Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πόντος: Ανοίγει η Μονή της Παναγίας στο αρχαίο Μαυρόκαστρο της Κερασούντας

Μονή της Παναγίας στο αρχαίο Μαυρόκαστρο της Κερασούντας

Το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστήρι στο Πόντο είναι αυτό της Παρθένου Μαρίας ή Παναγίας που βρίσκεται στην περιοχής της αρχαίας Κολώνειας στην επαρχία της Κερασούντας (Giresun).
Η αποκατάσταση της Μονής άρχισε – όπως αναφέρει με το τούρκικο δημοσίευμα- το 2006 και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τοπικού γραφείου του Πολιτισμού και Τουρισμού, Hüseyin Günaydın, έχουν φθάσει στο τέλος και σύντομα θα είναι επισκέψιμο.

Κατάργηση της βίζας για τους Ρώσους και όχι για τους Τούρκους

Του Νότη Μαριά* 
Aπό το pronews

Με αφορμή την συζήτηση που έχει ξεσπάσει γύρω από την απαράδεκτη κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, την οποία η Άγκυρα επέμενε να συνδέσει με τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, ήρθε η ώρα η Ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει τη θέση της στο ζήτημα αλλά και να παρουσιάσει μία συνεκτική πρόταση για την πολιτική θεωρήσεων που αναμένεται να ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον και ιδίως ενόψει της επίσκεψης Πούτιν στην Αθήνα στις 27 Μαΐου.

Σοκ στην Άγκυρα: Νέοι χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας - Προβλέπεται ίδρυση ανεξάρτητου ποντιακού κράτους! ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΥΡΔΙKΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ! (Βίντεο- Εικόνες)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
Mετά τον σεισμό που είχε προκληθει στην Άγκυρα από τους χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας που δημοσίευσαν οι New York Times (όπως ήδη έχει ενημερώσει το Pronews.gr) εν μέσω των συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή νέοι χάρτες έκαναν την εμφάνισή τους αμερικανικής και ισραηλινής κατασκευής και προελεύσεως και δημοσιεύτηκαν από τον τουρκικό Τύπο με τον έναν από αυτούς να απεικονίζει την ίδρυση ανεξάρτητου Πόντου!

Κύπρος:Κυβέρνηση: Μη πρόσφορο το έδαφος για συνάντηση με Ακιντζί την Παρασκευή - Πώς τοποθετούνται τα κόμματα για τη νέα πρόκληση Ερντογάν

Λευκωσία: Προς ακύρωση οδεύει η προγρατισμένη για την Παρασκευή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, μετά και τα χθεσινά συμβάντα στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ακιντζί παρακάθισε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν στους αρχηγούς κρατών και κυβέρνήσεων, αναγκάζοντας τον ΠτΔ να αποχωρήσει από το δείπνο.

Αμετανόητος Ερντογάν απειλεί την ΕΕ με «όπλο» τους πρόσφυγες - Αντίποινα αν δεν καταργηθεί η βίζα

«Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ σχετικά με την κατάργηση της βίζας, η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το νόμο επανεγκατάστασης των προσφύγων» διαμηνύει ο Τούρκος πρόεδρος Με νέες προειδοποιήσεις επανέρχεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη δεύτερη ημέρα της Παγκόσμιας Συνόδου Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΝΤ: «Καμμένη γη» η Ελλάδα για τα επόμενα 30 χρόνια - Έκθεση του Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ως το 2060

Δεν υπήρξε συμφωνία στο προπαρασκευαστικό Euroworking Group - Το ΔΝΤ επιμένει σε ελάφρυνση του χρέους «εδώ και τώρα» και θεωρεί αδύνατο το στόχο για πλεονάσματα 3,5% - Μόνο στη δόση ελπίζει η κυβέρνηση
Τη μάχη για να αποδείξει ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη και πλεονάσματα και, άρα, δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα το ελληνικό χρέος δίνουν σήμερα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.