Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

7 ΜΑΡΤΙΟΥ 1948: Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε και ΕΔΩ

Τα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια είναι 14) ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού. Εν τούτοις, μόλις το 1947 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος.
Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης δέχθηκαν καταστρεπτικές επιδρομές... από τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς, τους Βενετούς, τους Γενουάτες, τους Σταυροφόρους και τους Τούρκους (Σελτζούκους και Οθωμανούς). Από το 1309 περιήλθαν στην εξουσία των Ιωαννιτών Ιπποτών και έμειναν υπό την κυριαρχία τους έως το 1522, οπότε καταλήφθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, τα Δωδεκάνησα επαναστάτησαν, αλλά το 1830 επιστράφηκαν μαζί με τη Σάμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, με αντάλλαγμα την Εύβοια, η οποία ενσωματώθηκε στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.
Η κατάληψη των Δωδεκανήσων από τους Ιταλούς το 1912 αναπτέρωσε τις ελπίδες των κατοίκων τους ότι σύντομα τα νησιά θα ενταχθούν στον εθνικό κορμό.

Ρίγος στην Κάλυμνο: Εντυπωσιακή παρέλαση για την επέτειο της ενσωμάτωσης(Βίντεο)

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου η 72η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες με εορτασμούς στα σχολεία και κορυφώθηκαν σήμερα με παρελάσεις τόσο στη Ρόδο όσο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Τις παρελάσεις λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι των νησιών όπως αναφέρει το kalymnosnow.gr.

Φλαμανδός βουλευτής κατακεραύνωσε την Τουρκία με την ελληνική σημαία στα χέρια του(Βίντεο)

Ομιλία με την οποία κατακεραύνωσε τον νυν και τους πρώην πρωθυπουργούς του Βελγίου, επειδή επέτρεψαν και επιτρέπουν στην Τουρκία να εκβιάσει την Ευρώπη με απειλές για την προώθηση εκατομμυρίων μεταναστών στην Δύση.

Ο βουλευτής Dries van Langenhove, ο οποίος είναι το νεότερο μέλος του κοινοβουλίου, είχε ως στόχο τους σημερινούς και πρώην πρωθυπουργούς του Βελγίου σε μια συναρπαστική ομιλία ύψωσε την ελληνική σημαίας σε μια ένδειξη αλληλεγγύης.

Αντιπρύτανης ΑΠΘ: «Ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος - Έχει βρεθεί το εμβόλιο» (Βίντεο)

Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ και διδάκτωρ Χημείας, Ανδρέας Γιαννακουδάκης , δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος από τον άνθρωπο, ενώ πρόσθεσε πως το εμβόλιο για την αντιμετώπισή του υπάρχει ήδη.
Την πεποίθησή του πως ο νέος κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος και μάλιστα, υπάρχει εμβόλιο από πριν την εξάπλωσή του και η απελευθέρωσή του στο ευρύ κοινό του θα εξαρτηθεί από λόγους σκοπιμότητας, εξέφρασε ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης.

Μηταράκης: «Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο» - ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΣΥΛΟ

«Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο μέσα στο Μάρτιο» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Προκαλεί ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας με το προσφυγικό: «Δεν έχετε δει ακόμα τίποτα…»

«Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να τους συγκρατήσει στα σύνορα - Να δείτε τι έχει να γίνει μετά»
Από χθες το βράδυ η Αστυνομία Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας ανέλαβε καθήκοντα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε σημερινές του δηλώσεις από την πόλη Έλαζιγ, η οποία επλήγη στις 24 Ιανουαρίου από καταστροφικό σεισμό. Ο κ, Σοϊλού αναφέρθηκε στα μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και στο μεταναστευτικό, με αιχμή την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί τερμάτισαν τις απωθήσεις μεταναστών από την ελληνική πλευρά.

Δραματικές εικόνες στην Κίνα! Γλίτωσαν από τον κορονοϊο, παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια(Βίντεο - Φωτο)

Πενταώροφο ξενοδοχείο με 80 δωμάτια που χρησιμοποιούνταν ως χώρος καραντίνας για ύποπτα κρούσμα κορονοϊού κατέρρευσε στην Κίνα. Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι, συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης, με τα σωστικά συνεργεία να φορούν μάσκες!
Άνθρωποι που εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού και μπήκαν σε καραντίνα είναι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους του ξενοδοχείου στην πόλη Κουανγκτσόου (πρώην Καντόνα) στην επαρχία Φουτζιάν στην Κίνα.
Ήταν 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου (07.03.2020) στην Κίνα όταν το ξενοδοχείο Xinjia,

Συνετεύξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη Ν. Λυγερού: 
"Στρατηγική αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής",
 Politica 89.8, 03/03/2020