Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Πελασγοί – Οι παλαιότεροι κάτοικοι της Αρχαίας Ελλάδας

Το όνομα Πελασγοί χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από τους αρχαίους Έλληνεςσυγγραφείς, οι οποίοι αναφέρονταν στους πληθυσμούς αυτούς που θεωρούσαν προγόνους των Ελλήνων ή «προελληνικούς». Κάποιοι, κυρίως μεταγενέστεροι, το χρησιμοποιούν όμως και για να περιγράψουν αμιγώς ελληνικούς πληθυσμούς.
Σύγχρονοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους «Πελασγούς«, έναν όρο με μάλλον ασαφές περιεχόμενο, με διάφορους υλικούς πολιτισμούς, γλωσσολογικές ομάδες κ.λ.π. αλλά πρόκειται περί άλυτου «προβλήματος».

Το Τελ Αβίβ στοχοποιεί τον Ερντογάν: «Οι απειλές κατά Ελλάδας-Κύπρου δεν θα μείνουν αναπάντητες» – Τελευταία προειδοποίηση Νετανιάχου σε Άγκυρα

Τον σουλτάνο Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στηλιτεύει με τον πιο αιχμηρό τρόπο ο ισραηλινός τύπος, και συγκεκριμένα εφημερίδα που απηχεί τις απόψεις του βαθέως ισραηλινού κράτους, για τις οθωμανικές φιλοδοξίες του εναντίον της Ελλάδος, της Κύπρου και του Ισραήλ στην Α.Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «ο Ερντογάν ενισχύει την πίεση που ασκείται στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ για την εκμετάλλευση πετρελαίων και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, με απροσδιόριστες συνέπειες για την περιοχή.

Ανωγειανός φοιτητής βρήκε Μινωικό ειδώλιο 6 εκατοστών και το παρέδωσε με νόμιμες διαδιακασίες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και από εκεί στον Δήμο Ανωγείων-Το “ευχαριστώ” του Δημάρχου και της Ανωγής στον Γιάννη Πασπαράκη

Σε μια σπουδαία πράξη προχώρησε ο φοιτητής του ΑΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Πασπαράκης που δώρισε στον Δήμο Ανωγείων ένα μήκους περίπου 6 εκατοστών Μινωικό ειδώλιο, το οποίο ο ίδιος βρήκε στον Ψηλορείτη. Το ειδώλιο που αναπαριστά ένα μικρό ταύρο αποτελεί ένα μέρος της σπουδαίας Πολιτιστικής κληρονομιάς του Ψηλορείτη και η κίνηση αυτή του νεαρού φοιτητή μας αξίζει να βρει μιμητές, σε μια εποχή που οι λαθραίες ανασκαφές καταστρέφουν πολιτισμούς χιλιάδων ετών! Ο Γιάννης παρέδωσε μέσω της νομίμου οδού το ειδώλιο παραδίδοντας το αρχικά στην Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνης Αναστασία Τζιγκουνάκη, δηλώνοντας ότι προέρχεται από την περιοχή του Ψηλορείτη που ανήκει στην κτηματική Περιφέρεια Ανωγείων όπου και θα καταλήξει το σπουδαίο αυτό εύρημα.

«Κόλαφος» η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελλάδα -Για τις συνέπειες της λιτότητας και το μεταναστευτικό - ΕΓΙΝΕ DE FACTO ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

Δριμύτατες παρατηρήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα κάνει έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τόσο σε ό,τι αφορά τις συνέπειες της λιτότητας, όσο και για το μεταναστευτικό.

Η Ντούνια Μιγιάτοβιτς, επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επισημαίνει ότι η λιτότητα και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει επηρέασαν αρνητικά ιδίως τα δικαιώματα στην υγεία και την εκπαίδευση.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, επισημαίνει ότι με το κλείσιμο των συνόρων η Ελλάδα μετατράπηκε σε χώρα προορισμού και όχι διέλευσης.

Τσίπρας - Ιερώνυμος: Δεν θα είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί (Βίντεο)

Για ιστορική συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας που θα πάρει τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου -  Δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας από το Ελληνικό Δημόσιο και την Εκκλησία της Ελλάδος -  Αποχωρούν οι ιερείς από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο το Δημόσιο αναλαμβάνει να χορηγεί ισόποση αποζημίωση στην Εκκλησία για τη μισθοδοσία - Τα 15 σημεία «κλειδιά» της συμφωνίας

Στην τελική ευθεία η παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα - Καταλυτική η παρέμβαση του προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα

Στους οικείους του Κωνσταντίνου Κατσίφα αναμένεται να αποδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες η σορός του, μετά από σχετική παρέμβαση της προεδρίας της Αλβανίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι δικηγόροι της οικογένειας συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει ότι ο πατέρας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταβαίνουν από το χωριό Βουλιαράτι στα Τίρανα για να παραλάβουν τη σορό.
Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι οι γονείς του 35χρονου αναμένεται να παραλάβουν την σορό του γιους τους από το νεκροτομείο Τιράνων στις 12 τα μεσάνυχτα, και στην συνέχεια θα επιστρέψουν στο Αργυρόκαστρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τελεστεί την Πέμπτη.