Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Θ' ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

Η κορυφαία εφημερίδα της Τουρκίας, η Hürriıyet ανήγγειλε με πρωτοσέλιδο άρθρο της στις 7/2/2014 τον θάνατο της Κυπριακής Δημοκρατίας! 

Έχει για εξώφυλλο την συνάντηση του Βενιζέλου με την Αμερικανίδα Υπουργό των Εξωτερικών η οποία κατευθύνει την εθνική προδοσία. Το παχύδερμο Βενιζέλος χασκογελά ενώπιον της υπουργού των ΗΠΑ προφανώς διασκεδάζοντας για τον ενταφιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας! 

 Ιδού το δημοσίευμα όπως το προβάλλει σε άρθρο του ο δημοσιογράφος-Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης.

Mεταλλαγμένο μώβ καβούρι στην Ιαπωνία (ΦΩΤΟ)

Του John Squires

Γνωρίζετε γιατί τα Κόκκινα Βασιλικά καβούρια ονομάζονται Κόκκινα Βασιλικά καβούρια;
Διότι είναι καβούρια, τα οποία είναι μεγάλα και κόκκινα.
Αλλά τι γίνεται όταν ένα Κόκκινο Βασιλικό καβούρι...δεν είναι καθόλου κόκκινο;
Αυτό είναι το ερώτημα που μπερδεύει τους επιστήμονες τις τελευταίες μέρες, αφού ένα ιδιαίτερα περίεργης εμφάνισης καβούρι κατεύθασε σ' ένα Ιαπωνικό λιμάνι προχθές.

Όπως αναφέρθηκε από την εφημερίδα New York Post, οι χονδρέμποροι στο λιμάνι έπαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι ένα από τα Βασιλικά καβούρια που ήρθαν από τη Ρωσία είχε χρώμα λεβάντας αντί το συνηθισμένο κόκκινο.

Συνελήφθη η διαχειρίστρια της ανθελληνικής σελίδας στο Facebook, «Δώστε τα Ίμια πίσω στην Τουρκία»!

Πρόκειται για μία εκ των 3 διαχειριστών της άκρως ανθελληνικής σελίδας «Δώστε τα Ίμια πίσω στην Τουρκία» μετά από πολυάριθμες καταγγελίες στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Αστυνομίας Ελλάδος!


Σύμφωνα με τον υπαρχηγό του 5ου Σώματος Στρατιωτικών Ερευνών που συνέβαλε μιας και το θέμα πήρε ιδιαίτερη έκταση , ο εντοπισμός της εν λόγο διαχειρίστριας ήταν δύσκολος αλλά με τη βοήθεια και τη συνεργασία υπολογιστικών συστημάτων ΕΝΙΑC κατάφεραν να βρουν τη διεύθυνση κατοικίας της στα Βριλήσσια.

Κούγκι στη Συρία: Η συγκλονιστική ιστορία της οικογένειας που τινάχθηκε στον αέρα για να μην πέσει στα χέρια των ισλαμιστών

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ INDEPENDENT

ΣΠΑΕΙ Η ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ. Ιστορίες ανειπωτης τραγωδίας και ηρωϊσμού στην μαρτυρική Συρία που ζει ημέρες Σμύρνης και Σουλίου. Εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε.

“Μία φρικτή ιστορία που φέρνει στο φως η Independent. Ο τρόμος που έχουν ζήσει χιλιάδες οικογένειες στην μαρτυρικη Συρία. Όταν οι ορδές των ισλαμιστων εισέβαλλαν στην Adra, μία οικογένεια, μητέρα, πατέρας και δύο παιδιά μιλούσαν με αγωνία σε συγγενείς τους στην Δαμασκό.

Ρωτείστε το ΥΠΕΚΑ. Γιατί έγινε σεισμός στο τρίγωνο Ελλάδας-Μάλτας-Λιβύης;


Tου Καθ.Δρ. Γ.Ζουγανέλη
Από το zcode-gr 
 
Σε προηγούμενο άρθρο, το οποίο ανήρτησα το Δεκέμβρη του 2013 (βλέπετε εδώ και εδώ) προανήγγειλα την ισχυρή πιθανότητα να ενεργοποιηθούν κάποια απο τα ρήγματα στη περιοχή έρευνας της PGS. Αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά γιατί εκτίμησα το χρονικό παράθυρο μέσα στο οποίο θα άρχιζαν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα, δηλαδή να υπάρξει εμφάνιση συχνότερων σεισμικών φαινομένων. Το είπα την σωστή ώρα γιατί οι περισσότεροι ξεχνάτε εύκολα.
Δεν είναι σωστό όμως να αποδώσετε ευθύνες στους σεισμολόγους γιατί οι έρευνες των υδρογοναθράκων είναι ένα σύνθετο θέμα, πού δεν λύνεται στο ΜΕΓΑρο και που χρειάζεται πολλές γνώσεις για να αντιμετωπισθεί διεξοδικά. Στο ΥΠΕΚΑ δεν υπάρχει κάτι σοβαρό που να ασχολείται με το θέμα.

Οργανώνουν εθνική τραγωδία !!!!

Δυνάμεις κατοχής, ντόπιες και ξένες, προετοιμάζουν τον ακρωτηριασμό της χώρας και τη μετατροπή της σε… χώρο τοποθέτησης κεφαλαίων

Η κοροϊδία δεν έχει όρια. Θυμάστε τι έλεγε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο διάγγελμά του διαμέσου της τηλεόρασης στις 30/12; Αφού, υπερηφάνως,
μας είπε ότι πέτυχε (στο όνειρό του) το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάκαμψη, που θα την δουν μόνο όσοι βλέπουν τα ραπανάκια ανάποδα, μας διαβεβαίωσε:

Περίεργες αρχαίες πύλες στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη

Η πύλη της Νάξου (Πορτάρα) σύμφωνα με τους καθηγητές τις αρχαιολογίας R.Desborough και R. Popham πρέπει να ήταν αντίγραφο μιας αρχαιότερης κατασκευής ενώ η ηλικία της Πύλης της Νάξου, δεν ξεπερνά το 500 π.χ

Εν συνεχεία, η κυρίως υπεύθυνη για τις ανασκαφές στο νησί, Χρυσούλα Καρδάρα διορθώνει τους δύο καθηγητές, ανακαλύπτοντας ναΐσκο του θεού Απόλλωνα, υποθέτοντας έτσι ότι η Πύλη αποτέλεσε αρχικό μέρος του ναού. Η χρονολόγηση της δε τοποθετεί το μνημείο στο 350 π.χ. Το 1977 όμως, δημοσιεύει μια νέα μελέτη με τίτλο «Απλώματα Νάξου» ξεσηκώνοντας σάλο (σε σημείο να χάσει την δουλειά της!) αφού ισχυρίστηκε ότι, τόσο η Πύλη όσο και τα ευρεθέντα αγγεία δεν διαθέτουν ομοιότητες με τους πολιτισμούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ιράν: Εκτέλεσαν ποιητή που έγραφε για την ειρήνη!

Σχεδόν μία εκτέλεση την ημέρα από την αρχή του χρόνου - Ο Χασέμ Σαμπανί κρίθηκε ότι αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια της χώρας και θεωρήθηκε «εχθρός του Θεού»Την ώρα που ο νέος Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί, διατρανώνει ότι θα ακολουθήσει το μονοπάτι της μετριοπάθειας, αποκηρύσσοντας την σκληροπυρηνική ρότα που είχε διαγράψει ο προκάτοχός του, Μαχμούντ Αχμαντίνετζαντ, μία νέα εκτέλεση πολίτη θολώνει την εικόνα του φιλοδυτικού που επιδιώκει να περάσει.

Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Μαλακάσα

Συνελήφθησαν ο δήμαρχος Ωρωπού, τέσσερις αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πρόεδροι συλλόγων της περιοχής - Την Τρίτη θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων - Ψάχνουν τους εμπρηστές από τις κάμερες των διοδίων - Κλειστό το δημαρχείο Ωρωπού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσαγωγέςΤα σοβαρά επεισόδια με τη φωτιά σε κουβούκλιο είσπραξης στα διόδια της Μαλακάσας την Κυριακή είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί, λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Ωρωπού, τέσσερις αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πρόεδροι συλλόγων της περιοχής -συνολικά εννέα άτομα.

Γιατί ανησυχεί η Ευρώπη από το ελβετικό «τείχος» στους μετανάστες

Πρόβλημα στις σχέσεις της Ελβετίας με την ΕΕ - Πώς υποδέχτηκε ο Τύπος το δημοψήφισμαΤη βαθύτατη ανησυχία της για το «τείχος» που ύψωσε η Ελβετία στην εισροή μεταναστών στο έδαφός της εκφράζει η Ευρώπη, ένα 24ωρο μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα στο οποίο οι Ελβετοί είπαν «ναι» στο τέλος της μαζικής εισροής μεταναστών.

Σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα της κάλπης ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις της χώρας με τις Βρυξέλλες. Ενδεικτική ήταν η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία εκφράζει την λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επισημαίνοντας ότι θα «εξετάσει τις συνέπειες της πρωτοβουλίας στο σύνολο των σχέσεων ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ελβετία».

Συνελήφθησαν Κούρδοι από την αντιτρομοκρατική

Συνελήφθησαν Κούρδοι από την αντιτρομοκρατική
Συνελήφθησαν πριν από λίγο από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.
Ειδικότερα πρόκειται για Κούρδους οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία και μάλιστα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την Interpol. Οι συλληφθέντες θεωρούνται μέλη της κουρδικής οργάνωσης DHKP-C καθώς βρέθηκαν μπερέδες και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης στη γιάφκα.
Το ένα άτομο σύμφωνα με πληροφορίες είναι ηγετικό στέλεχος που τον αναζητούσαν ενώ όλα τα μέλη εμφανίζονταν σαν Γεωργιανοί.

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Άγγελος Φιλιππίδης

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Άγγελος Φιλιππίδης
Ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη και της Εισαγγελέως Μαρίας Αυγήτα, αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

Ελεύθερος με επιβολή εγγύησης 2 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

Ήπια "οπισθοχώρηση" των S&P 500 και Dow Jones

Dow15.769,47-24,61 -0,16%  



  Nasdaq4.125,8668,74 1,69%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Επιφυλακτική διάθεση επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την έκτακτη εμφάνιση ισχυρών κερδών στο ταμπλό στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας που δίχασε τους αναλυτές. Ορισμένοι μιλούν για το τέλος της διόρθωσης στην αγορά, ενώ άλλοι αναμένουν ότι η αδυναμία θα συνεχιστεί.

Παρά την απότομη ανάκαμψη της περασμένης εβδομάδας, οι δείκτες εξακολουθούν να εμφανίζουν πτώση από τις αρχές του έτους, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την υποτονική οικονομική ανάκαμψη σε μια περίοδο που η Fed αποσύρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Τα στοιχεία της Παρασκευής για την απσχόληση στις ΗΠΑ ήρθαν να εντείνουν τις ανησυχίες αυτές, καθώς ήταν πιο αδύναμα των εκτιμήσεων για δεύτερο συνεχή μήνα. Στο μεταξύ, η πρόσφατη αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές έχει "διαχυθεί" στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, ωθώντας τις τιμές των κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου καταγράφει βελτίωση στι 2,687% από 2,675% την Παρασκευή.

Η ατζέντα της ημέρας δεν περιλαμβάνει σημαντικά γεγονότα, ωστόσο αργότερα μέσα στην εβδομάδα η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στην κατάθεση που θα δώσει ενώπιον του Κογκρέσου η νέα επικεφαλής της Fed, Janet Yellen την Τρίτη και την Τετάρτη, στα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και τις λιανικές πωλήσεις την Πέμπτη, καθώς και στα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και την καταναλωτική εμπιστοσύνη την Παρασκευή.

Οι εξελίξεις στα παραπάνω μέτωπα αναμένεται να στείλουν "σήματα" και για την ενεργειακή ζήτηση, με την τιμή του πετρελαίου να ξεπερνά σήμερα το επίπεδο των 100 δολαρίων το βαρέλι.

Άνοδο 1,98% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Κύπρου-Στις 105,79 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Με κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρία της Δευτέρας, με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,98% και να κλείνει στις 105,79 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε με ζημιές ύψους 0,96% στις 52,65 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €276.152,33. Με κέρδη έκλεισαν οι περισσότεροι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, πλην του δείκτη των Επενδυτικών που κατέγραψε ζημιές σε ποσοστό 1,15%.

Διευρύνθηκε το ανοδικό σερί για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια ανοδικό σερί από τον Αύγουστο του 2013 διανύει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που την Δευτέρα συμπλήρωσε 8 διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις, κλείνοντας μάλιστα για πρώτη φορά από τις 17 Ιανουαρίου πάνω από τις 1.260 μονάδες.

Η ελληνική αγορά έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, με τον ΓΔ να πλησιάζει μια «ανάσα» από τις 1.270 μονάδες ενισχυμένος πάνω από 1%. Αν και τα κέρδη αυτά περιορίστηκαν αισθητά στη συνέχεια, ο Δείκτης παρέμεινε σε θετικό έδαφος μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.