Τρίτη 5 Απριλίου 2022

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ’21: ΕΠΙΤΥΧΗΣ Ή ΑΤΕΛΗΣ;

Του Κωνσταντίνου Καραγιαννίδη*

Εμπλουτισμένο στις 03/04/2022 κείμενο, κατόπιν παρατηρήσεων του “Βελισαρίου”, διαχειριστή του ομωνύμου ιστολογίου, τον οποίον και ευχαριστώ θερμότατα για την συνεισφορά του. ]

Σε αντίθεση με την 28η/10 και την άμεση, αυθόρμητη καθιέρωσή της, η 25η/3 εορτάσθηκε επισήμως για πρώτη φορά το 1838, σε εκτέλεση του βασιλικού διατάγματος 980/1838, το οποίο ανέφερε ότι:

Επί τη προτάσει της Ημετέρας επί των Εκκλησιαστικών και της Δημοσίου Εκπαιδεύσεως Γραμματείας, θεωρήσαντες ότι η ημέρα της 25ης Μαρτίου, λαμπρά καθ’ εαυτήν εις πάντα Έλληνα, διό την εν αυτή τελουμένην εορτήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι προσέτι λαμπρά και χαρμόσυνος, διό την κατ’ αυτήν έναρξιν του υπέρ ανεξαρτησίας αγώνος του Ελληνικού Έθνους, καθιερούμεν την ημέραν ταύτην εις το διηνεκές ως ημέραν Εθνικής Εορτής και διατάττομεν την διαληφθείσαν Γραμματείαν να δημοσίευση και ενεργήση το παρόν Διάταγμα.

Τρομοκρατική οργάνωση χαρακτήρισε τη Frontex η Τουρκία: Στόχος πάλι η ΕλλάδαΜαθήματα «ανθρωπισμού» από την «ειρηνοποιό» Τουρκία Δημοσθένης Γκαβέας Δημοσθένης Γκαβέας

Δημοσθένης Γκαβέας

Μαθήματα «ανθρωπισμού» από την «ειρηνοποιό» Τουρκία

Σ΄έναν πρωτοφανή χαρακτηρισμό προέβη ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφερόμενος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) χωρίς βέβαια να χάσει ευκαιρία να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας με αφορμή το μεταναστευτικό.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τη SchengenVisaInfo.com, ο Σοϊλού μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα την 1η Απριλίου περιέγραψε τη Frontex ως τρομοκρατική οργάνωση η οποία προσπαθεί να καλύψει τα προβλήματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο ΠτΔ επιλέγει ΜΟΕ και κίνηση «Απόφαση ειρήνης»

Του ΠΕΤΡΟΥ Θ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Τον Σεπτέμβριο του 2019, μια ομάδα, που πιστεύει ότι μπορεί να εξευρεθεί βιώσιμη λύση που να επανενώνει την κατεχόμενη περιοχή της Κ.Δ. με την περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κ.Δ., παρουσιάστηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη με το σύνθημα «Απόφαση ειρήνης» και ανέπτυξε τις απόψεις της για προώθηση της προσπάθειας για εξεύρεση αυτής της λύσης.

Η ανακοίνωσή τους τόνιζε την επιδίωξη λύσης Δ.Δ.Ο., που να στηρίζεται στις πρόνοιες της συμφωνίας Αναστασιάση – Έρογλου, στις πρόνοιες του πλαισίου Γκουτέρες και στις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των πολύχρονων διαπραγματεύσεων. Φυσικά, αυτές ήταν και οι θέσεις

Ένα αγριόχορτο και ένα νέο μομέντουμ

  Άριστος Μιχαηλίδης   

Να και μια ευχάριστη είδηση από τον Γιαννάκη Κασουλίδη, να πάρουμε τα πάνω μας, πριν μας φάει η μιζέρια. Μη νομίζουμε, λέει, ότι η αναβάθμιση της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή θα είναι εις βάρος του Κυπριακού. Αντίθετα. Είναι ευκαιρία. «Ορισμένα θέματα που στη διεθνή κοινότητα θεωρούνται δευτερεύοντα, είναι η ώρα τους να λυθούν». Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, εξηγεί, υπάρχουν οι χώρες που είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Τουρκία «γιατί έπεισε τους πάντες πως είναι μεσολαβητής και ειρηνοποιός». Και μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον η Κύπρος, δεν θα είναι χαμένη γιατί για να  μπορέσει η Τουρκία «να αναβαθμιστεί τότε αυτό που ονομάζεται Κυπριακό θα πρέπει να λυθεί».

Μία πρακτική ελληνική απάντηση στην τουρκική προπαγάνδα περί «αποστρατιωτικοποίησης»

Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την νέα πρόκληση στην οποία προέβη η Τουρκία, δημοσιοποιώντας τον αριθμό… παραβιάσεων της «αποστρατιωτικοποίησης».

Ενώ η ουκρανική κρίση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο μονοπωλώντας τη διεθνή επικαιρότητα, η Τουρκία ουδόλως έχει μειώσει τους ρυθμούς της προπαγανδιστικής της μηχανής κατά της Ελλάδας.

Το θέμα της «αποστρατιωτικοποίησης» των νησιών συντηρείται στην κορυφή της τουρκικής ατζέντας επιδιώκοντας ακατάπαυστα να το επιβάλλει ως υπαρκτό ζήτημα αφενός σε διεθνείς οργανισμούς, αφετέρου στις ΗΠΑ κυρίως αλλά και σε χώρες της ΕΕ (βλέπε Γερμανία), προσδοκώντας ότι θα πιέσουν την Ελλάδα να αποδεχθεί σχετική συζήτηση.

Ελληνικός Στρατός: Επανεμφάνιση της Nexter και του «Φιλοκτήτη», υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τα ΕΑΣ

Ευθύμιος Λάζος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση δημοσιοποίησε η γαλλική Nexter. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ) για ένα νέο Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ). Η πρόταση της Nexter είναι το όχημα «Φιλοκτήτης», δηλαδή το τροχοφόρο όχημα VBCI II (8 x 8) με πύργο μάχης T40 (όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση «DEFEA» ). To VBCI II έχει βάρος μάχης 32 τόνους και μπορεί να μεταφέρει φορτίου μέγιστου βάρους 13 τόνων. Ενσωματώνει κινητήρα μέγιστης ισχύος 600 ίππων.

Ολοκληρώθηκε η Τριμερής Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:10 η Τριμερής Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου. Οι διευρυμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, Νίκου Δένδια, Γαΐρ Λαπίντ και Ιωάννη Κασουλίδη ξεκίνησαν στις 15:30 στην αίθουσα “Ιωάννης Καποδίστριας” του υπουργείου Εξωτερικών και εστιάστηκαν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι τρεις υπουργοί εξέτασαν, επίσης, τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών.

Έλον Μασκ, ο κολλητός του Ερντογάν

Από την σελίδα Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα

Μακροχρόνια είναι η φιλία του Έλον Μασκ με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα η φιλία των δύο ανδρών εξαργυρώνεται με πλήθος οικονομικών συνεργασιών.

Συγκεκριμένα ήδη από το 2017 το αφεντικό της Tesla είχε ταξιδέψει στην Τουρκία και είχε φροντίσει να συναντηθεί με τον Σουλτάνο. Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε αντικείμενο την μετοχική ανάμειξη του Τούρκου Προέδρου στην παραπαίουσα εκείνη την περίοδο Tesla.

Η εισβολή στην Ουκρανία ταράζει τα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο

 Μάριος Πούλλαδος 

Κύπρος και Τουρκία στη ζυγαριά των αμερικανικών συμφερόντων – συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

«Ευκαιρίες & Προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο: Εξέταση των συμφερόντων των ΗΠΑ και της περιφερειακής συνεργασίας», ήταν ο τίτλος της συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Γερουσιαστές, αφού τοποθετήθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις με πολιτικούς αναλυτές, διεθνολόγους διαφορετικών think tanks και ειδικούς από τη βιομηχανία της ενέργειας. Παρέθεσαν σκέψεις και ανέλυσαν διάφορες παραμέτρους για τη μελλοντική αρχιτεκτονική ασφάλειας στην περιοχή, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο ρόλος του φυσικού αερίου, το Κυπριακό αλλά και ο ρόλος της Τουρκίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Παρουσίαση-προσομοίωση του νέου τουρκικού πυραύλου με στόχο ένα νησί σαν την Χίο….(Βίντεο)

Η Τουρκία παρουσίασε τον νέο της πύραυλο με βίντεο στο οποίο έχει στόχο ελληνικό νησί προσομείωση

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία Roketsan- θυγατρική του ιδρύματος τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων παρουσίασε τον νέο της πύραυλο.  Ο πύραυλος Κρουζ που ονομάζεται “Τσακίρ” έχει βεληνεκές πάνω από 150 χιλιόμετρα και μπορεί να εκτοξευτεί από πολλές πλατφόρμες όπως αεροσκάφη, επιθετικά μη επανδρωμένα οχήματα, τακτικά τροχοφόρα οχήματα και ναυτικές πλατφόρμες.

Το βίντεο προσομοίωσης που δημιουργήθηκε για την διαφήμιση του νέου πυραύλου εμπεριέχει μηνύματα για την Ελλάδα.

Ξεκίνησε η συνεργασία ΗΠΑ - Τουρκίας: Μπάιντεν και Ερντογάν εγκαινίασαν Στρατηγικό Μηχανισμό

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Νούλαντ και το κοινό ανακοινωθέν

Την ολοκλήρωση των πολύμηνων συνομιλιών για την θέσπιση διαδικασίας με στόχο την βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, ανακοίνωσαν χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία με επίκεντρο την συνεργασία τους στους τομείς της οικονομίας και της άμυνας, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στην δημοσιότητα.

«Βάσει της δέσμευσης που ανέλαβαν οι πρόεδροι Τζο Μπάιντεν και Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Ρώμη τον Οκτώβριο 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία εγκαινίασαν τον Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ-Τουρκίας στις 4 Απριλίου στην Άγκυρα», αναφέρεται στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

Χουριέτ: Η Τουρκία εξετάζει αποκατάσταση διαλόγου με καθεστώς Άσαντ

Η κυβέρνηση της Τουρκίας εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει διάλογο με τη συριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Οι συζητήσεις θα συμπεριλαμβάνουν 3 κρίσιμα θέματα:
  • Την προστασία της ενιαίας δομής του συριακού κράτους, τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και τη διασφάλιση της ασφαλούς επιστροφής των προσφύγων.
  • Η ενότητα της Συρίας έχει ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία λόγω των δραστηριοτήτων του αυτονομιστικού Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη χώρα. Αυτό διαβιβάστηκε, σύμφωνα με τη «Χουριέτ», στη συριακή πλευρά πριν από την επίσκεψη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον περασμένο μήνα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καταδίκασε τη σφαγή στη Μπούτσα, χωρίς να αναφερθεί στη Ρωσία

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ καταδίκασε σήμερα τις δολοφονίες αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, χωρίς όμως να κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις ως υπεύθυνες.

"Είμαστε σοκαρισμένοι από τις φρικτές εικόνες --τις φρικιαστικές σκηνές-- και τις καταδικάζουμε. Τα δεινά των Ουκρανών αμάχων είναι τεράστια, και κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε", τόνισε ο Μπένετ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Το Ισραήλ τηρεί αποστάσεις από την έναρξη της ρωσικής εισβολής της στην Ουκρανία, δίχως να επικρίνει την Ρωσία. Αντ' αυτού ο πρωθυπουργός Μπένετ επιχειρεί να μεσολαβήσει για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Η «χερσαία Σούδα» του Βορρά εκμηδενίζει τον ρόλο της Άγκυρας: Eτοιμότητα αντιαρματικών όπλων για ένταξη στη δύναμη του ΝΑΤΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL 

Ποιος θα το περίμενε τόσο γρήγορα η Ελλάδα να μετατραπεί σε κεντρικό πυλώνα του στρατηγικού σχεδιασμού της Ατλαντικής Συμμαχίας; Φαίνεται πως η ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική ηγεσία, με επίκεντρο ασφαλώς τις αναλύσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Αμερικανικού Πενταγώνου κάτι γνώριζαν όταν σχεδίαζαν, επισημαίνουν πηγές που ξέρουν τι έχει συμβεί.

Η «χερσαία Σούδα» που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στην Αλεξανδρούπολη οι ΗΠΑ, παρακάμπτει τα Στενά ως οδός προώθησης ενισχύσεων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αποφεύγοντας τον γνωστό ρόλο της Τουρκίας. Παράλληλα, η Αμερική «λοξοκοιτάει» και προς τα Βαλκάνια επιχειρώντας να αποτρέψει ανάφλεξη, καθώς υπάρχουν σημεία όπου η συνύπαρξη Ρωσικής και Δυτικής επιρροής είναι ιδιαιτέρως προβληματική…

Τό «φάουλ» τοῦ ἀπερχόμενου πρέσβεως τῶν ΗΠΑ

Ἀπεκάλυψε ἐμπιστευτικές συνομιλίες μέ τόν ὑπουργό Ἐξωτερικῶν σέ φόρουμ ἐφημερίδος γιά νά πλήξει τήν ἀξιοπιστία τοῦ Νίκου Δένδια στό Οὐκρανικό

Ο ΠΡΕΣΒΥΣ εἶναι ἐκπρόσωπος τοῦ ἀρχηγοῦ τοῦ Κράτους του στήν χώρα στήν ὁποία εἶναι διαπιστευμένος. Συνομιλεῖ μέ τούς κρατικούς ἀξιωματούχους καί μεταφέρει τίς θέσεις τῆς δικῆς του κυβερνήσεως. Ἐνίοτε καί ὑπό μορφήν παραινέσεων, ὅταν πρόκειται περί φιλικῶν κρατῶν. Ἀκόμη καί ἄν πρόκειται γιά τίς ΗΠΑ καί τήν Ἑλλάδα μέ τήν στενή συνεργασία καί τίς ἁρμονικές σχέσεις πού ἔχουν οἰκοδομηθεῖ. Εἶναι ἀλήθεια δέ ὅτι ἐλάχιστοι Ἀμερικανοί πρέσβεις ἔχουν ὑπερβεῖ τά ὅρια τῆς ἀποδεκτῆς διπλωματικῆς πρακτικῆς. Πολύ δέ περισσότερο, δέν τό ἔχουν κάνει δημιουργῶντας δημοσιότητα γύρω ἀπό ζητήματα πού εὐθέως ἅπτονται εὐαίσθητων διακρατικῶν σχέσεων. Οὔτε καί προβαίνοντας σέ ἀποκαλύψεις (ἡ ἀκρίβεια τῶν ὁποίων εἶναι ἀντικειμενικῶς δύσκολο νά ἐλεγχθεῖ) ἐμπιστευτικῶν διαλόγων καί ἐνημερώσεων πού μπορεῖ νά εἶχαν. Διότι αὐτό συνέβη ἐν προκειμένῳ. Καί δέν ἀντιλαμβανόμεθα γιατί ὁ Τζέφφρυ Πάυαττ ὑπέπεσε σέ αὐτό τό ἀτόπημα.

«Τα όπλα των Ελληνοκυπρίων μπορεί να πάνε στην Ουκρανία», τούρκικο δημοσίευμα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) ζήτησαν από τη Διοίκηση των Ελληνοκυπρίων (GCA) να στείλει τα ρωσικής κατασκευής όπλα από το απόθεμά τους στην Ουκρανία, γράφει η τουρκική Savuma Sanayist.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, Αμερικανοί αξιωματούχοι υπέβαλαν αίτημα για μεταφορά ρωσικής κατασκευής όπλων από το απόθεμα της ελληνοκυπριακής διοίκησης στην Ουκρανία κατά τις συναντήσεις τους με εκπροσώπους της ελληνοκυπριακής διοίκησης.

Αναφέρεται ότι η πρόταση έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνοκυπριακή Διοίκηση, η οποία είναι καταφύγιο για τους Ρώσους ολιγάρχες, δεν θα ακολουθεί πλέον πολιτική ουδετερότητας στον πόλεμο.

Αυξάνεται 40% η παραγωγή λιγνίτη - Όλο το σχέδιο της ΔΕΗ

Γιώργος Φιντικάκης  

Κατακόρυφη αύξηση της παραγωγής λιγνίτη προβλέπει το σχέδιο της ΔΕΗ με στόχο να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας απέναντι στο σενάριο διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου.

Στόχος, η αύξηση της παραγωγής λιγνίτη κατά 43%, φτάνοντας ακόμη και στους 15 εκατ. τόνους έναντι των 10,5 εκατ. τόνων σήμερα, ώστε η πλεονάζουσα λιγνιτική ενέργεια να μπορέσει να καλύψει μέρος του κενού.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι 7 λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ θα αυξήσουν την παραγωγή ενέργειας στις 6,5 TWh το χρόνο έναντι 4,5 TWh του αρχικού σεναρίου, έπειτα από μια σειρά έργων, ικανών να βελτιώσουν τις επιδόσεις των ορυχείων και να

Η Τουρκία συζητά για αγορά όπλων από τη Γαλλία μετά από τα δις για φρεγάτες και Rafale

Το «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία» είχε σφραγιστεί από τον απαράβατο κανόνα: οι Γάλλοι πουλούσαν σημαντικά οπλικά συστήματα στην Ελλάδα ,χωρίς να «αντισταθμίζουν» αυτές τις πωλήσεις με άλλες προς την Τουρκία, όπως συστηματικά κάνουν Αμερικανοί  και Γερμανοί.

Θα περίμενε κάποιος ότι μετά από τα δισεκατομμύρια που θα πληρώσουμε στους Γάλλους για την αγορά των Rafale αλλά και για τις φρεγάτες Belharra -συν τις θέσεις εργασίας που σώσαμε στη Γαλλία- αυτός ο κανόνας θα ίσχυε με το παραπάνω!

Άλλα διαβάζουμε από τη Γαλλία:

Ύποπτα παιχνίδια του Zelensky: Απέρριψε πρόταση της Γερμανίας πριν την εισβολή της Ρωσίας με αποκήρυξη ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky απέρριψε πρόταση του γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz λίγες μέρες πριν από τη ρωσική εισβολή στις 23 Φεβρουαρίου 2022.

Πολύ περίεργα και ύποπτα παιχνίδια φαίνεται ότι παίζει η μαριονέτα της Ανατολικής Ευρώπης ο Volodymyr Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ο οποίος καθοδηγούμενος από το ΝΑΤΟ παρουσιάζει μια εμπρηστική συμπεριφορά.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky απέρριψε πρόταση του γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz λίγες μέρες πριν από τη ρωσική εισβολή στις 23 Φεβρουαρίου 2022.

Θα πουν οι ΗΠΑ στους Τούρκους να αποσύρουν όπλα από τα Κατεχόμενα; | Γιάννος Χαραλαμπίδης (3-4-2022)

 

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Αν δώσουμε τα ρωσικά οπλικά συστήματα στους Αμερικανούς θα πούνε στους Τούρκους να αποσύρουν τα δικά τους από τα Κατεχόμενα;

Σάββας Καλεντερίδης: Να σταματήσει ο διχασμός (Vid)


Σάββας Καλεντερίδης: Να σταματήσει ο διχασμός (Vid)

Σάββας Καλεντερίδης: Να σταματήσει ο διχασμός! Η Ελλάδα θα υποστεί πολλά από τον πόλεμο. Η Κοινωνία να είναι ενωμένη και προετοιμασμένη.

Τέσσερα θέματα ανέλυσε στην εκπομπή ZOOM ο Σάββας Καλεντερίδης με αφορμή τον διχασμό που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Γιάννης Μάζης, Το μέτωπο Ρωσία, Κίνα, Ινδία βάζει απέναντί της η Δύση.Πιθανή προβοκάτσια στην Μπούσα

 

Το μέτωπο Ρωσία, Κίνα, Ινδία βάζει απέναντί της η Δύση.Πιθανή προβοκάτσια στην Μπούσα δηλώνει ο ομότιμος καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης Ο κος Μάζης αναφέρει, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι όλες οι εκτιμήσεις οδηγούν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα κρατήσει περίπου ένα μήνα. Και προσωπική του εκτίμηση είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα σταματήσει έξω από την Οδησσό Παράλληλα ο καθηγητής αναφέρεται στην προσέγγιση Ρωσίας, Ινδίας και Κίνας, πράγμα που χαρακτηρίζει σαν στρατηγικό λάθος της Δυτικής συμμαχίας. Έχει τετραπλασιάσει η Ινδία τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία τονίζει ο καθηγητής

Πόλεμος στην Ουκρανία, 41η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να σταματήσουν τα ρωσικά «εγκλήματα πολέμου», καθώς μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Κίεβο αποκαλύπτονται θηριωδίες. Η Ρωσία καλεί ξανά τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη να συνθηκολογήσουν.