Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Δραματικές εικόνες στην Κίνα! Γλίτωσαν από τον κορονοϊο, παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια(Βίντεο - Φωτο)

Πενταώροφο ξενοδοχείο με 80 δωμάτια που χρησιμοποιούνταν ως χώρος καραντίνας για ύποπτα κρούσμα κορονοϊού κατέρρευσε στην Κίνα. Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι, συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης, με τα σωστικά συνεργεία να φορούν μάσκες!
Άνθρωποι που εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού και μπήκαν σε καραντίνα είναι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους του ξενοδοχείου στην πόλη Κουανγκτσόου (πρώην Καντόνα) στην επαρχία Φουτζιάν στην Κίνα.
Ήταν 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου (07.03.2020) στην Κίνα όταν το ξενοδοχείο Xinjia,
χρησιμοποιούνταν για καραντίνα λόγω του κοροναϊού, κατέρρευσε. Άγνωστο ακόμη γιατί το πενταώροφο κτίριο με τα 80 δωμάτια έπεσε, εγκλωβίζοντας στα ερείπιά του 70 ανθρώπους.


Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Διασώστες, φορώντας όλοι τους μάσκες, έσπευσαν στα συντρίμμια του ξενοδοχείου κι άρχισαν να βγάζουν από εκεί ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί και να μεταφέρουν τους τραυματίες στα ασθενοφόρα. Μέσα στο πρώτο δίωρο από την κατάρρευση, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, διασώθηκαν 34 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την People’s Daily, την επίσημη εφημερίδα της Κίνας, το ξενοδοχείο είχε 80 δωμάτια και είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.

Κατάρρευση πριν λήξει η καραντίνα

Κάποιοι από τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, επρόκειτο να φύγουν από το ξενοδοχείο – καραντίνα.
Μια γυναίκα ονόματι Τσεν είπε στο Beijing News ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλλει οι αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, την επαρχία επίκεντρο του κοροναϊού.


 

Rescue workers are seen on the site where a hotel being used for the novel coronavirus quarantinecollapsed in the southeast Chinese port city of Quanzhou, Fujian province, China March 7, 2020. Picture taken March 7, 2020. cnsphoto via REUTERS. ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT.

Όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας. “Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους”, πρόσθεσε. “Βρίσκομαι και εγώ σε καραντίνα (σε άλλο ξενοδοχείο) και ανησυχώ πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Ήταν υγιείς, θερμομετρούνταν καθημερινά και οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά”.

Η τοπική κυβέρνηση της Φουτζιάν ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων από κορονοϊό ήταν 296 και ότι 10.819 άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.
Φωτογραφίες Reuters, EPA

ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου