Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Η μάχη της Πέτρας: Η τελευταία σύγκρουση του αγώνα του 1821 - Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1829

Ο καθοριστικός ρόλος Καποδίστρια και Υψηλάντη - Η προσπάθεια του Καποδίστρια να περιληφθεί στο ελληνικό κράτος η Στερεά Ελλάδα - Ο Δ. Υψηλάντης, συγκροτεί αξιόμαχο στρατιωτικό σώμα στην Α. Στερεά - Η τεράστια σημασία της ελληνικής νίκης
Με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου της 16ης Νοεμβρίου 1828,  η Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες θα έμπαιναν κάτω από την εγγύηση των Μεγάλων Δυνάμεων, μέχρι να αποφασιστεί οριστικά η τύχη της Ελλάδας με τη συγκατάθεση της Υψηλής Πύλης. Αυτό σήμαινε, ότι υπήρχε ο κίνδυνος το ελληνικό κράτος να περιοριστεί μόνο στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.

Ανακάλυψαν φαραωνικό τάφο 2.500 χρόνων σε εξαιρετική κατάσταση - Στο Λούξορ(Βίντεο)

Σε βάθος επτά μέτρων βρέθηκε ένα άγαλμα που εικονίζει τον χρυσοχόο Αμενενχάτ, δίπλα από τη γυναίκα του που φοράει μακρύ φόρεμα, ενώ στα πόδια τους, βρίσκεται ένας από τους γιους τους
Την εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη του πολύ καλά διατηρημένου φαραωνικού τάφου του χρυσοχόου Αμενενχάτ της 18ης Δυναστείας, που χρονολογείται από το 1.000 π.Χ., καθώς και του οικογενειακού τάφου του, παρουσίασε χθες στη Δυτική Όχθη του Λούξορ ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Ελ Ενάνι, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο, Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση και του Κύπριου ομολόγου του, Χάρη Μορίτση, καθώς και εκπροσώπων των πρεσβειών της Κίνας και της Ελβετίας και του κυβερνήτη της περιφέρειας, Μοχάμεντ Μπαντρ.

Ο κυκλώνας «Ίρμα» έφτασε στη Φλόριντα (Εικόνες & Χάρτης)

Το «μάτι» του κυκλώνα «Ίρμα» προσεγγίζει στις νότιες περιοχές της Φλόριντα ενισχυμένος, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC).

Αφού προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στην κεντρική και την ανατολική Κούβα, ο κυκλώνας «Ίρμα», με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 210 χιλιόμετρα την ώρα, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Φλόριντα.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι θα προκαλέσει σφοδρές καταιγίδες, προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις στην αμερικανική ιστορία.