Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Εναλλαγές προσήμου με υποτονικό τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε υποτονικό κλίμα μέχρι στιγμής οι συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο Γενικός Δείκτης σε εύρος διακύμανσης 20 περίπου μονάδων, εναλλάσσει πρόσημο εκατέρωθεν των 1.000 μονάδων.

Για δεύτερη μόλις φορά σε διάστημα 15 ετών, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. συμπλήρωσε χθες επτά διαδοχικούς μήνες με θετική μηνιαία απόδοση, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.


Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει το Μάρτιο ως «κρίσιμο» μήνα για την οικονομία, καθώς η αγορά αναμένει την έναρξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού κλάδου, το τελικό στάδιο του διαγωνισμού για τον ΟΠΑΠ, αλλά και νέα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισιμού.

Αυτοί οι τρεις παράγοντες θα είναι, όπως εκτιμά η Beta, τα «κλειδιά» για την κίνηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, με την αγορά να βρίσκεται σε στάση αναμονής και να διαπραγματεύεται, τις τελευταίες τέσσερεις εβδομάδες, σε σχετικά μικρό εύρος διακύμανσης, αναζητώντας νέες πληροφορίες από τα συγκεκριμένα «μέτωπα».

Για τη σημερινή συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αναμένει διατήρηση της εικόνας συσσώρευσης, με χαμηλούς όγκους και τζίρους εν μέσω σταθεροποίησης στα χρηματιστήρια του εξωτερικού.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 996,97 μονάδες με απώλειες 1,09%. Νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί 1,39% στις 993,99 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που επίσης κινείται με εναλλαγές προσήμου, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 1,52% (έναντι κερδών 1,22% νωρίτερα) στις 169,28 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 10,3 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 15,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 36 μετοχές κινούνται ανοδικά, 75 υποχωρούν και 25 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 993.290-1.46%
ΟΓΚΟΣ: € 22,212,329.302



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου