Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Εντυπωσιακές εικόνες από τη συντήρηση των οχημάτων της τέως βασιλικής οικογένειας - Μεταφέρθηκαν σε νέο χώρο φύλαξης τα αυτοκίνητα(Βίντεο - Φωτο)

Από το newsbeast

Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η μεταφορά των οχημάτων της τέως βασιλικής οικογένειας σε νέο χώρο φύλαξης.
Όπως πληροφορεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «τα οχήματα, οκτώ αυτοκίνητα και δύο ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα, δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα σωστικές επεμβάσεις από κλιμάκιο συντηρητών του υπουργείου Πολιτισμού για την απομάκρυνση επικαθίσεων και ρύπων μετά από μακρόχρονη ακινησία εντός του κτιρίου του Βουστασίου, στο οποίο βρίσκονταν.
Η στενότητα του χώρου και η έλλειψη βασικών υποδομών υπαγόρευσαν την εκτέλεση μόνο των απαραιτήτων εργασιών πριν τη μεταφορά τους σε καταλληλότερο χώρο αποθήκευσης. Η μεταφορά, ακολουθεί την ενδελεχή μελέτη και διερεύνηση των θεμάτων συντήρησης των οχημάτων από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού».

Πρώτες Βοήθειες το καλοκαίρι: Το Medlabnews.gr-ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ σας παρέχει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το πιο χρήσιμο βιβλίο του καλοκαιριού!

Από το medlabgr

Και φέτος το καλοκαίρι θα σας συντροφέψουμε στις διακοπές σας φροντίζοντας για την υγεία σας, με το νέο μας ηλεκτρονικό βιβλίο με θέμα «Πρώτες βοήθειες το καλοκαίρι»!

Στις 163 σελίδες του ηλεκτρονικού βιβλίου συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά άρθρα για τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε την καλοκαιρινή περίοδο (όπως τσίμπημα μέδουσας, ηλίαση, πνιγμός, αναφυλακτικό σοκ κ.α.) αλλά και θέματα πρώτων βοηθειών γενικά (όπως λιποθυμία, τραυματισμός, σεισμός κ.α.)

Σύνολο 33 διαφορετικά άρθρα, για να σας βοηθήσουν εάν – ο μη γένοιτο! – σας τύχει κάποιο απρόοπτο.

Καθώς το φετινό καλοκαίρι είναι «διαφορετικό» λόγω της πανδημίας, συμπεριλάβαμε και άρθρα που αφορούν τον κοροναϊό COVID-19, όπως είναι οι οδηγίες που δίνονται στους ταξιδιώτες και οι αλλαγές στη διαδικασία της ΚαρδιοΠνευμονικής Αναζωογόνησης.

«Κακή ιδέα το τηλεφώνημα Αναστασιάδη στον Πούτιν για τον Ερντογάν» - «Ο Κύπριος πρόεδρος αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες» αναφέρει δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung

«Εξαιρετικά κακή ιδέα» χαρακτηρίζει η Süddeutsche Zeitung την απόφαση της Κύπρου να ζητήσει τη συνδρομή της Ρωσίας στη διένεξη με την Τουρκία, όπως μεταδίδει η dw.com. .
«Ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες. Μπροστά στις ακτές του νησιού του βρίσκονται δυο τουρκικά ερευνητικά πλοία, τα οποία ψάχνουν στο βυθό για φυσικό αέριο χωρίς να έχουν την αναγκαία άδεια της Κύπρου.
Η ενέργεια των τουρκικών πλοίων συνιστά σαφή παραβίαση δικαίου, στοχευμένη πρόκληση και καλά μετρημένη κίνηση του συνήθως χοντροκομμένου τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Στην πολύπλοκη σύγκρουση για τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Όπου δεν τα καταφέρνει, θέλει να ωθεί τους αντιπάλους του σε διαπραγματεύσεις.

Κύπρος:Για ποιο λόγο η Ελλάδα κατατάσσεται στην Κατηγορία Β'

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και τίποτε πλην αυτών οδήγησαν την Κυπριακή Δημοκρατία στην απόφαση για υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία Β’, σύμφωνα με πληροφορίες.
 
«Η κατάταξη της Ελλάδας στην κατηγορία Β’ δεν έγινε ελαφρά τη καρδία, αλλά υποχρεωτικώς, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων», αναφέρουν οι πηγές στη Λευκωσία, σχολιάζοντας τα παράπονα που διατυπώνονται από την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα μόλις τώρα λαμβάνει περιοριστικά μέτρα (σε γάμους, δεξιώσεις, πανηγύρια, φεστιβάλ, μπαράκια και μουσικοχορευτικά κέντρα) τα οποία

“Η όποια ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση δεν μπορεί να διαρκέσει πάνω από 60 δευτερόλεπτα”! Παν.’Ηφαιστος

Ο καθηγητής Παναγιώτης Ήφαιστος εξηγεί ,γιατί η όποια ελληνο-τουρκική διαπραγμάτευση δεν μπορεί να κρατήσει περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα…
Το κείμενο του Παν.Ήφαιστου:
Μετά το Navtex της Τουρκίας εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας πολλά λέγονται για πονηρές «διαπραγματεύσεις». Η μόνη νοητή «διαπραγμάτευση» μπορεί να είναι μόνο διαρκείας 1 λεπτού για να δηλωθεί από την Ελλάδα πως το μόνο που δέχεται είναι συμφωνία για προσφυγή σε διεθνές δικαστήριο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Οποιοδήποτε προσύμφωνο που θα περιέχει ακόμη και μια λέξη περισσότερο προδικάζει την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου. Αυτό επιδιώκει η Τουρκία επί μακρόν και είναι γνωστό ποιοι και πως

Γιατί η Λιβύη είναι ο «κεντρικός πυλώνας» της πολιτικής της Τουρκίας

Του Σάββα Καλεντερίδη 
Από το pontos-news

Στο άρθρό μας της Παρασκευής αναφέρουμε ότι η Λιβύη είναι ο «κεντρικός πυλώνας» της πολιτικής της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και το Αιγαίο. Το άρθρο του ahvlanews που μεταφράσαμε το αποδεικνύει, πέραν του ότι είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό αλλά και διδακτικό από κάθε άποψη, κυρίως για όσους σχεδιάζουν την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στον Νίγηρα;
Του Μπουράκ Τουιγκάν.

Την τελευταία εβδομάδα η Τουρκία έκανε ενδιαφέρουσες κινήσεις προς το κράτος του Νίγηρα. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που επισκέφθηκε το Τόγκο, την Ισημερινή Γουινέα και το Νίγηρα, δήλωσε ότι ανάμεσα στις συμφωνίες που είναι να υπογραφούν με την κυβέρνηση του Νίγηρα υπάρχει και μία που αφορά τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Δήλωσε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης το θέμα της Λιβύης ήταν στην ημερήσια διάταξη.