Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Οι ναυτικοί από την Υδρα που έγιναν θρύλοι στην Αργεντινή

ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΚΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΤΣΗΣ

ΠΗΓΗ ethnos
 
Μπαρούτι και άρωμα αναδύονταν καθώς ταξιδεύαμε με το εντυπωσιακό ιστιοφόρο «Λιμπερτάδ» του αργεντινού στόλου, με προορισμό την Ιστορία.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αργεντινής, η φρεγάτα ξεκίνησε το ταξίδι της από το Μπουένος Αϊρες στις 23 Απριλίου, πραγματοποιώντας στάσεις σε εμβληματικούς προορισμούς ανά τον κόσμο οι οποίοι σημάδεψαν τον απελευθερωτικό αγώνα των Αργεντίνων έναντι των Ισπανών.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Ρεπόρτερ του Alpha στον Τσίπρα: Εσείς προσωπικά με απολύετε -Εκνευρίστηκε ο πρωθυπουργός

Μία συναισθηματικά φορτισμένη ερώτηση δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, από την δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρικά, για τους εργαζόμενους στα κανάλια που δεν πήραν άδεια.
Η ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρικά από τον Alpha έκανε μάλιστα τον πρωθυπουργό να χάσει την ψυχραιμία του για μία στιγμή, καθώς σε αυστηρό τόνο της ζήτησε να μην τον διακόψει, όταν άρχισε να της απαντά.

Ασημένιο το πέμπτο ελληνικό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο - Νέος θρίαμβος για τα ελληνικά χρώματα

Ο Δημήτρης Σενικίδης κατετάγη δεύτερος στη σφαίρα στην κατηγορία F20 - Στην τελευταία βολή έχασε το χάλκινο μετάλλιο ο Στράτος Νικολαΐδης
Δεν περνάει μέρα χωρίς ελληνικό μετάλλιο στο Ρίο. Στο πλαίσιο της 3ης ημέρας των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα κατέκτησε ακόμη ένα μετάλλιο και συγκεκριμένα το ασημένιο, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σενικίδη στη σφαίρα κατηγορίας F20. Στον ίδιο τελικό ο Στράτος Νικολαίδης ήταν 4ος, χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο στην 6η βολή από τον Αυστραλό Χόντγκεντς.