Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ:Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ - Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τα αγαπώ. Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην μεγάλη Κυρά του Αιγαίου. Στην Κυρά της Ρω όπως είναι γνωστή η Δέσποινα Αχλαδιώτη.
«Με την ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες. Βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Τούρκικες ακτές. Την ελληνική σημαία, θέλω να μου τη βάλουν στον τάφο μου».

Επίθεση σε ισραηλινό εμπορικό πλοίο στα Εμιράτα - Το Τελ Αβίβ κατηγορεί το Ιράν

Ένα εμπορικό πλοίο, που ανήκει σε ισραηλινή εταιρεία έγινε στόχος επίθεσης κοντά στο λιμάνι Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφεραν σήμερα μέσα ενημέρωσης.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, επικαλούμενο Ισραηλινούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στο Ιράν.

Δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ρωσία: Στοπ για 1,5 μήνα στις πτήσεις προς Τουρκία

Η Ρωσία διακόπτει όλες τις αεροπορικές συνδέσεις, κανονικές και έκτακτες (τσάρτερ), με την Τουρκία κατά το διάστημα από 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου με περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης, ανακοίνωσε η αρμόδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί ουσιαστικά ένα πολύ αυστηρό καμπανάκι προς την Αγκυρα για να σταματήσει τις στρατιωτικές επαφές με το Κίεβο, γιατί διαφορετικά μπορεί να χάσει όλους του Ρώσους τουρίστες, που υπολογίζονται σε περίπου 6 εκατομμύρια.

Γάλλοι: ''Πρώτη φρεγάτα Belharra στην Ελλάδα το 2025-Θα έχετε κυριαρχία στο Αιγαίο''

Οι Γάλλοι υπόσχονται να παραδώσουν σε χρόνο-ρεκόρ το υπερόπλο

Ο νούμερο 2 της Naval Group Άλεν Γκιγιού που βρίσκεται στην Ελλάδα για την γαλλική πρόταση για τις φρεγάτες, δεσμεύτηκε ότι αν υπάρξει συμφωνία, η πρώτη φρεγάτα Belharra θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές του 2025.

«Κατανοούμε το επείγον της παραγγελίας» είπε και πρόσθεσε ότι οι υπόλοιπες τρεις θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα όπου «ελπίζουμε ότι θα βρούμε τις κατάλληλες ναυπηγικές εγκαταστάσεις». Ο κ.Γκιγιού είπε ότι 63 ελληνικές εταιρείες θα έχουν εμπλοκή στη ναυπήγηση των φρεγατών.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Πούτιν και πρόταση για συνάντηση

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τη συγκέντρωση των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία

Τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής σε τρίτη χώρα πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Πούτιν να συμβάλει στη «μείωση των εντάσεων» και του πρότεινε να συναντηθούν «σε μια τρίτη χώρα» εντός των επόμενων μηνών ώστε «να οικοδομήσουμε μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία».