Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Έλον Μασκ, ο κολλητός του Ερντογάν

Από την σελίδα Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα

Μακροχρόνια είναι η φιλία του Έλον Μασκ με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα η φιλία των δύο ανδρών εξαργυρώνεται με πλήθος οικονομικών συνεργασιών.

Συγκεκριμένα ήδη από το 2017 το αφεντικό της Tesla είχε ταξιδέψει στην Τουρκία και είχε φροντίσει να συναντηθεί με τον Σουλτάνο. Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε αντικείμενο την μετοχική ανάμειξη του Τούρκου Προέδρου στην παραπαίουσα εκείνη την περίοδο Tesla.

Σημειώνεται ότι στις 8 Ιανουαρίου του 2021, η SpaceX του Elon Musk, πραγματοποίησε την εκτόξευση του τουρκικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Turksat 5A, βάρους 3,5 τόνων, ενώ γεγονός ήταν η συνεργασία στην εκτόξευση και δεύτερου δορυφόρου, του Turskat B.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν λίγο καιρό μετά, στις 27/1, έθεσαν στο τραπέζι το ενδεχόμενο κοινής δραστηριοποίησης.

Επιπροσθέτως υπαρκτό ήταν το ενδιαφέρον για συνεργασία και σε άλλους τομείς, μεταξύ των οποίων τα τουρκικά ιδιωτικά ινστιτούτα και οι εταιρείες του Musk.

Πριν δύο μήνες η Tesla ανακοίνωσε την έναρξη της εμπορικής της δραστηριοποίησης στη γείτονα χώρα. Μέσω της επιλογής της αυτής, η Αμερικανική εταιρεία προσβλέπει προς την ανατολική αγορά.

Στο τιμόνι της εταιρείας θα βρίσκεται ο Kemal Geçer, ο οποίος στο παρελθόν κατείχε διευθυντική θέση στην Lufthansa Τουρκίας – Ιράκ.

ΠΗΓΗ ardin-rixi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου