Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν υπερήφανοι για τη γλώσσα τους!



* Η ξενομανία, δηλαδή το να γοητευόμαστε από οτιδήποτε ξενόφερτο είναι μια μεγάλη και βαριά νόσος των Νεοελλήνων.

Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι η χρήση ξένων λέξεων αντί των ωραιότερων Ελληνικών, από μια γλώσσα που είναι η μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών και όχι μόνο.

Παράλογο και ραγιαδισμός

Του Ν. Λυγερού
Δεν μας φτάνει που η εξωτερική πολιτική του τουρκικού καθεστώτος είναι εντελώς παράλογη, έχουμε και τους ραγιάδες μας που την βρίσκουν φυσιολογική για τα δεδομένα τους, επειδή ο κόσμος τους παρέμεινε στο χώρο της νοητικής σκλαβοσύνης. Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που μιλάμε για πανορθόδοξη σύνοδο στην Κρήτη, να θεωρούν οι ραγιάδες ότι είναι φυσιολογική η ανάγνωση του κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία. Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα χριστιανικό σύμβολο παγκόσμιας εμβέλειας, που αυτήν την περίοδο λειτουργεί ως μουσείο.

Η οπισθοδρομική Τουρκία

Του Ν. Λυγερού
Όσοι προσπαθούν να μας πείσουν, με τον ραγιαδισμό που τους χαρακτηρίζει, ότι η Τουρκία, με το καθεστώς που έχει, προοδεύει, και πάλι θα αμφισβητηθούν από την ίδια. Με το πρόσχημα της αντεπίθεσης για την αναγνώριση της γενοκτονίας, από το γερμανικό κοινοβούλιο, αποφάσισε ως εκδίκηση να διαβάσει το Κοράνι στην Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που δεν λειτουργεί ως τζαμί.

Άσαντ: Το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο του Ερντογάν - «Θα πάρουμε πίσω κάθε εκατοστό»

Βηρυτός: Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ διαμηνύει ότι θα «απελευθερώσει κάθε εκατοστό» της Συρίας με τον ίδιο τρόπο που τα στρατεύματά του, υποστηριζόμενα από τη Ρωσία, ανακατέλαβαν την Παλμύρα από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι το Χαλέπι «θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων» του Ταγίπ Ερντογάν, μείζονος χορηγού των ανταρτών που μάχονται να τον ανατρέψουν.

Μιλώντας ενώπιον της συριακής Βουλής ο Άσαντ δήλωσε ότι θα συνεχίσει αυτό που αποκάλεσε πόλεμο της Συρίας εναντίον της τρομοκρατίας, χωρίς να δείξει καμιά διάθεση για συμβιβασμό στην πρώτη μείζονα ομιλία του από τον Απρίλιο όταν κατέρρευσαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, σημειώνει το Reuters.

Παγκόσμια σιωπή για το «βιασμό» του Χριστιανισμού(Βίντεο)

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΛΟΥΦΑΞΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΝΤΡΟΠΗ!
Οι τουρκικές Αρχές αποφάσισαν κι έκαναν πραγματικότητα τη ζωντανή μετάδοση του Κορανιού, κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, από το χώρο της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μέσα στο παγκόσμιο μνημείο και στο «φάρο» της Ορθοδοξίας - στην ουσία - το ανώτατο θρησκευτικό σύμβολο του Ισλάμ, τη στιγμή που ακριβώς απέναντι βρίσκεται το Μπλε Τζαμί, και στο οποίο ούτως ή άλλως γίνονται οι προσευχές τους τις ίδιες ώρες.
Της Μαρίας Γιαχνάκη
Από το newsbomb
AdTech Ad
Ο λόγος, λοιπόν, που συνέβη αυτό ήταν καθαρά για να προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα, αλλά και για να δώσει ο Σουλτάνος Ερντογάν ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν φοβάται και δεν υπολογίζει κανέναν, αλλά μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσει και να αλλάξει όλα τα δεδομένα, παραβλέποντας διεθνείς αποφάσεις.

Θύελλα από τη δήλωση Ξυδάκη ότι «δεν είναι τραγικό» να διαβάζεται το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά! - Άρχισε χθες να διαβάζεται το Κοράνι με απόφαση Ερντογάν(Βίντεο)

Για δεύτερη ημέρα οι Τούρκοι διάβασαν το κοράνι στην Αγιά Σοφιά, αλλά... «δεν είναι τραγικό» - Σοκ απο την δήλωση του αρμόδιου υποργού Νίκου Ξυδάκη ότι «δεν είναι έλλειψη σεβασμού να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο...»
Μετά από αμήχανη σιωπή αρκετών ωρών και αφού είχαν ήδη σημειωθεί αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο, το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με μία ανακοίνωση στην απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αρχίσει να διαβάζεται καθημερινά το Κοράνι στο Ναό της Αγιάς Σοφιάς κατά την διάρκεια του ραμαζανιού.