Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Σαν σήμερα φεύγει από τη ζωή ο στρατηγός Μακρυγιάννης

Ο Μακρυγιάννης ήταν ένας από τους κορυφαίους αγωνιστές του ’21. Γεννήθηκε στα 1797 στο Αβορίτι της Δωρίδας από φτωχούς γονείς. Το πραγματικό του όνομα ήταν Τριανταφύλλου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα τον αποκαλούσαν «Μακρυγιάννη» για το ψηλό του ανάστημα, όνομα που το κράτησε και με αυτό παρέμεινε στην ιστορία. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε με στερήσεις και κακουχίες, ανάμεσα στις περιπέτειες και στους κατατρεγμούς των δικών του από τους Τουρκαλβανούς. Το 1804 κατά το διωγμό των κλεφτών ο πατέρας του σκοτώθηκε και ο Μακρυγιάννης ,μόλις εφτά χρονών, άρχισε να δουλεύει για να συντηρήσει τον εαυτό του. Στα 1811πάει στην Άρτα όπου και προσλαμβάνεται στη δούλεψη του προύχοντα Αθανάσιου Λιδωρίκη. Το 1817 επιδόθηκε στο εμπόριο και χάρη στο ζήλο και την εργατικότητά του κατάφερε να αποκτήσει σημαντικά κέρδη και να καλυτερεύσει τη ζωή του.

Οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα: Γιατί αυτοκτόνησε η Πηνελόπη Δέλτα και ο μύθος του εύζωνα που έπεσε από την Ακρόπολη τυλιγμένος με τη σημαία

 

Νίκος Τζιανίδης

Συντάκτης-Αρθρογράφος

Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα σαν σήμερα27 Απριλίου του 1941, όταν ο γερμανικός στρατός σκοτείνιασε την Αθήνα. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας κρυφοκοίταζαν με θλίψη πίσω από τα κλειστά παράθυρά τους.

Ο Περιφερειάρχης παρέθεσε ιφτάρ με επίτιμο προσκεκλημένο τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής !!

Ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης παρέθεσε δείπνο ιφτάρ, που είναι το δείπνο που τρώνε οι μουσουλμάνοι κατά τον μήνα του Ραμαζανιού

Να σημειώσουμε πως ο περιφερειάρχης κ. Μέτιος ΔΕΝ κάλεσε ούτε τον επίσημο μουφτή, ούτε την Διαχειριστική Επιτροπή Κομοτηνής και δεν βλέπουμε επίσης και κανέναν βουλευτή.

Αντίθετα επίτιμος καλεσμένος ήταν ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου !

Εμείς θα ντρεπόμασταν να κάνουμε κάτι τέτοιο…

Να σημειώσουμε πως τον κύριο Μέτιο τον ¨επέβαλε¨ στην Θράκη η ίδια ΝΔ από την Αθήνα…

Είπαμε, λίγα μας κάνουν οι Τούρκοι..

Ατζούν Ιλιτζαλί: Ο εχθρός εντός των τειχών και η φιλοτουρκική προπαγάνδα του Σκάι

«Τα νησιά δεν είναι τίποτε, αν δεν έχουν πάνω τους ανθρώπους» είπε στο «Survivor» ο περίφημος Τούρκος παραγωγός Ατζούν, Αμφισβητώντας με καλλιτεχνικό τρόπο τις βραχονησίδες μας. Για να αποδειχθεί τελικώς ότι εκεί στον Σκάι δεν πρέπει να αλλάξετε πρόγραμμα. Μυαλά πρέπει να αλλάξετε.

Μυαλά όμως θα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς οι Έλληνες εάν θέλουμε να επιβιώσουμε. Από το χοροπήδημα των παικτών του γνωστού ριάλιτι, όταν βλέπουν τον Τούρκο παράγωγο, έως τους τηλεθεατές που επιμένουν να νομιμοποιούν τον συνεργάτη του εγκληματία Ερντογάν, χαρίζοντας του τηλεθέαση.

Προστατεύστε τον Σενέρ από τον φασίστα

Άριστος Μιχαηλίδης   

Ο Σενέρ Λεβέντ κινδυνεύει ακόμα μια φορά. Επειδή συνεχίζει τον δικό του αγώνα ενάντια στην κατοχή της Κύπρου. Καταδικάστηκε χτες σε ένα χρόνο φυλάκιση, αλλά όχι στη χώρα του. Στην Τουρκία αυτή τη φορά. Καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο για ένα σκίτσο που δημοσίευσε και ενόχλησε τον δικτάτορα Ερντογάν. Για την ίδια υπόθεση δικάστηκε και αθωώθηκε στα κατεχόμενα, αλλά δεν ικανοποιήθηκε ο νεοσουλτάνος. Τον δίκασε κι αυτός και του επέβαλε ποινή. Για να στείλει το μήνυμα στους Τουρκοκύπριους, που αντιδρούν ακόμα με τη μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο, ότι δεν θα κάνουν του κεφαλιού τους. Τα πλοκάμια του Ερντογάν είναι ήδη πάνω στα κεφάλια τους κι όσο τα ανέχονται θα τους πνίξουν. «Δεν πρόκειται να μετατραπούμε σε μπάλωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας», έλεγε χτες ο Ερσίν Τατάρ. Και μετατράπηκαν σε μπάλωμα της Τουρκίας και είναι και περήφανοι. Δεν νιώθουν την ανάσα του Γκρίζου Λύκου στο σβέρκο τους; Ούτε τώρα που θα ξεκινήσουν φυλακίσεις Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία;

Σενέρ Λεβέντ: «Δεν αναγνωρίζω την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου»

Δεν αναγνωρίζει την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο της Άγκυρας. Ο κ. Λεβέντ κάνει λόγο για μια πρωτόγνωρη εξέλιξη και τονίζει ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου.

  Ο ο κ. Λεβέντ σημείωσε στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ότι, από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας, η εφημερίδα του βρίσκεται στο στόχαστρο του καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει η Τουρκία στο κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου. Τονίζει ότι στο παρελθόν η «Αφρίκα-Αβρούπα» δέχθηκε επιθέσεις και οι δημοσιογράφοι της οδηγήθηκαν σε σειρά «δικών».

Ο ΟΗΕ πρέπει να καταργηθεί

Του Βασίλη Μούτσογλου*

Ο προκλητικός τίτλος επιλέχθηκε ώστε να έχει κάποια τύχη η ανάγνωση του κειμένου αυτού. Γιατί έχει παρατηρηθεί ότι η αναφορά στον ΟΗΕ, προκαλεί πλέον τα «πιο βαθιά χασμουρητά». Και όχι αδίκως. Η αδυναμία του να επιλύει τις κρίσεις και να δίνει απάντηση σε καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί έχει διαπιστωθεί και επισημανθεί από πολλούς διεθνολόγους. Ορισμένοι εξ αυτών προσθέτουν πάντως ότι είναι χρήσιμος ως βήμα (ανούσιων πάντως) συζητήσεων και τόπος συνάντησης των ηγετών προς ανταλλαγή απόψεων. Αν ήταν έτσι, θα ήταν ίσως επιτυχέστερο και πάντως πιο ευχάριστο να διοργανώνονταν στη Βιέννη ετήσιοι διπλωματικοί χοροί στο πρότυπο του 1815. 

Λάβρος Μενέντεζ κατά Μπλίνκεν: Δεν καταδίκασες τον Ερντογάν για τα απαράδεκτα ισόβια στον Καβαλά

Ο Μπομπ Μενέντεζ, πανίσχυρος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, γνωστός για τις μάχες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών άσκησε ανοιχτή κριτική στον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ λέγοντας ότι ουσιαστικά δεν καταδίκασε την απαράδεκτη απόφαση τουρκικού δικαστηρίου για ισόβια φυλάκιση του Οσμάν Καβαλά.

Αναφερόμενος στην καταδίκη του φιλάνθρωπου και ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Καβαλά, η οποία αποκτά διαστάσεις απόλυτου συμβολισμού για την καταστολή των αντιφρονούντων στην Τουρκία από το καθεστώς Ερντογάν, ο Μενέντεζ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν λέγοντας ότι απέχει από το απαιτούμενο.

Ελλάδα - Κύπρος - Εξωτερική Πολιτική ΚΑΚΕΣ vs. ΚΑΛΕΣ στρατιωτικές εισβολές – κατοχές! ΗΠΑ, Ουκρανία και ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ

Η στάση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στο ζήτημα της Ουκρανίας έχει θέσει στο τραπέζι το ζήτημα της μόνιμα φοβικής αντιμετώπισης των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά από το πολιτικό σύστημα και τους «καθεστωτικούς» απολογητές και προπαγανδιστές του στα ΜΜΕ. Τις προηγούμενες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας έκθεση της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία που ανέλυε από την αμερικανική οπτική γωνία τις αιτίες απόρριψης του Σχεδίου Ανάν πριν σχεδόν 20 χρόνια.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Οι τότε απόψεις των Αμερικανών αποκαλύπτουν πολλά όταν διαβάζονται σήμερα. Αλήθεια, στην

Μπορέλ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβάλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Βασιλης Διαμαντακος

"H Eυρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβάλα" αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Ζοζέπ Μπορέλ

“H Eυρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβάλα” αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνοντας ότι « στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, η προστασία και η υποστήριξη των κοινών μας αξιών, ιδίως της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι πιο σημαντική από ποτέ».

Παράλληλα, τονίζει ότι η Τουρκία, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτός είναι ο Έλληνας καθηγητής που κατασκευάζει το drone της επόμενης γενιάς – Οι προσδοκίες και οι αντιδράσεις

Σε τελικό στάδιο εισέρχεται η σχεδίαση του πρώτου αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) που υλοποιείται με τη σύμπραξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το drone θα χρησιμοποιεί την κορυφαία τεχνολογική λύση στον πλανήτη σήμερα, αυτήν που έχουν επιλέξει οι ΗΠΑ για το μοναδικό αυτή τη στιγμή στον κόσμο μαχητικό 5ης Γενιάς, που μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, το F-35B, και θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα. Το πρώτο VTOL UAV αναμένεται να πετάξει στον ελληνικό ουρανό σε περίπου δύο χρόνια.

Ο Κύρος Υάκινθος, καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και διευθυντής του

Το πείραμα της Υπερδνειστερίας και η τριχοτόμηση της Ουκρανίας

 

Ποιος ευθύνεται για τις δολιοφθορές και τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Υπερδνειστερία;

Συμφέρει την Ρωσία το άνοιγμα νέου μετώπου στην Υπερδνειστερία;

Πούτιν: Θα απαντήσουμε άμεσα σε όποιον παρέμβει στην Ουκρανία - Έμμεσες απειλές για χρήση κάθε όπλου

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία θα αντιμετωπίσουν την άμεση απάντηση της Ρωσίας και υπογράμμισε ότι όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδρούσε η Μόσχα σε αυτή την περίπτωση έχουν ήδη ληφθεί, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters.

Η Τουρκία «έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια» το διάβημα του ΥΠΕΞ – Νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο

 

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου, υπερπτήσεις πάνω από τους Λειψούς στις 17:17 στα 27.000 πόδια και πάνω από τους Αρκιούς στις 17:18 στα 14.000 πόδια.

Σε πόλεμο του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εξελίσσεται η σύρραξη στην Ουκρανία

 

Του Μιχάλη Ψύλου
psilosm@naftemporiki.gr 

Η Gazprom σταμάτησε από σήμερα διαδοχικά τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία-σε δύο μέλη του ΝΑΤΟ. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε πόλεμο φυσικού αερίου στην Ευρώπη. 

Ισπανία- Πορτογαλία: Δωρεάν Μαθήματα Αποκλιμάκωσης Τιμών στον Ηλεκτρισμό

 

 του Αδάμ Αδαμόπουλου

Η είδηση ότι ενεκρίθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επιβολή ανώτατου ορίου (πλαφόν) στις τιμές του φυσικού αερίου από την Ισπανία και την Πορτογαλία, προκειμένου να  προστατευθούν οι καταναλωτές τους από τις υπερβολικά υψηλές τιμές στην ενέργεια αποτελεί ένα παράθυρο ευκαιρίας και για χώρες όπως η Ελλάδα που χειμάζονται από το κύμα ακρίβειας που τις συνοδεύει

Κυβέρνηση: Υπάρχει ενεργειακή επάρκεια - Δεν αναμένονται διαταραχές με το φυσικό αέριο

 

Στην σύσκεψη τονίστηκε πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής, καθώς το Υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινώσει αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε οποιαδήποτε εξέλιξη

Ευθεία απειλή Ρωσίας σε ΕΕ – Θα κόψουμε την παροχή αερίου – Τι απαντά η Λάιεν

 

Η Gazprom προειδοποίησε ότι θα διακοπεί και το φυσικό αέριο στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σερβία το οποίο διέρχεται μέσω της Πολωνίας και της Βουλγαρίας σε περίπτωση μη εγκεκριμένης παρακράτησής του από τη Βαρσοβία και τη Σόφια.

Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία

 

Τις χώρες του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία απειλεί η Ζαχάροβα

Η Μαρία Ζαχάροβα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν πλήγματα εναντίον κρατών του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Για καταστροφή μεγάλης ποσότητας πυρομαχικών που στάλθηκαν από τις ΗΠΑ κάνει λόγο η Ρωσία

 

Η ρωσική ανακοίνωση δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγήAP/Vadim Ghirda

Μεγάλη ποσότητα όπλων που έχουν παραδοθεί στο Κίεβο από τις ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες κατέστρεψε ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. 

Είναι καλή ιδέα η ένταξη Φινλανδίας - Σουηδίας στο ΝΑΤΟ;

 

Της Συντακτικής Επιτροπής του Bloomberg Opinion

Μετά από δεκαετίες ουδετερότητας, η Φινλανδία πιθανόν να αποφασίσει μέσα στον επόμενο μήνα να υποβάλει αίτηση για ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Η γειτονική της Σουηδία είναι επίσης πιθανό να ακολουθήσει σύντομα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ρωσία έχει απειλήσει με "σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές" συνέπειες ως απάντηση.

Σερβία: «Ο Πούτιν χρησιμοποίησε το Κόσοβο για τις αυθαίρετες κινήσεις του»

 

Απρίλιος 27, 2022. Ελλάδα.

«Ο Πούτιν απλά έδειξε ότι το θέμα του Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σημαντικό για αυτόν», έχει ως τίτλο η σερβική Blic.

ΗΠΑ προσεγγίζει την Σερβία

 

Οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν σθεναρά» την ενσωμάτωση ολόκληρων των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, δήλωσε η Ντόνφριντ. [Shutterstock/Den Rozhnovsky]

Η στάση της Σερβίας απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινα, η ένταξη στην ΕΕ και οι διμερείς σχέσεις συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με την βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Κάρεν Ντόνφριντ στο Βελιγράδι, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του Βούτσιτς.

Ο άξονας του κακού: Η Κίνα ενισχύει με οπλικά συστήματα το Πακιστάν – Στην εξίσωση & η Τουρκία – Πως επηρεάζεται η Ελλάδα

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Η Κίνα παρέμεινε βασικός προμηθευτής του Πακιστάν στα οπλικά συστήματα. Το Πεκίνο αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 72% των μεγάλων προμηθειών όπλων και πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, αρμάτων μάχης, υποβρυχίων, όπλων και πολεμικών πλοίων προς το Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI).

Ν. Λυγερός: Γεωπολιτικές Εξελίξεις, Επιχειρηματικότητα και Θεωρία Παιγνίων. Τρίκαλα

 

Μέρος IX - Ν. Λυγερός: Γεωπολιτικές Εξελίξεις, Επιχειρηματικότητα και Θεωρία Παιγνίων. Τρίκαλα, 15/04/2022

Ι. Μάζης : Η Παγκόσμια εμπλοκή και η αφασία του Ελληνικού συστήματος

 

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο ΕΚΠΑ , Ιωάννης Μάζης εξηγεί γιατί πλέον δεν είναι ακραίο σενάριο μια πολλαπλών επιπέδων παγκόσμια σύρραξη, το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αναφορικά με την Ρωσία και την Κίνα, αλλά και την αντίληψη Μακρόν που διαφοροποιείται στρατηγικά και έναντι της Τουρκίας, αλλά και την «αφασία» του Ελληνικού πολιτικού συστήματος, την ώρα που η γειτονική μας χώρα όπως λέει και με την ανοχή μας εμφανίζεται σε ρόλο «ειρηνοποιού», με απαιτήσεις σε Ελλάδα – Κύπρο και επεμβάσεις σε Βόρειο Ιράκ και Συρία.

Οσμάν Καβαλά - Εξελίξεις στην Τουρκία & αντιδράσεις στην Ευρώπη πυροδοτεί η καταδίκη του.

 

Ο κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα αναφορικά με την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά από το Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης (26-04-2022 | ertnews.gr).

Θαν. Δρούγος: Ετοιμάζουν αντεπίθεση Ουκρανίας με βαρέα όπλα. Λόιντ Όστιν: Να χύσει πολύ αίμα η Ρωσία

 

Θαν. Δρούγος: Ετοιμάζουν αντεπίθεση Ουκρανίας με βαρέα όπλα. Λόιντ Όστιν: Να χύσει πολύ αίμα η Ρωσία. Τι γίνεται στην Υπερδνειστερία.

Ο Γόρδιος Δεσμός στην ελληνική εξωτερική πολιτική | ZOOM (26-4-2022)

 

Την τουρκική στρατιωτική άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα", η οποία περιλαμβάνει σενάρια κατάληψης ελληνικών νησιών σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM. Παράλληλα εξήγησε πως μπορεί να λυθεί ο Γόρδιος Δεσμός στην ελληνική εξωτερική πολιτική.

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Ίσως η Ουκρανία να μην είναι ο μόνος στόχος της Ρωσίας και του Πούτιν

 

Μετά την κίνηση της Ρωσίας να κλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία, ο Διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μιλάει για τις εξελίξεις στην διπλωματική σκακιέρα της Ουκρανικής σύγκρουσης

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ολες οι εξελίξεις από την 63η ημέρα εισβολής

 

Η Μόσχα παίζει το χαρτί του «ενεργειακού πολέμου»
Αλυσιδωτές αντιδράσεις από το κλείσιμο της στρόφιγγας αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία, που μιλούν για αθέτηση συμβολαίου - Απειλές Gazprom και κατά Γερμανίας, Ουγγαρίας, Σερβίας.