Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

Η δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α΄


Πανομοιότυπη της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, η πρώτη από 7 πολιτικές δολοφονίες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη τον 20ο αιώνα
Πανομοιότυπη της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, η πρώτη από 7 πολιτικές δολοφονίες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη τον 20ο αιώνα
Του Σπύρου Κουζινόπουλου
Συμπληρώνονται 113 χρόνια από την αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα, στις 14 Φεβρουαρίου 1898, εναντίον του πιο συνετού από τους βασιλείς που βρέθηκαν στο θρόνο της Ελλάδος, του Γεωργίου του Α΄. Μία απόπειρα που μπορεί να μην πέτυχε τότε, επαναλήφθηκε όμως 15 χρόνια αργότερα, στις 5 Μαρτίου 1913 και αυτή τη φορά οι δολοφόνοι πέτυχαν στο σκοπό τους, διαπράττοντας μία από τις επτά πιο άγριες πολιτικές δολοφονίες που εκτελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Αυτή δεν είναι γυναίκα είναι γυναικάρα και δηλώνει υπερήφανη σαν Ελληνίδα μάνα (Βίντεο)

Είναι ένα από τα επίλεκτα στελέχη των Δυνάμεων Πεζοναυτών.Ταυτόχρονα είναι μια στοργική και αφοσιωμένη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα δύο παιδιά της.Η πεζοναύτης και αλεξιπτωτίστρια Δήμητρα Καραούζα δηλώνει υπερήφανη ότι πάνω απ’ όλα βάζει την πατρίδα και τα δύο παιδιά της που μεγαλώνει μόνη της.
Ένα παράδειγμα δύναμης και θέλησης. Μια γυναίκα που κατάφερε να υπερνικήσει όλα τις δυσκολίες για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα να φορέσει τον πράσινο μπερέ.

Όταν Ο Ερντογάν Μιλάει Για Δικαιώματα Σκέφτομαι Αυτό

Από την περίοδο που ο Γιωργάκης χόρευε ζεϊμπέκικους και φύτευε ελιές στην Τουρκία, οι αντίστοιχοι Τούρκοι, έψαχναν τρόπους για να ξανακλέψουν εδάφη, γη ελληνική.
Όπως η Μικρά Ασία, η Σμύρνη, όπως η Κωνσταντινούπολη, όπως η Κύπρος μας… Κάθε φορά που ο Τούρκος μας βρήκε μπόσικους κι εκτεθειμένους άρπαξε όσα περισσότερα μπορούσε… Αυτό προσπαθεί να κάνει και τώρα ο Ερντογάν. Ήρθε στην Ελλάδα για να αμφισβητήσει τα πάντα και να διεκδικήσει, να κλέψει ότι μπορεί.

Τα είπαν όλα οι Γάλλοι με ένα σκίτσο! Εδώ είναι πραγματικά μια εικόνα χίλιες λέξεις …….

Η φωτογραφία της ημέρας είναι ένα ευφυέστατο σκίτσο του γαλλικού τύπου εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία που αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο την χλιαρή αντίδραση της ΕΕ στην απίστευτη κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα με την εγκληματική τακτική των Τούρκων στο μεταναστευτικό.
Η  Ελλάδα παρουσιάζεται με τη μορφή του Τιτάνα Άτλαντα, που σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες είχε τιμωρηθεί από το Δία να σηκώνει στους ώμους του τον ουράνιο θόλο. Ο συμβολισμός είναι εμφανής, διότι η Ελλάδα σηκώνει μόνη της  το δυσβάστακτο βάρος του μεταναστευτικού (αφού όλοι οι άνθρωποι είναι μέσα σε μια γιγαντιαία βάρκα) σαν να είναι κι εκείνη τιμωρημένη από τους εταίρους της..