Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Τεράστια Μαρία Σάκκαρη -Κατέκτησε με ανατροπή το όπεν του Ραμπάτ! ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΕΝΙΣΤΡΙΑ (Βίντεο)

Σπουδαία επιτυχία για τη Μαρία Σάκκαρη στο Μαρόκο!

Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε 2-1 σετ τη Βρετανίδα Τζοάνα Κόντα και κατέκτησε το όπεν του Ραμπάτ.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος καριέρας για τη Μαρία Σάκκαρη σε όπεν της ΑTP.

Η Μαρία έχασε εύκολα το πρώτο σετ με 2-6 από την αντίπαλό της, η οποία μάλιστα στο δεύτερο σετ βρέθηκε να προηγείται με 4-2!

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έγινε σήμερα, Σάββατο 4 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής Δημήτριος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σύμφωνα με ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Διαβάστε παρακάτω το επίσημο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι σήμερον, Σάββατον, 4ην Μαΐου 2019, ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Πατριάρχης ἐδέχθη εἰς ἀκρόασιν τόν Σεβ. Ἀρχιεπίσκοπον Γέροντα Ἀμερικῆς κ. Δημήτριον, ὁ ὁποῖος ἐνημέρωσεν Αὐτόν ἐπί διαφόρων θεμάτων τῆς κατ΄αὐτόν θεοσώστου Ἐπαρχίας.

Σαφής θέση ΕΕ υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας για τουρκικές προκλήσεις

Καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις η Φεντερίκα Μογκερίνι – Καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου
Καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις και στέλνει σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η κ. Μογκερίνι σε γραπτή δήλωση της καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, μετά και την πρόθεση της να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θέμα τουρκικών προκλήσεων στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα θέσει στο ερχόμενο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το θέμα των τουρκικών προκλήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μετά και την επιχειρούμενη τουρκική γεώτρηση στα ανοιχτά της Πάφου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Λευκωσία επικεντρώνει τις προσπάθειές της για αντιμετώπιση των τουρκικών ενεργειών εντός του πεδίου δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο σχεδιασμός για μια τέτοια εξέλιξη έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ στόχος είναι να δημιουργηθεί κόστος για την Άγκυρα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, συνέχεια αναμένεται να δοθεί στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο Σίμπιου της Ρουμανίας, στις 9 Μαΐου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα συζητήσει διεξοδικά το θέμα με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Εκλογές στην Τουρκία: Αρνείται να δεχθεί το αποτέλεσμα ο Ερντογάν, ζητά και πάλι επανάληψη

Οι κάλπες σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα φαίνεται ότι «πόνεσαν» τον Τούρκο πρόεδρο


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε σήμερα σαφώς να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της επανάληψης των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη όπου νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυριότερου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο έχασε επίσης τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Άγκυρα στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, έχει ήδη καταθέσει αίτημα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας για ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας παρατυπιών, όπως υποστηρίζει, και για διεξαγωγή νέων εκλογών.

Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ: Θα χρεώνονται πια οι αναλήψεις – Τι θα γίνει στην Ελλάδα

Αλλαγές στην ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ καθώς έρχονται χρεώσεις. Τι επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη και τι θα γίνει στην Ελλάδα.

Η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ γίνεται (μέχρι σήμερα) χωρίς χρέωση από όλα τα αυτόματα μηχανήματα των τραπεζών. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν θα αργήσει να περάσει στο παρελθόν. Η τάση για την επιβολή χρεώσεων στις αναλήψεις μετρητών μοιάζει να κερδίζει έδαφος. Η βρετανική ένωση καταναλωτών Which τονίζει ότι σε 1.700 ΑΤΜ έγινε αλλαγή λειτουργίας τους και άρχισαν να χρεώνουν προμήθεια στις αναλήψεις μετρητών από τις αρχές της χρονιάς. Η αλλαγή αυτή αφορά ΑΤΜ που λειτουργεί η εταιρεία Cardtronics, στο Ηνωμένο Βασίλειο.