Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

“Μπορούμε να διαβάσουμε την Γραμμική γραφή Α..”, Ο Μίνωας πλέον μας μιλά;

Μπορεί η σύγχρονη τεχνολογία να βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Α, της μινωικής γραφής που κρατά ακόμα καλά τα μυστικά της; Η Δρ. Ester Salgarella, ερευνήτρια στο St John’s College του Κέιμπριτζ, όχι μόνο το πιστεύει αλλά και το επιχειρεί με την ανοικτής πρόσβασης βάση δεδομένων SigLA (https://sigla.phis.me/), που έφτιαξε σε συνεργασία με τον επιστήμονα υπολογιστών Δρ. Simon Castellan από το Πανεπιστήμιο Ρεν στη Γαλλία. Η SigLA περιλαμβάνει έναν κατάλογο 300 τυπικών συμβόλων από 400 επιγραφές Γραμμικής Α οι οποίες έχουν αντιγραφεί στο χέρι από την ερευνήτρια. Η βάση δεδομένων βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή, αλλά περισσότερα από 3.000 μεμονωμένα σύμβολα που εντοπίστηκαν στις επιγραφές μπορούν να αναζητηθούν.

«Η SigLA εμφανίζει επιγραφές Γραμμικής Α σε μια διαδραστική βάση δεδομένων, όπου οι χρήστες

Αμερικανός πρώην αξιωματούχος: Η διεθνής κοινότητα έπρεπε να επέμβει στην Κατεχόμενη Κύπρο όπως έγινε σε Ιράκ-Κουβέιτ

Όταν η Τουρκία εμπλέκεται στο κυπριακό, είναι αδύνατο να διατηρηθεί οποιαδήποτε διαδικασία ζωντανή, αφού η Άγκυρα υπονομεύει οποιαδήποτε μόνιμη λύση

Ο Γνωστός Αμερικανός πρώην αξιωματούχος και νυν αναλυτής ενός από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα των ΗΠΑ του AEI, με διασυνδέσεις σε ΥΠΕΞ και Λευκό Οίκο, Μ.Ρούμπιν, δήλωσε το αυτονόητο για την Κύπρο ενόψει ενός ακόμη άχαρου γύρου συνομιλιών στην Ν.Υόρκη, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Ο ίδιος ουσιαστικά κατηγορεί τον ΟΗΕ και την διεθνή κοινότητα τονίζοντας ουσιαστικά ότι έπρεπε να γίνει επέμβαση στην Κατεχόμενη Κύπρο όπως έγινε στο Κουβέιτ όταν εισέβαλε το Ιράκ.

Ρωσία: Έτοιμη να παρέμβει στη σύγκρουση στο Ντόνμπας στην ανατολική Ουκρανία

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Ρούντενκο η Μόσχα είναι έτοιμη να παρέμβει στη σύγκρουση στο Ντόνμπας στην ανατολική Ουκρανία και τις συγκρούσεις που έχουν ξεκινήσει.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Ρούντενκο δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει υποστήριξη στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λούανσκ προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση μεγάλης κλίμακας στο Ντόναμπ.

Ψεύτες ολκής οι Τούρκοι… Παραποίησαν δηλώσεις Ισραηλινού υπουργού!

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Ανατολού έφτασε στο σημείο να παραποιήσει τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας του Ισραήλ, τις οποίες έκανε προχθές στη Λευκωσία… Και παραποίησε τις δηλώσεις για να ισχυριστεί ότι το Εβραϊκό Κράτος είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την Τουρκία στα θέματα του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Προηγήθηκαν τα δημοσιεύματα και ακολούθως σχετικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι θα βελτιωθούν οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ.  Επρόκειτο για ψευδή δημοσιεύματα, όπως αποδείχθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Πως θα βελτιωθούν οι σχέσεις με το Εβραϊκό Κράτος όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας συνεχίζει να χρηματοδοτεί την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς; Και είναι μόνο αυτό; Θα συνεχίσει τον …«αγώνα»,

Γραμματόσημο “κόβει” την ανατολική Τουρκία… Κουρδιστάν! Οργή Άγκυρας

Η Τουρκία απαίτησε οι ιρακινές κουρδικές αρχές να εξηγηθούν, μετά την έκδοση αναμνηστικού γραμματοσήμου στο οποίο μέρος της ανατολικής Τουρκίας περιλαμβάνεται στον χάρτη του Κουρδιστάν. «Αναμένουμε κατεπείγουσα και ξεκάθαρη δήλωση των αρχών της ΚΠΚ (σ.σ. της κυβέρνησης της περιφέρειας του Κουρδιστάν) που θα διορθώσει αμέσως αυτό το βαρύ σφάλμα», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στο αναμνηστικό γραμματόσημο, που τύπωσε η κυβέρνηση της ημιαυτόνομης περιφέρειας στην Αρμπίλ ενόψει της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου το Σαββατοκύριακο, εικονίζονται η μορφή του προκαθημένου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κι ένας χάρτης του Κουρδιστάν που συμπεριλαμβάνει πολλές τουρκικές πόλεις με κατά πλειονότητα κουρδικό πληθυσμό.

Ο χάρτης αυτός επιβεβαιώνει «μη ρεαλιστικούς πόθους» σε βάρος «της εδαφικής ακεραιότητας κρατών που γειτονεύουν με το Ιράκ», υπογράμμισε στο δελτίο

¨Διευρυμένος¨ χάρτης από τον Βούλγαρο υπουργό Αμύνης…

Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Αμύνης Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας δημοσίευσε χάρτη στον οποίο η Βουλγαρία έχει ¨προσαρτήσει¨ την  μισή επικράτεια των Σκοπίων, μικρό τμήμα της Σερβίας και τμήμα της Ελλάδος.

Πολύ καλά του απάντησε ένας σχολιαστής από κάτω γράφοντας : 

 Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον ότι ένα άτομο του οποίου το επώνυμο υποδεικνύει σαφώς μια ελληνική καταγωγή (Σαρακατσάνοι) μπορεί να είναι τόσο Βούλγαρος εθνικιστής. Είναι επίσης λυπηρό και μπανάλ.