Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΔΑΚΡΥΣΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! «ΈΝΝΟΙΑ ΣΑΣ, ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ». Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ. ΌΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΔΡΕΣ, ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ! (ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Από το makeleio

Απαγχονίζονται στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας από τις αγγλικές αρχές κατοχής οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Ανδρέας Ζάκος (25 χρονών), Χαρίλαος Μιχαήλ (21 χρονών), και Ιάκωβος Πατάτσος, (22 χρονών).

9 Αυγούστου 1956. Ο γαλανός ουρανός της μεγαλονήσου μας μαύρισε για άλλη μια φορά, θρηνώντας τρία παλικάρια που δεν τα φόβιζε ο θάνατος γιατί θεωρούσαν τη ζωή περιττή μέσα στη σκλαβιά. Τρεις νέοι Έλληνες και μπροστά τους μόνο η αγχόνη και το φως της λευτεριάς που δεν μπορούσαν να του αντισταθούν. Ανδρέας Ζάκος, Ιάκωβος Πατάτσος, Χαρίλαος Μιχαήλ.

Μάρκος Μπότσαρης 1790 – 1823

Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης από το Σούλι. Έδρασε κυρίως στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και χαρακτηρίζεται από τους ιστορικούς ως μία από τις πιο αγνές μορφές του Αγώνα.
Ο Μάρκος Μπότσαρης γεννήθηκε στο Σούλι το 1790 και ήταν ο δευτερότοκος γιος του Κίτσου Μπότσαρη (1754-1813), ηγετικής μορφής της φάρας των Μποτσαραίων. Μετά την κατάληψη του Σουλίου από τον Αλή Πασά το 1803 και τις διώξεις των Σουλιωτών που ακολούθησαν, κατέφυγε με τον πατέρα του και άλλους συμπατριώτες του πρώτα στην Πάργα και στη συνέχεια στην Κέρκυρα. Εκεί εντάχθηκε στο «Αλβανικό Σύνταγμα», που είχαν συγκροτήσει οι Γάλλοι κι έφθασε μέχρι το βαθμό του εκατόνταρχου.

«Πόλεμος» Κοτζιά – Financial Times με αφορμή δημοσίευμα

FT: Φόβοι για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα μετά τη δικαστική νίκη Κοτζιά επί της ARB – Κοτζιάς: Έχουν στόχο να σπιλώσουν την κυβέρνηση
Για φόβους γύρω από το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα κάνουν λόγο, σε άρθρο - ρεπορτάζ τους, οι Financial Times, με αφορμή την δικαστική νίκη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά έναντι του περιοδικού Athens Review Of Books στον Άρειο Πάγο, με βάση την οποία ο υπουργός πάγωσε στη συνέχεια τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εκδοτών της ARB.

FAZ: H Άγκυρα το παρατράβηξε με την επίσκεψη γερμανών βουλευτών στο Ικόνιο «Έχει επέλθει μεταμόρφωση της Τουρκίας σε ένα αυταρχικό κράτος με προεδρικό πολίτευμα»

«Επτά (γερμανοί) βουλευτές μπορούν να επισκεφθούν τη βάση του Ικονίου στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ, με τις λεπτομέρειες να μην έχουν πάντως διευκρινιστεί. Το ΝΑΤΟ προσέφερε στην τουρκική ηγεσία το ενδεδειγμένο πλαίσιο λύσης, ώστε να μην πληγεί το κύρος της. Άλλωστε η τουρκική κυβέρνηση έχει αντιληφθεί, εδώ και ημέρες, ότι το παρατράβηξε…». γράφει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφερόμενη στην σχετική απαγόρευση της Άγκυρας να επισκεφτούν τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, αλλά και εκείνη του Ικονίου μέλη του γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag).

«Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μπορούν να επιστραφούν ως αντάλλαγμα για το Brexit» Η Die Welt βάζει στο «παιχνίδι» της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. το πάγιο Ελληνικό αίτημα

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε., οποιαδήποτε έγκριση για οικονομική συμφωνία ανάμεσα στην Ένωση και τη Βρετανία μετά το Brexit θα πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των χωρών- μελών αλλιώς, έστω και μια αν διαφωνήσει, αυτομάτως μπλοκάρεται!
Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της Ελλάδας προκειμένου να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στη χώρα; Σύμφωνα με την  γερμανική Die Welt αυτό είναι μια... «νέα» ευκαιρία για να προωθηθεί με αξιώσεις το αίτημα της Ελλάδας!

Το Ναγκασάκι τιμά τα θύματα του βομβαρδισμού, 72 χρόνια μετά τον πυρηνικό όλεθρο - 75.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, ο δήμαρχος Τομιχίσα Τάουε ζητά η χώρα του να υπογράψει τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων
Η ιαπωνική πόλη Ναγκασάκι τίμησε σήμερα τα θύματα του πυρηνικού βομβαρδισμού της από τις ΗΠΑ, ο οποίος συνέβη πριν από ακριβώς 72 χρόνια, στην διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, με τον δήμαρχο Τομιχίσα Τάουε να ζητά η χώρα του να υπογράψει τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων.

Καμμένος εναντίον Βούτση για τη θρησκεία - Ανεβαίνει ξαφνικά το πολιτικό θερμόμετρο

Ένταση μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- Ο Υπουργός Άμυνας με tweet  κατά του Προέδρου της Βουλής για τις δηλώσεις αμφισβήτησης της Ορθοδοξίας- Παρέμβαση και από τη ΝΔ:  Παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβητεί ακόμα και την θρησκεία των Ελλήνων- «Ευχαριστούμε που η ΝΔ υπενθυμίζει τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας» απαντά ο Τζανακόπουλος 
Αφορμή για την ένταση στο εσωτερικό της κυβερνητικής συμμαχίας ήταν η δήλωση του κ. Βούτση ότι «η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"». 

Παγκόσμια Ημέρα Ιθαγενών η 9η Αυγούστου

Του Ν. Λυγερού

Από το 1994, η 9η Αυγούστου είναι Παγκόσμια Ημέρα Ιθαγενών με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Έτσι το όραμα για τα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν με δικούς τους νόμους στη δική τους γη, άρχισε να φαίνεται και αυτό το πρώτο στάδιο οδήγησε το 2007 στα Δικαιώματα των Αυτόχθονων Λαών. Είναι λοιπόν καλό να έχουμε αυτήν την Ημέρα στο νου μας όταν παλεύουμε για τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας, ενώ δεν υπάρχει ακόμα η Ημέρα της Ανθρωπότητας ούτε καν ως έννοια.

Η Ελλάδα θέλει συμμαχίες

Του Ν. Λυγερού

Η Ελλάδα θέλει συμμαχίες αν θέλει να παραμείνει ανεξάρτητη. Οι ενεργειακές εξαρτήσεις με την Αλγερία και το Αζερμπαϊτζάν όχι μόνο δεν έχουν κανένα ουσιαστικό όφελος, αλλά μας προκαλούν και τεράστιο οικονομικό κόστος. Τα αποκλειστικά συμβόλαια φυσικού αερίου μας δεσμεύουν δίχως να υπάρχει λόγος πια. Με την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ, η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει εξαρτήσεις με χώρες που δεν γνωρίζουν καν την έννοια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με χώρες που θεωρούν ότι είναι φυσιολογικό να καταπατούν τις γειτονικές χώρες.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                         
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ:
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στο 71ο συνέδριό της που έλαβε χώρα μεταξύ 23 και 26 Ιουλίου, 2017, στο Αλεξάνδρειο Λιτόχωρου Πιερίας, αποφάσισε τα ακόλουθα:

(1) Οι Μακεδόνες θυμίζουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και οι πολίτες της από την ίδρυσή της το 1960 υπήρξαν θύματα διαφόρων μορφών διαίρεσης, φυλετικού διαχωρισμού και παρεμβολών ξένων κρατών.