Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Σε επικίνδυνη «αρένα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Εκφεύγει κάθε πολιτικού ορίου η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ –σύγκρουση που μπορεί να ξεκίνησε από την υπόθεση της καταδίκης Παπαγεωργόπουλου ωστόσο από χθες μπήκε σε άλλα πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα «μονοπάτια».

Η ευθεία στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά και η προσπάθεια σύνδεσης της περίπτωσης του κ. Παπαγεωργόπουλου με όλη τη ΝΔ μέσω σαφών υπαινιγμών για τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν προκάλεσαν οργή στο Μαξίμου το οποίο έδωσε το «πράσινο φως» στη Λεωφόρο Συγγρού για να προχωρήσει στην αρχική απάντηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ στην οποία γίνεται σαφής αναφορά για στελέχη της Κουμουνδούρου που «υπερασπίζονται ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες».

Για την παραμονή του κόμματος στην κυβέρνηση αποφασίζουν στο ΠΑΣΟΚ

Συγκεντρώνονται από το πρωί οι 4200 σύνεδροι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Οι διεργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος από το βήμα του συνεδρίου θα ζητήσει επικαιροποίηση του δημοσιονομικού προγράμματος και θα  επισημάνει την ανάγκη διαλόγου μεταξύ των δυνάμεων που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Θα τονίσει επίσης ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα και νέους φόρους και θα αναδείξει τη σημασία να υπάρξει κοινωνική αλληλεγγύη.  

Πρόσβαση στις καταθέσεις αποκτά το ΥΠΟΙΚ από το 2013

Πρόσβαση στις καταθέσεις αποκτά το ΥΠΟΙΚ από το 2013
Τέλος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην άρση του τραπεζικού απορρήτου επιθυμεί να βάλει το υπουργείο Οικονομίας σε μια προσπάθεια να ενισχύσει του ελεγκτικού μηχανισμού. 
Έτσι το υπουργείο μέσα στο 2013 θα αποκτήσει άμεσα πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που ελέγχονται. Το υπουργείο  προανήγγειλε ότι «στα πλαίσια της αξιοποίησης περισσοτέρων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών, δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα».

Θρήνος στη Λάρισα για τους αδικοχαμένους φοιτητές

Θρήνος στη Λάρισα για τους αδικοχαμένους φοιτητές
-Κατασκεύασαν αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνα για να ζεσταθούν -Σε κρίσιμη κατάσταση άλλοι 3 φοιτητές – Τραγικές εικόνες στο νοσοκομείο -Ημέρα πένθους στο ΤΕΙ Λάρισας 
Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που έγινε χθες το απόγευμα στη Λάρισα. Η είδηση του θανάτου δύο νεαρών φοιτητών από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από αυτοσχέδια εστία έπεσε σαν «βόμβα» στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, βυθίζοντας παράλληλα όλη τη χώρα στο πένθος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε νεαρά άτομα, ηλικίας μεταξύ 20 και 23 ετών, βρίσκονταν σε μονοκατοικία στη Φιλιππούπολη και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι- προκειμένου να ζεσταθούν. Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για κομμένο θερμοσίφωνα!

Επιστολή Παπαγεωργόπουλου: Ελαφρυντικά στον Κοσκωτά,αλλά όχι σε μένα!

Επιστολή Παπαγεωργόπουλου: Ελαφρυντικά στον Κοσκωτά,αλλά όχι σε μένα!
Να εμφανιστεί έστω ένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι εμπλέκεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης ζητά με επιστολή του μέσα από τη φυλακή ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμπρωτεύουσας στρέφει τα βέλη του κατά πάντων και ζητά από όποιον «έχει το παραμικρό συγκεκριμένο στοιχείο ότι συμμετείχα στην υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης να το δηλώσει στην τηλεόραση και εγώ ΔΕΝ θα καταθέσω έφεση στην τελείως αστήρικτη απόφαση του Δικαστηρίου εναντίον μου!».
Στην επιστολή με τίτλο «13 ερωτήματα ζητούν απαντήσεις!» ο κ. Παπαγεωργόπουλος επαναλαμβάνει πως δε γνώριζε τίποτα για την υπόθεση υπεξαίρεσης, πως ο Σαξώνης στις δυο πρώτες καταθέσεις του δεν τον ανέφερε καν, ενώ έχει παραδεχτεί πως υπεξαιρούσε χρήματα από το 1993.

Σαμαράς: «Ή με στηρίζετε ή πέφτω»

Σαμαράς: «Ή με στηρίζετε ή πέφτω»
Δραματικό μήνυμα Σαμαρά προς Βερολίνο και Βρυξέλλες για να μην επιμείνουν σε νέα μέτρα και απολύσεις - Οι ΗΠΑ προβλέπουν κοινωνική αναταραχή και πτώση της κυβέρνησης
Σε πλήρες αδιέξοδο έχει περιέλθει ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και η τρικομματική κυβέρνηση. Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την εκταμίευση της πρώτης δόσης περίμεναν δύο πράγματα.
1ον. Να βελτιωθεί το κλίμα στην οικονομία, να δημιουργηθούν συνθήκες ανάκαμψης και ενίσχυσης της ρευστότητας.
2ον. Να χαλαρώσει η πίεση των δανειστών προκειμένου να μπορέσει να βγει το δύσκολο 2013 και η περίοδος μέχρι τις γερμανικές εκλογές, χωρίς αναταράξεις.
Δεν συνέβη τίποτα από τα δύο.

Πτώση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Απώλειες παρουσιάζει στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση και πρώτη συνάντηση του μήνα Μάρτη το κυπριακό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 12:48, βρισκόταν στις 106,62 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική πτώση της τάξης του 2,31%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 153.707,62 ευρώ.

Πτώση της τάξης του 2,31% καταγράφει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 41,83 μονάδες.

Εναλλαγές προσήμου με υποτονικό τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε υποτονικό κλίμα μέχρι στιγμής οι συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο Γενικός Δείκτης σε εύρος διακύμανσης 20 περίπου μονάδων, εναλλάσσει πρόσημο εκατέρωθεν των 1.000 μονάδων.

Για δεύτερη μόλις φορά σε διάστημα 15 ετών, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. συμπλήρωσε χθες επτά διαδοχικούς μήνες με θετική μηνιαία απόδοση, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.