Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ομπάμα: Είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων

Ομπάμα: Είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων
Τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
Κατά την ετήσια τελετή που έγινε στο Λευκό Οίκο, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε: «Καθώς γιορτάζουμε την 191η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αναγνωρίζουμε τους δεσμούς που μοιραζόμαστε με την Ελλάδα και τιμούμε την τεράστια επίδραση των Ελλήνων στη ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο».
«Αν και οι δεσμοί μεταξύ του ελληνικού και αμερικανικού έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι' αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο», προσέθεσε.

Οριστικό «διαζύγιο» Ραγκούση-Βενιζέλου

Οριστικό «διαζύγιο» Ραγκούση-Βενιζέλου
Οριστικό «διαζύγιο» έχουν πάρει οι προσωπικές σχέσεις του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, κ. Γιάννη Ραγκούση.
Αιτία της οριστικής ρήξης ήταν η απόφαση του κ. Ραγκούση να καταψηφίσει στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τα ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είχε ενημερωθεί προσωπικά από τον υπουργό Μεταφορών, κ. Μάκη Βορίδη για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Στη συνομιλία που είχαν, ο κ. Βενιζέλος έδωσε την έγκρισή του να προχωρήσει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των αδειών ταξί, αφού συμφωνούσε με τις ρυθμίσεις που καθιερώνει.
Πράγματι, την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Βορίδης κατέθεσε το σχέδιο νόμου και ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναινεί με αυτό και θα το στηρίξει στη Βουλή.

Τρία γκάλοπ «θάβουν» τα μνημονιακά κόμματα

"Καταστροφή" για τα μνημονιακά κόμματα δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες οι οποίες καταβαραθρώνουν τα δυο μεγάλα κόμματα, δίνοντας τους ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Οκτακομματική Βουλή, πρωτιά της ΝΔ αλλά χωρίς αυτοδυναμία και μάχη σώμα με σώμα Βενιζέλου-Σαμαρά σε δημοφιλία και καταλλληλότητα για πρωθυπουργία , προκύπτουν από την δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει αύριο το Έθνος της Κυριακής.

Άγκυρα: Δεν χρειαζόμαστε την άδεια της Αθήνας για το Πίρι Ρέις

Δεν χρειάζεται την άδεια της Αθήνας η Άγκυρα για το Πίρι Ρέις, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε γραπτή ανακοίνωσή του στην οποία τονίζεται ότι «δεν έχει προς το παρόν οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο».

Η ανακοίνωση έρχεται ύστερα από σχετική δημοσιογραφική ερώτηση και μόλις δύο ημέρες, μετά την «βόλτα» του τουρκικού σκάφους σε διεθνή ύδατα, περίπου 18 μίλια βορειοδυτικά της Λέσβου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι έρευνες του Πίρι Ρέις θα συνεχιστούν μέχρι τις 29 Μαρτίου καθώς και ότι το ερευνητικό σκάφος «δεν πραγματοποιεί έρευνες που αφορούν την ανεύρεση πετρελαίου ή φυσικού αερίου στο Αιγαίο.

Παναγόπουλος: Φοβού τους... Γερμανούς και δώρα φέροντας

«Δεν θέλουμε χρηματικά δώρα, μόνο αέρα για να ανασάνουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), μετά τη χθεσινή συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας μας είναι η ύφεση και τόνισε ότι με την εξοντωτική λιτότητα δεν θα βγούμε από την κρίση.

Στη χθεσινή συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξέθεσε στη Γερμανίδα καγκελάριο τα «δυσμενή αποτελέσματα» των μέτρων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας.

Κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Κέρδη παρουσιάζει στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το κυπριακό Χρηματιστήριο, διατηρώντας το θετικό κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή συνάντηση.

Στις 13.13, ο Γενικός Δείκτης σημείωνε αύξηση της τάξης του 0,88% και τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 270,15 μονάδες.

Ανοδο σε ποσοστό 0,94% παρουσίαζε την ίδια ώρα ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος βρισκόταν στις 96,61 μονάδες.

Η απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος διατηρεί τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα των 210.847 ευρώ.

Χωρίς κατεύθυνση και τζίρο το Χ.Α

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών κινείται την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ, με τον τζίρο ωστόσο να παραμένει σε απογοητευτικά χαμηλά επίπεδα.

Πτωτικά κινείται ο δείκτης των τραπεζών, παρά τα κέρδη έως το 1,58% νωρίτερα, ενώ από τη σύνθεσή του ανοδικά κινείται μόνο η μετοχή της Τρ. Κύπρου. Στον FTSE20 ξεχωρίζουν τα κέρδη έως και άνω του 4% του ΟΠΑΠ.

«Οι άνευρες διακυμάνσεις και ο περιορισμός του ενδιαφέροντος δεν αποτελούν κατ’ ανάγκη μια αρνητική εξέλιξη για την πορεία της εγχώριας τάσης, καθώς η εικόνα της ελληνικής αγοράς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αμυντική έναντι των τάσεων που επικράτησαν στις διεθνείς αγορές» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities.