Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ν.Λυγερός "Φαντασία και Νόηση"(Βίντεο)

 Εισήγηση του Νίκου Λυγερού με θέμα "Φαντασία και Νόηση: 
Στρατηγική για ανάπτυξη και δημιουργικότητα στη διαχείριση συγκρούσεων και κρίσης" 
στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής Γενικού Νοσοκομείου 
"O Κύβος της Ψυχιατρικής". Ξενοδοχείο Hyatt Regency, 
Θεσσαλονίκη. Παρασκευή 22/02/2013, ώρα: 18.45.

Ελλάδα-Κύπρος: πολιτικές ομοιότητες και διαφορές.

Δεν ξεχνώΤου Νίκου Καραβαζάκη

 Με αφορμή τις εκλογές στην Κύπρο, εύλογα αναζητούνται στην κοινή βάση του ελληνισμού, στοιχεία συσχετιζόμενα μεταξύ τους. Παραθέτω ορισμένα:
  • Αριστερός Πρόεδρος και Σοσιαλιστής Πρωθυπουργός  ο μεν και ο δε, κατέφυγαν σε τροϊκανά μνημόνια τραπεζοκεντρικής έμπνευσης και σκόπευσης, για τη διευθέτηση του δημοσιονομικού χρέους τους.
  • Στην Κύπρο για να μη πτωχεύσουν οι κυπριακές Τράπεζες που κερδοσκόπησαν ασυστόλως με τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, στην Ελλάδα για να μην καταρρεύσουν οι ευρωπαϊκές Τράπεζες που μόχλευαν με τα ελληνικά ομόλογα.
  • Το ελληνικό χρέος δημιουργήθηκε από τις διαπλεκόμενες-διεφθαρμένες δικομματικές κυβερνήσεις της “μεταπολίτευσης”, που δανείζονταν σε συνεκμετάλλευση με τις Τράπεζες χάρη στην ανέξοδη και κερδοφόρα πιστωτική επέκτασή τους από την ΕΚΤ.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Α.Ο.Ζ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΜΕ H.A.A.R.P.

ΑΠΟ ΤΟ diogeneis
 
ΟΤΑΝ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΤΟΥ  ΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2007), ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΞΕΣΠΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ « ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ» ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ. ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΗΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ. ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.ΤΟ ¨ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ¨ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ:

Ενας αρχαίος έλληνας ήρωας στο διαδίκτυο Μάθημα του Χάρβαρντ προσιτό πλέον για όλους

«Ο Αρχαίος Ελληνας Ηρωας» τώρα και στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τις θρυλικές παραδόσεις του μαθήματος «The Ancient Greek Hero» στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο διδάσκεται συνεχώς από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Εχει χαρακτηριστεί μάλιστα ως ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα, όπως αποδεικνύει και ο επίσημος κατάλογος του πανεπιστημίου. Αξιοποιώντας την πλατφόρμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων, μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική υπηρεσία που ονομάζεται HarvardX το πανεπιστήμιο προσφέρει από τις 13 Μαρτίου δωρεάν το μάθημα αυτό σε όλο τον κόσμο.

Εικόνες ντροπής από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας(Βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου κάνει βίντεο με ντροπιαστικές εικόνες στο οποίο συμμετέχουν άντρες των Ηνωμένων Εθνών και χορεύουν πάνω στο εγκαταλελειμένο αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών στο παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Το βίντεο αναρτήθηκε δύο μέρες πριν στο Youtube, στο οποίο μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ χορεύουν τον παγκοσμίως γνωστό χορό Harlem Shake.

Κρήτη: Τον σκότωσαν με τσεκούρι

Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο Ηράκλειο με έναν νεαρό άνδρα , οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 35χρονο Ελληνικής υπηκοότητας, άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος πιθανότατα από ... τσεκούρι στα Νταμάρια στις Πατέλλες ενώ λίγο αργότερα κατέληξε!
Άγνωστο πως, ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε λιπόθυμος στην περιοχή και συγκεκριμένα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα μέσα στα Νταμάρια ενώ στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Κλιμακώνεται η ένταση για τις έρευνες στο Αιγαίο

 Ρεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία από το real.gr

Μέσα σε ένα 24ωρο από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας, απάντησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και οι ισχυρισμοί του πυροδότησαν ακόμη περισσότερο το ήδη φορτισμένο κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου, δεν φαίνεται να απειλείται αυτή τη στιγμή με αναβολή.

Το μνημόνιο κυριάρχησε στο ντιμπέιτ

Στα θέματα της οικονομίας και στο μνημόνιο, τα οποία κυριάρχησαν σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, επικεντρώθηκε η χθεσινή τελευταία συζήτηση των δύο «μονομάχων», του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδης και του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Σταύρου Μαλά, στις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη του έβδομου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα επιδιώξει «αναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου για να βελτιωθούν κάποιες στρεβλώσεις που αφορούν ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Κατασχέσεις σε 5.500 φορολογουμένους

Τα ρέστα του στο μέτωπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών φέρεται να παίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά το κραχ των εσόδων στους φόρους κατανάλωσης και την τεράστια επιτυχία (!) της είσπραξης 4 εκατ. ευρώ παραπάνω εσόδων τον Ιανουάριο από την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και οι έλεγχοι, κυρίως σε «μεγαλοφορολογούμενους» μπαίνουν σε πρώτο πλάνο και σε απόλυτη προτεραιότητα.

Όλι Ρεν: «Οι Έλληνες φταίνε...»!!!

Όλι Ρεν: «Οι Έλληνες φταίνε...»
Καμπανάκι κινδύνου για την Ελλάδα.- Γερμανία και Γαλλία προσεγγίζουν την Τουρκία. 
Να κλείσει ερμητικά την πόρτα στο ενδεχόμενο αναθεώρησης του προγράμματος, που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα, επιχείρησε ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε κ.Όλι Ρεν.
Για πρώτη φορά, επέρριψε τις ευθύνες για τις αστοχίες του προγράμματος, την ύφεση και την ανεργία στην Ελλάδα με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο.
Σύμφωνα με τον κ.Ρεν η ύφεση, για 5η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και η ανεργία που θα ξεπεράσει το 30%, οφείλονται στην πολιτική αβεβαιότητα και στην αδυναμία της ελληνικής πλευράς να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Το ρίσκο Μητσοτάκη στην οικονομία και η ιστορική δικαίωση(Βίντεο)

Το ρίσκο Μητσοτάκη στην οικονομία και η ιστορική δικαίωση (VIDEO)
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου από το newsbomb

Δύο ημέρες πριν από την παρουσίαση του βιβλίου νέα στοιχεία για την οικονομική διαχείριση των ετών 1990 – 1993 και έμμεσες αιχμές για τη σημερινή κατάσταση από τον πρώην πρωθυπουργό 

Πολλές ειδήσεις υπόσχονται οι συνεργάτες του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί το βιβλίο που έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός για την περίοδο που διακυβέρνησε τη χώρα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Τι σημαίνει η επιστροφή του Ν. Κωνσταντόπουλου

Τι σημαίνει η επιστροφή του Ν. Κωνσταντόπουλου
 Του Μάρκου Μουζάκη από το newsbomb

Αναμένονται και άλλες πρωτοβουλίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, το επόμενο διάστημα 
Η τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου στη θέση του επικεφαλής της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ για να υποβάλει προτάσεις για τις απαιτούμενες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα ήταν για αρκετούς έκπληξη.
Όχι ωστόσο για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα και ειδικότερα για όσους έχουν αντιληφθεί το «ξεδίπλωμα» μιας νέας στρατηγικής απ’ τον Αλ. Τσίπρα και το επιτελείο του.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ιταλία Η αγωνία των αγορών για Μπερλουσκόνι και Γκρίλο

Σε λιγότερο από 24 ώρες οι Ιταλοί ψηφοφόροι κατευθύνονται προς τις κάλπες για την πλέον κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων, αλλά, όπως αναφέρει η WSJ, τα πέντε εκατομμύρια των αναποφάσιστων κρατούν στα χέρια τους σημαντική δύναμη.

Σύμωνα με το Reuters, αν ο Μπερλουσκόνι επιστρέψει στην εξουσία, πολλές αγορές θα αρχίσουν τις μαζικές ρευστοποιήσεις, ενώ με αγωνία αναμένεται και η πορεία του Γκρίλο. Όπως αναφέρει και ο στρατηγικός αναλυτής της UBS, Geoffrey Yu. «Θεωρώ ότι η κεντροαριστερά και το κέντρο έχουν τον έλεγχο, αλλά η αγορά στο σύνολό της ανησυχεί δικαίως ότι αυτό μπορεί να αλλάξει».

Εξέλιξη σοκ αναστατώνει τις διεθνείς αγορές Η Moody’s αφαίρεσε το ΑΑΑ από τη Μεγάλη Βρετανία

Έκπληξη στις διεθνείς χρηματαγορές προκάλεσε η απόφαση της Moody’s να αφαιρέσει την αξιολόγηση ΑΑΑ από την Μεγάλη Βρετανία. Το βράδυ της Παρασκευής ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Μεγάλης Βρετανίας,  η οποία σημειωτέον είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη και μέλος του πανίσχυρου G7, από το ΑΑΑ σε Αa1.

Η Moody’s αιτιολογώντας την απόφασή της αναφέρει ότι η αδυναμία της οικονομίας της Γηραιάς Αλβιόνος, θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια εξαιτίας της αδύναμης παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας αλλά και της μείωσης της δανειοδότησης, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.