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν από 22 Φεβρουαρίου έως και χθες, Τρίτη 7 Μαρτίου, με τη φρεγάτα «Αδρίας» στην πολυεθνική άσκηση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων με την επωνυμία «Orion 2023».

Η άσκηση έλαβε χώρα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μεσογείου, με την συμμετοχή Ναυτικών Μονάδων από την Γερμανία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Η «ORION 2023» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες

Καθημερινές προκλήσεις ασφαλείας προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών με την απώλεια τόσων συμπολιτών μας, ανέδειξε τις ελλείψεις σε επίπεδο οργανώσεως, εκπαιδεύσεως, μέσων, διαδικασιών και πρακτικών. Η τραγωδία, όπως συμβαίνει συνήθως, γίνεται αφορμή για διεξοδική διερεύνηση των αιτίων και την επιδίωξη της κατά το δυνατόν θεραπείας των παθογενειών – αδυναμιών.

Η ασφάλεια προσωπικού, είναι ένας τομέας στον οποίο αποδίδεται τεράστια έμφαση στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Όσο και αν νομοτελειακός δυστυχήματα δεν πρόκειται να σταματήσουν να συμβαίνουν, το αυστηρό θεσμοθετημένο πλαίσιο οργανώσεως κάθε αμυντικού οργανισμού λειτουργεί κατά τρόπον που τέτοια συμβάντα περιορίζονται

Η General Robotics, ο Ισραηλινός σχεδιαστής των Light Weight RCWS Systems και της τακτικής ρομποτικής, εμφανίζει προηγμένες ενσωματώσεις των συστημάτων της εταιρείας σε πλατφόρμες πολλών κατασκευαστών.

  Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Η General Robotics, ο Ισραηλινός σχεδιαστής των Light Weight RCWS Systems και της τακτικής ρομποτικής, εμφανίζει προηγμένες ενσωματώσεις των συστημάτων της εταιρείας σε πλατφόρμες πολλών κατασκευαστών. Τα συστήματα παρουσιάζονται από αρκετούς κορυφαίους ολοκληρωτές που συμμετέχουν στην αμυντική έκθεση IDEX και στην ναυτική έκθεση NAVDEX που εγκαινιάζεται σήμερα στο Άμπου Ντάμπι.

SHARK – Naval Light & Smart RCWS

Στην οθόνη εμφανίζεται το SHARK, ένα τηλεκατευθυνόμενο οπλικό σύστημα (RCWS) που τοποθετεί ένα πολυβόλο M2HB .50. Το SHARK είναι εγκατεστημένο πάνω από το 170M DETECTOR, ένα αυτόνομο σκάφος που αναπτύχθηκε από την εταιρεία ADSB και την IAI.

Αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδο από ΗΠΑ του πρωτότυπου ελληνικού F-16 Viper: Φέρνει στην Ελλάδα το τελειότερο λογισμικό F-16 στην Ευρώπη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Η αντίστροφη μέτρηση για το «005 tiger», το πρωτότυπο ελληνικό F-16 Viper που βρίσκεται στις ΗΠΑ από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2021 έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πλήρης εγκατάσταση του πιο σύγχρονου λογισμικού έχει πλέον ολοκληρωθεί και το επόμενο διάστημα, μόλις ξεπεραστεί η γραφειοκρατία της πιστοποίησης, αναμένεται το αεροσκάφος ν’ απογειωθεί από την Αμερική με προορισμό την Ελλάδα.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Κρύβει άραγε οτιδήποτε η “επανεξέταση” της προμήθειας των ιταλικών C-130J;

Η Σουηδική Αεροπορία επανεξετάζει την αγορά μεταχειρισμένων C-130J. Συνεργασία Σουηδίας- Βραζιλίας στη βιομηχανία και την άμυνα υπό διεύρυνση; Σε μία περίοδο κατά την οποία υπενθυμίζεται κατά τον πλέον οδυνηρό τρόπο η ανεπάρκεια του ελληνικού κρατικού μηχανισμού και η πρακτική ανυπαρξία της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας, για πολλοστή φορά στην 200 και πλέον ετών ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους, η Σουηδία, μία χώρα με αντιδιαμετρικά αντίθετη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας σε ό,τι αφορά στην κρατική της υπόσταση, έρχεται όχι μόνο να δείξει τι είναι αυτό που πηγαίνει διαχρονικά στραβά στην Ελλάδα, αλλά και τι σημαίνει σεβασμός απέναντι στον φορολογούμενο πολίτη και διαρκής προσπάθεια ανάπτυξης της εγχώριας βιομηχανίας.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Στόχος βέβαια ήταν, είναι και θα παραμείνει η, μέσω αυτής της διαρκούς προσπάθειας, περαιτέρω

Νέοι ορίζοντες συνεργασίας με επίκεντρο τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού - Στη Λοριάν οι εταιρείες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

Γιάννης Νικήτας

Απόβαση ελληνικών εταιρειών επρόκειτο να λάβει χώρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδες στα ναυπηγεία της Lorient. Δεκάδες ελληνικές εταιρείες μέλη των δυο σωματείων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας θα βρεθούν στη Lorient προκειμένου να συναντηθούν σε υψηλό επίπεδο με στελέχη της Naval Group προκειμένου να διασφαλίσουν περαιτέρω βιομηχανικό έργο για το πρόγραμμα των FDI ΗΝ αλλά κυρίως στα πλαίσια του προγράμματος πρόσκτησης των νέων κορβετών.

Οι δυο ελληνικές αντιπροσωπείες θα αποτελούνται από μέλη της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) καθώς και του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).

Μετά τις εκλογές η επανεκκίνηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου

 Αλεξία Τασούλη 

Σε τίποτα δεν θυμίζει τις τελευταίες ημέρες το σκηνικό στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε σύγκριση με το κλίμα που επικρατούσε στις αρχές του χρόνου

Η διπλωματία των σεισμών από τις 6 Φεβρουαρίου ήταν μόνο η αρχή και η αποκλιμάκωση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Το 1,5 λεπτό που διήρκησε σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο σεισμός που ισοπέδωσε μεγάλο τμήμα της νοτιοανατολικής Τουρκίας και που είχε σε αποτέλεσμα τους χιλιάδες νεκρούς, «ξαναζωντάνεψε» τη λεγόμενη «διπλωματία των σεισμών».

Εσύ που έσπασες το μνημείο των νεκρών της Marfin

 

Θανάσης Μαυρίδης

Θέλεις, λες, να εκφράσεις την οργή σου για το δυστύχημα των Τεμπών. Έχεις ήδη βγάλει «τελεσίδικη απόφαση» ότι τα παιδιά αυτά τα «δολοφόνησε» το κράτος. Έτσι σου είπαν, αυτό σκέφτηκες, δεν έχει σημασία. Ούτε αν πρόκειται για ένα γιγαντιαίο ψέμα. Το μνημείο των νεκρών της Marfin, όμως, τι σου έφταιξε; Γιατί τόσο μίσος στην μνήμη των ανθρώπων που θα μπορούσαν να είναι μητέρα σου,  φίλη σου, αδελφή σου;

Εσύ που έσπασες  αυτό το μνημείο έχεις ένα άλλοθι. Αυτό σου έμαθαν. Σου είπαν ότι έτσι πολεμάς την αδικία και τον … καπιταλισμό. Έχεις όμως και μια ευθύνη. Ο καλός θεούλης ή η φύση ή ό,τι άλλο πιστεύεις σου έδωσε ένα μυαλό για να το χρησιμοποιείς. Αν παρατηρούσες, λοιπόν, αυτούς

Κουκουλοφόροι έσπασαν το μνημείο για τα θύματα της Marfin

Για ακόμη μία φορά, το μνημείο για τα θύματα της Marfin έγινε στόχος κουκουλοφόρων.

Πιο συγκεκριμένα, τη στιγμή που οι αναρχικοί ανέβαιναν την οδό Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα κρατώντας πανό, ορισμένοι εξ' αυτών αποκόπηκαν από το μπλοκ τους και έσπασαν το μνημείο που έχει φτιαχτεί στη μνήμη της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Παρασκευής Ζούλιας.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης  τιμητικής πλάκας έγιναν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της αείμνηστης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. Στην Πλακέτα τα θύματα αναφέρονται ως «Θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός». 

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ με στράτευση «ψυχαγωγών»

 Μπάμπης Παπαπαναγιώτου 

Ο ένας είναι ένας τύπος, ο οποίος είναι παντογνώστης, τα ξέρει όλα. Ξέρει για τις σχέσεις υπουργών με δημοσιογράφους, ξέρει τα σουσούμια του Μητσοτάκη, ξέρει το πολιτικό παρασκήνιο. 

Το μόνο που «δεν ήξερε» ήταν ότι ο κολλητός του και επί χρόνια συνεργάτης είχε μια ανωμαλία: Ανέβαζε στο Διαδίκτυο βίντεο πορνό εν αγνοία των γυναικών, οι οποίες πήγαιναν μαζί του. Ο άλλος είναι ένας γενικά χαρούμενος διασκεδαστής, «με γλυκά καλοκαιράκια», ο οποίος μες στην κτηνώδη άγνοιά του άθροισε τους νεκρούς με τους αγνοούμενους κι έβγαλε…114 θύματα. Η άλλη είναι μια τηλεπερσόνα προφανώς με κληρονομικό χάρισμα, η οποία ξέρει ότι κάτω από τα συντρίμμια των βαγονιών βρίσκονται δεκάδες παιδιά. Τα οποία προφανώς κάποιοι «κρύβουν».

"Υπευθυνότητα, εκπαίδευση, τεχνολογία": Πώς η Γερμανία κατάφερε να διαθέτει ασφαλή τρένα

Πως η Γερμανία κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύστημα με ασφάλεια, σωστές υποδομές, σύγχρονα τραίνα και καλά εκπαιδευμένους ανθρώπους.

Είναι έκδηλη αυτές τις ημέρες η οργή στα πρόσωπα των ανθρώπων στην Γερμανία, στην αποβάθρα Köln-Süd του περιφερειακού τρένου με κατεύθυνση προς τη Βόννη.

Από αρχές Μαρτίου γίνονται και πάλι έργα τεχνολογικής αναβάθμισης του συστήματος ελέγχου και ασφάλειας του δικτύου με αποτέλεσμα να έχουν έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στα δρομολόγια στο χώρο μεταξύ Κολωνίας, Βόννης και Κόμπλετς, και το χειρότερο να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις .

Σιδηρόδρομοι: Τα άμεσα μέτρα για την επαναλειτουργία και η επόμενη ημέρα

Κώστας Κετσιετζής

 «Η επανεκκίνηση έως ότου ολοκληρωθεί η αναβάθμιση, θα γίνει μόνο υπό όρους απόλυτης ασφάλειας. Μπορεί μέχρι σήμερα και για δεκαετίες να λειτουργούσε χειροκίνητα το σύστημα, αλλά θα υπάρχει αναβαθμισμένο σύστημα ασφάλειας», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης 

Ο σιδηρόδρομος θα ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι, πιθανότατα προς τα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου. Μέχρι όμως να μπουν σε λειτουργία τα συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης που εκκρεμούν, τα δρομολόγια θα είναι πιο αραιά, όπως και λιγότεροι θα είναι και οι σταθμοί στους οποίους θα σταματούν τα τρένα, που θα λειτουργούν αυστηρά με δύο σταθμάρχες σε όλες τις βάρδιες.

Ο Κιλιτσντάρογλου επικρατεί δημοσκοπικά του Ερντογάν

Του Κώστα Ράπτη

Το σίριαλ της οιονεί αποχώρησης της Μεράλ Άκσενερ του εθνικιστικού "Καλού Κόμματος” από τον εξακομματικό αντιπολιτευτικό συνασπισμό της Τουρκίας στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και της επιστροφής σε αυτόν προχθές Δευτέρα, οπότε και ανακοινώθηκε ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα αποτελεί τον κοινό υποψήφιο της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, φαίνεται πως δεν είχε επιπτώσεις στην εκλογική απήχηση του μπλοκ.

Αντιθέτως, η νίκη του φαντάζει πλέον απολύτως εφικτή – γεγονός που ερμηνεύει μεταξύ άλλων το γιατί η Άκσενερ δεν είχε τις αντοχές να επιμείνει στις αντιρρήσεις της στην υποψηφιότητα Κιλιτσντάρογλου.

«Οι παγίδες του κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία»

Τα τραγικά γεγονότα που προκάλεσαν οι καταστροφικοί σεισμοί έθεσαν υπό αμφισβήτηση τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, γράφει η προσκείμενη στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν «Haqqin».

 «Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι πρόσφατα η δημιουργία ενός ενεργειακού αυτοκινητόδρομου ήταν ένας από τους πιο φιλόδοξους στόχους της χώρας στον τομέα της διεθνούς συνεργασίας. Τώρα, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται εικασίες ότι η Άγκυρα πιθανότατα θα τους εγκαταλείψει εντελώς», γράφει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

Άγκυρα και Μόσχα θα επιστρέψουν σε μια ενεργό συζήτηση αυτής της ιδέας στο άμεσο μέλλον.

Νόμος στην Τουρκία η μετατροπή σε διακομιστικό κέντρο ρωσικού αερίου

 Γιάννης Χαραμίδης 

ΦΩΤΟ: Στην Τουρκία είχε προγραμματιστεί διάσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα τον περασμένο μήνα με συμμετοχή και Ρώσων παραγόντων αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας των σεισμών AP Photo/Jean-Francois Badias

Δύο ημέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα από τον Ταγίπ Ερντογάν η ακριβής ημέρα των εκλογών στην Τουρκία, η Κυβέρνησή του έφερε στην Βουλή σχέδιο νόμου στο οποίο περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο η χώρα θα μετατραπεί σε διακομιστικό ενεργειακό κέντρο για το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ

 

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος και ο Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Αντώνης Κλάψης μιλούν στην εκπομπή Πρίσμα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης για την Συνθήκη της Λωζάννης.

Σπυρίδων Πλακούδας: Διπλωματική παρτίδα με ανατροπές σε Ανατολική Μεσόγειο - Μέση Ανατολή

 
Σπυρίδων Πλακούδας: Διπλωματική παρτίδα με ανατροπές σε Ανατολική Μεσόγειο - Μέση Ανατολή

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Θέμη Καλλό, SBS Radio Greece Αυστραλίας, 07/03/2023

 

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Θέμη Καλλό, SBS Radio Greece Αυστραλίας, 07/03/2023

@SavvasKalenteridis Σαν να έβαλαν τον σμηνία να πιλοτάρει Rafale (7-3-2023)

 
Σάββας Καλεντερίδης: Σαν να έβαλαν τον σμηνία να πιλοτάρει Rafale

Συνέντευξη Γεραπετρίτη για το δυστύχημα και τα μέτρα για την επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων

 

1. Συνέντευξη Γεραπετρίτη για το δυστύχημα και τα μέτρα για την επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων
2. Το σχόλιο της Ι.Μάνδρου για τους διαλόγους του σταθμάρχη και τις ευθύνες όσων του έδωσαν τη θέση
3. Ν. Τσουρίδης για σταθμάρχη: Ήταν ακατάλληλος γι’ αυτή τη θέση, ήταν τελείως ανεκπαίδευτος

Κιλιτσντάρογλου για τα ελληνοτουρκικά: «Τα νησιά είναι υπό κατοχή - Ερντογάν πήγαινε να τα πάρεις» | Σήμερα | 08/03/2023

 

1. Έρχονται ποινικές διώξεις σε βάρος ακόμη τριών ατόμων για το δυστύχημα στα Τέμπη
2. Ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον σουλτάνο του Μπρουνέι με την προσωπική περιουσία που ξεπερνάει τα 27 δισ.
3. Κιλιτσντάρογλου για τα ελληνοτουρκικά: «Τα νησιά είναι υπό κατοχή - Ερντογάν πήγαινε να τα πάρεις»
4. Η Ακσενέρ για την αντιπροεδρία των δύο δημάρχων:«Ιμάμογλου και Γιαβάς έχουν μεγαλύτερη δημοτικότητα»
5. Τουρκία: Ο Μπαχτσελί έκλεισε την πόρτα στους Κούρδους – Επίθεση και σε Ακσενέρ
6. Υφαντής και Χατζηβασιλείου για Ερντογάν-Κιλιτσντάρογλου και τις θέσεις τους για τα ελληνοτουρκικά

Εκτός τόπου και χρόνου ο σταθμάρχης - Ανατριχιαστικοί διάλογοι με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας | Βραδινό δελτίο | 07/03/2023

 


1. Εκτός τόπου και χρόνου ο σταθμάρχης - Ανατριχιαστικοί διάλογοι με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας
2. Ανοίγει ξανά ο φάκελος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος το 2017
3. Τι ισχυρίστηκε ο σταθμάρχης - Ποιους άλλους βάζει στο κάδρο των ευθυνών
4. Με 90 χλμ στην αλλαγή γραμμής - Δεν είχαν καταλάβει οτι άλλαζε γραμμή
5. Τραγωδία στα Τέμπη - Τα κρίσιμα ερωτήματα
6. Μαξίμου: Σύσκεψη εν όψει των αυριανών ανακοινώσεων Γεραπετρίτη
7. Κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Έχουμε και εμείς ευθύνες για τη σύμβαση που δεν ολοκληρώθηκε"